Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Tavares svari: Proti Kopru je vedno težko, a imamo dobro serijo, ki jo želimo zadržati

Maribor, 29. 11. 2016 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora bodo skušali nadaljevati serijo neporaženosti, ki traja že 16 tekem, ko v 19. krogu PLTS v Ljudski vrt prihajajo nogometaši Kopra. Ti niso v najboljši formi, a vendarle so na zadnjih dveh strnili obrambne vrste in posledično niso prejeli zadetka. Prenos tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.00.

"Imamo dobro serijo. Želimo jo zadržati še naprej. Igramo doma, skupaj z navijači imamo pozitivno energijo. To nam pomaga, da lahko zmagamo," je v simpatični slovenščini povedal kapetan NK Maribora Marcos Tavares. Ta je dodal, da je nogomet zelo nepredvidljiv: "En dan zmagamo, en dan izgubimo." No, Maribor že dolgo ni izgubil, pravzaprav po izpadu iz evropskih tekmovanj na domačih tleh ne pozna poraza. "Maribor je vedno bil na vrhu. Vemo, da nismo bili prvaki lani, ampak Maribor je zame najboljši klub v Sloveniji. Želimo biti prvaki," je še obrazložil brazilski napadalec, ki je bil eden izmed strelcev Maribora ob zadnji prvenstveni zmagi nad Krškim (4:0).

Tavares je bil strelec ob zadnji prvenstveni zmagi Maribora nad Krškim.
Tavares je bil strelec ob zadnji prvenstveni zmagi Maribora nad Krškim. FOTO: Damjan Žibert

"Zadnjo tekmo smo igrali super – že v prvem polčasu je bilo 4:0. Takih iger si želimo tudi v prihodnje. Zadnje tri tekme so zelo pomembne za nas. Pomembno je, da zadržimo prvo mesto, da potem za drugo leto pripravimo to, da postanemo prvak," je pojasnil Tavares. O sredinem nasprotniku – tekmo si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO ob 20.00 – Kopru pa: "Je zelo dobra ekipa. Proti Kopru je vedno težko. Želimo zmagati, treniramo za to. Atmosfera je super, naša ekipa ima cilj. Vemo, za kaj treniramo.''

Veliko težav za Koprčane
Nogometaši Kopra - ti so v štajersko prestolnico odpotovali že v torek - so na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah zgolj enkrat zmagali. Poleg zmage so vknjižili še pet remijev in štiri poraze, kar ni dober obet pred gostovanjem v Ljudskem vrtu pri vodilnem Mariboru. V taboru kozličkov imajo za nameček zelo velike težave s poškodbami, kar je dodatna težava za stratega Igorja Pamića. "Ponovno ne bo dalj časa odsotnega Šimeta Gregova in Jefthona, manjkal bo Senijad Ibričić, Zlatan Muslimović, z boleznijo se ubada Haris Dedić, na zadnji tekmi se je poškodoval Korejec Park, ki bo zaradi zlomljenega gležnja odsoten več mesecev. Ruben Belima in Marko Krivičič pa še nista stoodstotno pripravljena,'' so zapisali na spletni strani slovenskega prvoligaša.

Maribor : Koper
Maribor : Koper FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeleleni
30. 11. 2016 08.39
-4
sami hudi komentarji
šmajser1
29. 11. 2016 22.40
+1
SAMPIONI LE TAKO NAPREJ! BORBENO IN SRCNO!