Prva liga Telekom Slovenije

Vlagatelji ob Jezero prihajajo z denarjem in strategom Milanom Rajevcem?

Velenje, 24. 03. 2016 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo nogometnega kluba Rudar Velenje je zagotovilo sredstva, s katerimi bodo poplačali dolgove do igralcev in rešili licenciranje. Našli naj bi nove vlagatelje, ki pa pogojujejo prihod 'njihovega' trenerja, Srba Milovana Rajevca.

Koper. Kraj, kjer je nogometna reprezentanca krenila na neko novo, 'pomlajeno' športno pot. Kjer so informacije o novih trenerskih službah med slovensko prvoligaško elito švigale sem in tja. Sploh v prostorih namenjenih najvišjim gostom Nogometne zveze Slovenije in številnim povabljencem na koprski Bonfiki. Ena izmed informacij je tudi ta, da naj bi sej že bivši strateg FC Kopra Slavko Matić vrnil v Zavrč in skušal klubu pomagati na zmagovito pot, na kateri je skupaj z Dušanom Petkovićem že bil.

Milan Rajevac
Milan Rajevac FOTO: AP

A bolj, kot to, kje bo pot nadaljeval Matić, je zanimiva zgodba povezana z velenjskim Rudarjem. Danes naj bi – tako nam je včeraj pozno popoldan zagotovil predsednik Mitja Kamenik – igralci dobili zaostale plače, klub bi s tem rešil vprašanje licenciranja, novi skrivnostni vlagatelji pa naj bi se kot strateški partner, vključili v reševanje težav, zagotovili evre, a pozor – le v primeru, da postavijo svojega športnega direktorja in trenerja.  Čeprav je govora o dveh uspešnih slovenskih podjetjih, se zdi, da gre za podjetji, ki bosta pripeljali srbskega vlagatelja.

Naslednjega, ki vidi interes v vlaganju v slovenski nogomet. Če je ime potencialnega športnega direktorja še neznanka, je nekoliko drugače s trenerjem. Kandidat je le eden, nekdanji selektor Gane Milan Rajevac. Zveneče ime, kaj naj bi rešilo rezultatske težave članskega moštva.

Javornik ima pogodbo
Glede na dejstvo, da potencialni vlagatelji prihajajo s trenerjem, bo potrebno na stadionu ob Jezeru narediti prostor za Rajevca. To bi pomenilo, da večni rešitelj kluba Jernej Javornik mora oditi! Neuradno si vodilne strukture kluba tega ne želijo, a bodo v iskanju rešitelja, primorane doseči sporazumno prekinitev sodelovanja s trenerjem, ki je klubu dal veliko kot igralec in trener, nenazadnje pa je bil še pred začetkom letošnje sezone kandidat za klop nekaterih ambicioznih slovenskih prvoligašev. V mestu priložnosti, kot so ga poimenovali Velenjčani, se vsekakor obetajo zanimivi naslednji dnevi.

Odločitev po prijateljskem obračunu?
Odločitev o tem, ali bo Rajevac dejansko sedel na klop velenjskega prvoligaša naj bi padla do konca tedna, neuradno pa se bodo predstavniki kluba s potencialnim kandidatom za novega trenerja sestali v Zalaegersegu, kjer knape čaka prijateljski obračun z moštvom ZTE.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivy Zar 1
24. 03. 2016 19.41
vamos Rudar...idemooooo...
alex77
24. 03. 2016 14.36
Nisem vedu da je Yugo sm srbija...
tedo9GWTSmedo
24. 03. 2016 10.28
+6
Ctrl+v: So vsi sponzorji so samo Yugovići, ki zahtevajo za trenerja svojega yugo prijatelja? Saj ni čudno, slovensko gospodarstvo je v p. m. in ne bo noben tukaj plačeval za nogomet, ki je tudi v p. m. Šefov klubov nič ne briga, kdo so sponzorji in kaj zahtevajo, važno je, da dobijo nekaj denarja za sebe.
tedo9GWTSmedo
24. 03. 2016 10.19
+1
M. J. in M. F., oba nimata pojma o slovnici, tudi v tem članku je preveč vejic. Zdaj že imam službo na črno, da študentom pregledujem diplome, magistre in doktorske disertacije, zato bi lahko pomagal vama in ostalim proplusovcem iz srednje šole.