Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Pevnik prebudil Celje, zdaj hoče proti Mariboru slišati še navijače: 'Naj bodo naš 16. igralec!'

Celje, 29. 04. 2016 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./T.Š./M.F.
Komentarji
0

Trener Celja Robert Pevnik vse od prihoda na klop grofov opravlja izvrstno delo. Celjani so še vedno neporaženi pod taktirko nekdanjega stratega Domžal in Olimpije, proti Mariboru pa bi lahko v soboto (ob 16.35 na Kanalu A in VOYO) nogometaši iz knežjega mesta posegli tudi v boj za naslov.

Več videovsebin
  • Izjava Roberta Pevnika pred tekmo z Mariborom
    01:46
    Izjava Roberta Pevnika pred tekmo z Mariborom
  • Izjava Blaža Vrhovca, nogometaša Celja
    00:21
    Izjava Blaža Vrhovca, nogometaša Celja

Začelo se je z remijem na Portovalu proti Krki (1:1) in nadaljevalo z zmagama proti Kopru doma (3:0) in Gorici v gosteh (2:1). Vmes je Celje pod vodstvom Roberta Pevnika napredovalo tudi v finale Pokala Slovenije z dvema zmagama nad Domžalami. Na Bonifiki jih bo konec meseca čakal še en dvoboj z Mariborom, generalka za pokalno lovoriko pa bo na sporedu že v soboto na Areni Petrol. Pevnik bi se z varovanci z novim polnim kompletom točk še bolj približal obstanku, Kopru, ki je deveti, pred tekmami 32. kroga beži za štiri točke.

"Ker v sredo nismo imeli tekme, smo seveda imeli več časa, da se najprej osvežimo, nato pa, da se dobro pripravimo na Maribor," je za 24UR povedal Pevnik." Normalno je, da smo pravi športniki in da nas zanimajo le tri točke. Maribor je dobra ekipa, ki lahko premaga vsakega. Spoštujemo jih, a se jih ne bojimo, tekma je v Celju in mi bomo igrali na vse tri točke. Seveda, saj vemo, da lestvica včasih laže, enostavno smo v tem problemu, nizko smo na lestvici, Maribor je drugi in se bori za prvaka, mi za obstanek. Vemo, da lahko v tej ligi vsak premaga vsakogar, tako da gremo v to tekmo optimistično. To nekaj pomeni, vendar nova tekma je povsem nova zgodba."

Na domači zelenici Pevnik pričakuje, da se bodo proti lokalnemu rivalu odzvali tudi navijači, ki so Areno Petrol večinoma zapustili po poraznih prvih osmih mesecih sezone. "Domači teren nekaj pomeni, ne pa vsega, ampak upam, da bomo imeli na Areni Petrol več navijačev kot Maribor. Zelo bi me veselilo, da bi bili naši navijači bolj glasni kot mariborski, da bodo naš 12., 13., 14., 15., 16. igralec, in da bomo skupaj dosegli cilj, se pravi tri točke," dodaja Pevnik. "Mislim, da je to kot vsaka druga tekma. Enako sem povedal igralcem, da naj bodo mirni, toda agresivni na igrišču, da ne pregorijo. Jaz sem povsem miren, pa naj bo to Maribor ali Olimpija, jaz sem profesionalec. Tudi Olimpija pride kasneje v Celje in normalno je, da se bomo na Maribor ali na Olimpijo pripravili kot na vsako drugo tekmo, jaz sem profesionalec in hočem zmagati na vsaki tekmi. Napovedujem, da bomo maksimalni in da bomo dali res tiste zadnje atome moči, da te tekme ne izgubimo, seveda pa jo hočemo tudi dobiti."

Aleš Mertelj
Aleš Mertelj FOTO: Miro Majcen
Nogometaš Celja Blaž Vrhovec pa je za 24UR dejal: "Upam, da bo rezultat podoben kot na zadnjem srečanju. Vemo, da imamo svoje možnosti, ampak vsi vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, na našem prostoru. Oni so favoriti, a mi bomo iskali svoje priložnosti. Jaz upam, da se bo ta pozitivni niz nadaljeval, da nam bodo k temu dobremu rezultatu pomagali tudi naši navijači. Mi gremo pustit srce na igrišču in bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Mislim, da niso v neki veliki krizi, proti njim je vedno težko igrati, so izredno kakovostna ekipa in mislim, da se moramo z največjim spoštovanjem odpraviti nadnje. A kot sem rekel, gotovo imamo svoje priložnosti, verjamemo vase in mislim, da lahko presenetimo.Vedno želiš premagati najboljše. Vsaka ekipa, ki igra proti njim, ima dodaten motiv, zato tudi menim, da jim je toliko težje."

Prenos tekme Celje - Maribor ob 16.35 na Kanalu A in VOYO.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.