Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Milaniču naslov ni dovolj: 'Poskusili bomo podreti rekord'

Maribor, 12. 05. 2017 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nedeljski sosedski derbi Aluminija in Maribora v Kidričevem bo kljub temu, da so vijoličastih že potrdili naslov, imel tekmovalni naboj. 14-kratni državni prvaki želijo namreč še povečati naskok pred Domžalami in Olimpijo, medtem ko Kidričani potrebujejo točke v boju za obstanek. Prenos ob 16.35 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Izjava Blaža Vrhovca pred tekmo z Aluminijem
    02:08
    Izjava Blaža Vrhovca pred tekmo z Aluminijem
  • Izjava Darka Milaniča pred tekmo z Aluminijem
    06:54
    Izjava Darka Milaniča pred tekmo z Aluminijem

"Situacije, razumljivo, ne moremo primerjati s prejšnjimi tekmami. Ozračje je bolj sproščeno, seveda pa to ne pomeni, da smo že na dopustu ali z mislimi pri naslednji sezoni," je tekmo 33. kroga z lokalnimi rivali napovedal trener Darko Milanič. "Vse bomo storili, da bi zbirali točke tudi v prihodnjih tekmah in odšli z igrišča zadovoljni. Razlogov je dovolj. Pred nami so še štiri preizkušnje, med katerimi so tri proti ekipam, ki imajo tekmovalne cilje. Dve se borita za obstanek, ena za uvrstitev v evropsko pokalno tekmovanje. Naš cilj smo uresničili, tekmeci jih še niso in tudi zaradi tega moramo biti najboljši, kar je mogoče. Ob tem pa nas zelo zanimajo tudi odgovori na vprašanja, kakšen bo odziv igralcev, ki so vmes manj igrali in bodo zdaj dobili priložnost," je Primorca citirala uradna spletna stran kluba nkmaribor.com. Zaradi rumenih kartonov bosta manjkala prvi strelec Luka Zahović in branilec Mitja Viler, nič bližje očitno ni niti povratek vezistov Dareta Vršiča in Marwana Kabhe, za nameček pa je na enem zadnjih treningov odpadel še bočni branilec Matej Palčič.

"Kabha, Vršič in (Denis) Šme že dolgo manjkajo, zdaj je izven kadra tudi Palčič, ki se je poškodoval na treningu," je nadaljeval Milanič. "Na obeh bočnih položajih bo tako zagotovo prišlo do sprememb. Se pa nam ponuja odlična možnost v teh štirih tekmah preizkusiti nove rešitve. (Žan) Karničnik, ki je doslej igral za ekipo B, je v zadnjem času z nami in ena zamisel je njegov nastop. Računamo lahko na (Aleša) Mertlja, s pripravljalnih tekem pa imamo še možnost na levi strani z (Dinom) Hotićem ali (Luko) Uskokovićem. Med temi štirimi kandidati se bom odločil, kdo bo zasedel dve mesti. Naših najmlajših tokrat ne bo zraven, saj so preseljeni k mladincem, ki se s kadeti potegujejo za naslov prvaka v skupnem seštevku SML in SKL.

Mesto ob Dravi je prejšnji konec tedna proslavilo prihod 14. zvezdice.
Mesto ob Dravi je prejšnji konec tedna proslavilo prihod 14. zvezdice. FOTO: Aljoša Kravanja

Milanič je dodal: "V napadu bo poleg (Marcosa) Tavaresa in (Milivoja) Novakovića še (Gregor) Bajde. Glede zvezne vrste lahko potrdim, da bo od prve minute dobil priložnost tudi (Valon) Ahmedi. Proti Gorici je prišel v igro z veliko energije. Veseli me, da je končno povezal nekaj treningov brez težav. Pri njemu je prvotna zamisel, da ostane zdrav in kakovostna sobotna predstava vliva optimizem. Zadovoljen sem, da sem v kadru dobil še enega igralca, kar je pomembno za nadaljevanje. Fantje, ki so imeli veliko minutažo in nosili večje breme, čutijo nekaj utrujenosti. Kar nekaj pa je takšnih, ki so manj igrali in imajo svežino. Finiš sezone bo tako nekakšna kombinacija tega, da smo v nekatere spremembe prisiljeni zaradi poškodb ali kartonov, želimo pa dobiti tudi odgovore, kaj lahko kdo od posameznikov prispeva v novi sezoni."

Spremembe se obetajo tudi med vratnicama, vratar za pokalne dvoboje Matko Obradović bo dobil prednost pred Jasminom Handanovićem, ki bi ga lahko med trenerji videli tudi po upokojitvi. "Jasmin je branil vso sezono in bo v teh zadnjih štirih tekmah zraven trenerjev (smeh). Branil bo Obradović," je še povedal dobro razpoloženi Milanič. "Dobro smo se pripravili na tekmo, pri tekmecu je opaznih precej pozitivnih zadev v igri. Imajo fizično močne napadalce z dobrimi igralnimi značilnostmi. Tekme z Aluminijem so nasploh posebna zgodba, vselej so proti nam izredno motivirani in ne vidim razloga, da ne bi v nedeljo videli zanimive tekme. To je obdobje, ko so se pojavljale misli, kako naprej in na kakšen način pripraviti fante v situaciji, ko tako hitro postaneš prvak. Toda vedno moramo imeti določene cilje in zastavili smo si jih kar nekaj. Tako bomo skušali povečati prednost oz. zrušiti dosedanji rekord pred drugouvrščenim, ki znaša 20 točk. Ne bo lahko, a je lahko to naše vodilo za končnico. Še zmeraj, lahko imamo prvega strelca lige, lahko smo ekipa z najmanj dobljenimi zadetki. Kar nekaj zadev je, za katere se velja v tej končnici še dodatno potruditi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rudar
13. 05. 2017 15.05
+0
En rekord sta Maribor in Olimpija podrla v jesenskem delu, po dosojenih penalih, ofcajtih itd...
walter2
12. 05. 2017 20.06
-3
Maribor bo zaradi dobrih odnosov dal točke ekipi NKMaribor2-beri Aluminij!
degenos
12. 05. 2017 20.35
+0
VSEMOGO?NI1
12. 05. 2017 22.18
+1
MaunelNeuer
13. 05. 2017 13.17
+1
nikajzadodat
12. 05. 2017 19.49
-4
S temi oldtimerji podreti rekord. To bi bilo res neponovljivo. Pričakujem, da Darko vskoči. Se ne bo nič poznalo. Zlatko lahko igra 90 minut. SLO liga je pa zgleda res na tem nivoju ;)
degenos
12. 05. 2017 18.28
+0
hehehehehe...kaki rekord finale lige prvakov ..??!!
MaunelNeuer
13. 05. 2017 18.18
šmajser1
12. 05. 2017 17.57
+3
Lepo, da bojo zdaj dobili se ostali minutazo! Le igra in treningi lahko dvigujejo konkurenco v ekipi in kakovost igralca! Verjamem, da bomo dobili kako dobro perspektivo. MARIBOR SAMPION
CURVANORD Zanetti
12. 05. 2017 19.05
+0
Pa pike bi tudi morali pustit sosedom saj ves kak je