Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zmaji nad Gorico tudi brez Vidmarja, Pušnik previden: 'Ne nadejam se korenitih sprememb'

Ljubljana, 28. 03. 2017 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./B.B./24UR
Komentarji
9

Olimpija je pred reprezentančnim premorom prekinila niz porazov, vseeno pa je remi s Koprom (1:1) razočaral razočaral številne navijače državnih prvakov. Ti se bodo jutri (prenos ob 20.00 na Kanalu A) spet zbrali na največjem slovenskem stadionu, gost bo Gorica, ki so jo zeleno-beli na začetku sezone pred svojimi navijači uspeli ugnati.

Več videovsebin
  • Izjava Marijana Pušnika pred tekmo z Gorico
    04:05
    Izjava Marijana Pušnika pred tekmo z Gorico
  • Iz 24UR: Olimpija se ukvarja sama s sabo
    02:00
    Iz 24UR: Olimpija se ukvarja sama s sabo

"Iluzorno bi bilo pričakovati, da bo vse čisto drugače, da bi prišlo do nekih korenitih sprememb ... Do korenitih sprememb mora priti predvsem pri igralcih, torej pri razmišljanju, disciplini, redu in tisti volji ter želji po uspehu," je za 24UR na druženju z mediji pred sredino tekmo z Gorico povedal trener Olimpije Marijan Pušnik. Korošec po povratku v Ljubljano še ni okusil slasti zmage, nanjo v taboru zmajev v Prvi ligi Telekom Slovenije v letu 2017 še čakajo, pred prihajajočima pokalnima derbijema z Mariborom pa državnim prvakom voda vedno bolj teče v grlo. Lov za vijoličastimi in boj za novo državno zvezdico bi postal že znanstvena fantastika, če zeleno-belim v sredo (prenos na Kanalu A) na večerni tekmi v Stožicah ne uspe premagati Gorice. "Naša želja mora biti vedno zmaga, boj za vrh, seveda je pa za to potrebno ogromno stvari, ki so bile v zadnjem času porušene," je na vprašanje našega Božidarja Bulata ob stadionu ŽAK v torek še povedal Pušnik, ki je imel po zaslugi reprezentančnega premora veliko časa za uigravanje moštva. "Verjamem, da smo v teh desetih dneh postorili nekaj, ne nadejam pa se res nekih korenitih sprememb v tako kratkem času. S tem si ne kupujem nobenih alibijev ali izgovorov, a potrebno je vedeti, da ima ta ekipa ogromno poškodovanih igralcev, igralcev, ki morda sploh ne bodo več nastopali ali pa bodo le počasi prihajali v kader. Sam kader ni tako številčen, kot bi si to mogoče želel, a to sem vedel. Tisti, ki smo, moramo strniti vrste, predvsem pa moramo razmišljati o naši igri, to je tisto glavno: kako bomo mi odigrali, kaj bomo mi izboljšali in šele potem se moramo ukvarjati z ostalimi težavami in drugimi rečmi," je dodal.

Seznamu odsotnih, ki je že zdaj zelo številčen, se je pridružil tudi vratar Nejc Vidmar, je zbranim slovenskim medijem v Spodnji Šiški še potrdil Pušnik. Ni se mogel izogniti niti vprašanjem glede forme Blessinga Elekeja, najdražje okrepitve v zmajevem gnezdu, ki se nikakor ni znašel pod taktirko že res številčnih strategov, ki so se v Stožicah že izmenjali v zadnji sezoni in pol. "Z vami se ne bi strinjal, ni odrezan od igre kot da bi bil z drugega planeta. Zame je Blessing Eleke zelo dober igralec, na zadnji tekmi je imel štiri, pet priložnosti, torej je prišel v te priložnosti ... Res je, da jih do sedaj ni izkoristil, a jaz upam, da bo že proti Gorici bolje. Nedvomno pa ostaja igralec izjemnih kvalitet, na njemu in na nas pa je, da to seveda zdaj damo tudi v prakso in da začne Eleke zadevati," še pravi Pušnik, ki jutri (med drugim) ne bo mogel računati na Vidmarja, Roka Kronavetra, Danijela Miškića, Nathana Oduwe, Jakoba Novaka in Nika Kapuna, ki po okoli devetih mesecih okrevanja po težki poškodbi bojda že trenira s soigralci, a še čaka na zeleno luč zdravniške službe. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
29. 03. 2017 10.24
+1
Vrlina vratarja je tudi skromnost (npr.Oblak), Vidmar je prepotenten, kar se lepo vidi, ko pri negativnem rezultatu brez razloga zadržuje žogo in v večini primerov še napačno poda; na eni tekmi sem prav gledal na uro in na koncu je bilo skoraj 5 minut manj igre za zelene, ko se prišteje še izgubljena žoga! Poškodbe so sestavni del nogometa, vendar toliko poškodb na treningih je pa malo čudno! Verjetno gre za slabo fizično pripravo nekaterih igralcev! Kronaveter je npr.igralec poškodb zato tudi v tujini nebo dolgo zdržal in takih igralcev se vsi izogibajo! Profesionalni nogomet je garanje tudi izven igrišča!
blazter
29. 03. 2017 09.11
Brez Vidmarja.... So močnejši. In Stojića seveda.
bigdick19
29. 03. 2017 08.51
vidmar je letos 2.golman, sam so prepozno dojeli
snorki123
28. 03. 2017 21.43
+2
Končno nikomur ne želim poškodbe ampak vodišek bi si že 2 kroga nazaj zaslužil da bi bil prvi vratar
zeleleni
29. 03. 2017 08.30
-MARIBOR-
28. 03. 2017 21.10
Mogoče je pa za poškodbe kriv tudi Žak in travnik na katerem trenirajo.
zeleleni
29. 03. 2017 08.30
Shyni
28. 03. 2017 18.54
-1
Mislim, da bi bil remi danes zelo ugoden izid...proti Gorici lahko pričakujemo boljše obrambe, ker Vidmar je v zadnjem času ubranil res redke žoge, ki so šle v okvir gola...
mallonge
28. 03. 2017 17.55
+3
Vrh kariere v olimpiji je priti na spisek poškodovanih. Nevarne popoldanske kavarne v Ljubljani.