VIDEO: Pušnik po remiju: Maribor zdaj vsekakor ni naš problem, najprej moramo strniti svoje vrste

Trener Olimpije Marijan Pušnik je po tekmi s Koprom našemu novinarju zaupal, da se na Maribor, ki trenutno na prvoligaški lestvici vodi z devetimi točkami prednosti pred zmaji, prvaki ne ozirajo, saj da morajo najprej strniti svoje vrste in zaigrati bolje. O lovu na naslov pa: "Treba je športno upati, toda biti realen."

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Maribor sedaj vsekakor ni naš problem. Vem, da si vsi navijači želijo, toda mi moramo najprej strniti vrste, da bomo odigrali bolje, da bomo kakšno tekmo zmagali, potem pa ... Razlika je zelo velika. Treba je športno upati, toda biti realen. Prvo moramo strniti svoje vrste in zaigrati bolje," je v pogovoru z našim novinarjem takoj po tekmi s Koprom dejal trener Marijan Pušnik, ki je vodil drugo tekmo na klopi Olimpije po povratku v zmajevo gnezdo.

"Želel sem jih motivirati, včasih je malce glasno, a takšen je moj način vodenja, toda nič ni narobe. Fantje so se trudili, nismo bili dovolj osredotočeni na to, da bi zadeli gol. Še veliko je premalo želje, agresije in premalo komunikacije med igralci, toda bilo je že bolje kot proti Domžalam,'' je povedal o tekmi s Koprom. Podobno situacijo je videl tudi nekdanji slovenski reprezentant Branko Ilić, ki je odigral vseh 90 minut: "Vedeli smo, da bo s Koprom težka tekma. Vedeli smo, da če damo gol, da nam bo mogoče igra stekla. Pred drugim polčasom smo se zmenili, da moramo biti čvrsti, homogeni v obrambi in probati s protinapadi, saj smo vedeli, da bodo gostje šli po zadetek. Imeli smo priložnosti, a nismo zadeli, na koncu je bilo zasluženo 1:1."

Marijan Pušnik - 2

Pušnik se (še) ne ozira proti naslovu prvaka. (Foto: Damjan Žibert)

Ilić, ena izmed devetih Olimpijinih okrepitev v zimskem prestopnem roku, je dejal, da je črn spomladanski niz zagotovo vplival na psihološko stanje v glavah zmajev. "Mi smo začeli eno serijo ... če tri tekme ne zmagaš, je psihološko zelo težko za vse igralce. Šli smo na zmago, ne glede na to ali bo igra lepa ali grda. Zagotovo za oko igra ni bila lepa, imeli smo svoj rezultat, na koncu smo dobili gol, mislim, da ekipa, kot smo mi, takih zadetkov ne sme prejemati. Na drugi strani pa če si priigraš neke take priložnosti s petih metrov, mislim da moraš zadeti, če hočeš tekmo zmagati," je zaključil branilec Olimpije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 74
TilenRakovecdegen 21.03.2017 22:23:32
Pušnik taktično odlično. Benko eurogol. Eleke izjemen, ga že gledajo skavti od Liverpoola. Vidmar degažira 100%. Klinar izboljšal tehniko izvajanja avtov. Cretu romunski Pirlo. Boateng dribla kot Messi. Olimpija na krilih navijačev ne more izgubiti saj je vzdušje v Stožicah kot na Maracani.
Več komentarjev