Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Pred 'trojčkom' derbijev, v Stožice prihaja Ankaran: 'V to obdobje moramo s pozitivnim rezultatom'

Ljubljana, 03. 11. 2017 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./M.N.
Komentarji
1

Nogometaši Olimpije so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju remizirali z Rudarjem (0:0) in tako na vrhu lestvice ostajajo zgolj zaradi boljše gol razlike od večnih tekmecev iz Maribora. Ker jih v mesecu novembru čaka tudi prvenstveni derbi, se v taboru zmajev zavedajo, da je tekma z Ankaranom v 15. krogu izjemno pomembna, tri točke pa so nuja. Prenos v nedeljo na Kanalu A od 16.30 dalje.

Več videovsebin
  • Gol Štigleca za vodstvo Olimpije proti Ankaranu (0:1)
    01:10
    Gol Štigleca za vodstvo Olimpije proti Ankaranu (0:1)
  • Branko Ilić pred gostovanjem Ankarana v Stožicah
    01:28
    Branko Ilić pred gostovanjem Ankarana v Stožicah

Nogometaše Olimpije v nedeljo čaka nov preizkus v Prvi ligi Telekom Slovenije. V okviru 15. kroga se bodo pred domačimi navijači v Stožicah pomerili z Ankaranom, ki je s sedmimi točkami na samem dnu prvenstvene razpredelnice. Prvi obračun v letošnji sezoni so sicer v Dravogradu s 3:1 dobili zmaji, ki bodo želeli še drugič uspešno "preskočiti" novinca v ligi. Ljubljančani, ki imajo sicer drugi najboljši napad lige, so se morali v prejšnjem krogu zadovoljiti zgolj s točko v Velenju, kjer so z Rudarjem odigrali 0:0. Sedaj so zeleno-beli odločeni, da vknjižijo nove tri točke, pred izjemno napornim delom sezone, v katerem se bodo kar trikrat v štirih tekmah pomerili z večnimi tekmeci iz Maribora.

TEŽAVE S POŠKODBAMI: Še vedno ima precej težav z gležnjem Goran Brkić. Srbski vezist trenutno ni v stanju, da bi lahko maksimalno treniral, več o njegovem povratku pa bo pokazal čas. Zato pa toliko boljše kaže Nejcu Vidmarju, Andrésu Vombergarju in Issahu Abassu. Vidmar je že v polnem pogonu, njegov povratek do točke maksimalne obremenitve se pričakuje v roku 14 dni, Vombergar in Abass pa se bosta treningom soigralcev predvidoma priključila sredi tega tedna.

Poleg prvenstvene tekme, ki bo odigrana v okviru 16. kroga (petek, 17.11., prenos na Kanal A), se bodo z vijoličastimi še dvakrat pomerili v četrtfinalu pokala Slovenije. In prav zaradi tega je tekma z Ankaranom, ki si jo boste lahko v nedeljo od 16.30 dalje ogledali na Kanalu A, še toliko bolj pomembna. "Najbolj pomembna je zmaga. Kasneje nas čakajo kar trije derbiji z Mariborom, zato moramo v to obdobje kreniti s pozitivnim rezultatom. Tekme proti moštvom, kot je Ankaran, so najtežje, saj je vse razen naše zmage veliko presenečenje," pravi Dino Štiglec, ki je v letošnji sezoni odigral prav vse minute. Ostaja skromen in dodaja: "Zadovoljen sem, ampak najbolj pomembno je, da sem zdrav. "

Igor Bišćan ima sicer nekaj težav s poškodbami, ki pa zaradi širokega kadra, ki ga ima na voljo, ne bi smele priti do izraza. S tem se strinja tudi Štiglec: "Konkurenca je  že od samega začetka velika in to je priložnost za vse igralce, da se pokažemo v najboljši luči. Vsak je dobro vedel, da bo naposled dočakal priložnost." Štiglec je na prvi medsebojni tekmi z Ankaranom dosegel izjemen zadetek, a pravi, da o doseganju golov ne razmišlja pretirano. "Ne razmišljam o temu. V prvi vrsti sem branilec, pomembno je, da ne prejemamo golov in da zmagujemo. Če bom pravi, bo tudi kakšen gol spet prišel," je zaključil 27-letnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
04. 11. 2017 10.52
+0
težka bo. .... ni abassa