Prva liga Telekom Slovenije

Celjani po savinjsko-šaleškem derbiju: 'To zmago smo res potrebovali'

Celje, 12. 09. 2016 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tradicionalni savinjsko-šaleški derbi v Velenju je prinesel več veselja in nove tri točke Celjanom. Trener Robert Pevnik je vesel, da je ekipa dala vse od sebe za zmago, napadalec Dalibor Volaš pa verjame, da bosta njegova gola dobra motivacija zanj in za celotno moštvo v nadaljevanju prvenstva.

Veselje po zadnjem sodnikovem pisku na tekmi v Velenju je bilo v celjskem moštvu veliko. Strokovno vodstvo in igralci so ves čas verjeli in zaupali v svoje sposobnosti, le zgoditi se je moralo. In, kot pravijo na uradni spletni strani kluba, se je. Trener Robert Pevnik je skupaj s pomočniki v reprezentančnem premoru dobro pripravil ekipo na naslednjo preizkušnjo. "Dobro smo izkoristili zadnja dva tedna. Dvignili smo pripravljenost, igralci so postali še bolj bojeviti in to se je pokazalo na tej tekmi v Velenju. Celotna ekipa je dala vse od sebe za zmago. Tudi okrepitve so se izkazale za odlične, imamo zelo simpatično kombinacijo mladih in izkušenih igralcev in če odigramo kot znamo, lahko premagamo vsakogar," se sobotne zmage v Velenju spominja celjski trener Robert Pevnik. "Rudar ima kvalitetno moštvo, so tudi prvi zadeli in skozi tekmo imeli še nekaj priložnosti. Mi pa smo pokazali naš karakter, ko smo se hitro vrnili po prejetem zadetku. Prvi polčas je bil izenačen. Med odmorom smo naredili dobro analizo dogajanja na igrišču in moram pohvaliti svojega pomočnika Keija Hoshikawo. V drugem polčasu smo še povečali dinamiko naše igre, dosegli dva zadetka in mirno pripeljali tekmo do konca." Pevnik je zadovoljen tudi z učinkom rezervistov.

Robert Pevnik
Robert Pevnik FOTO: Damjan Žibert

"Pohvaliti moram tudi igralce, ki so vstopili s klopi, pa tudi vse ostale na klopi in tiste, ki tokrat niso bili v kadru. Vsi smo živeli za to tekmo in za to zmago. Ta uspeh nam bo dal sedaj še več samozavesti, ne smemo pa ob njem zaspati. V življenju je najbolj pomembno, da ponavljaš dobre stvari in da se ne uspavaš," je za uradno spletno stran celjskega kluba strnil dogajanje in občutke Pevnik. Z zares fantastičnim zadetkom je Lovre Čirjak pri štirih zadetkih v prvenstvu, Dalibor Volaš pa je na svoji drugi tekmi v našem dresu zadel dvakrat. Odličen prosti strel s petindvajsetih metrov in mirno izveden indirektni prosti strel ob koncu srečanja. "Zelo smo zadovoljni z zmago, ker smo jo resnično potrebovali. Trdo smo garali med reprezentančnim premorom, tako v Čatežu kot doma in tudi na tekmi z Rijeko smo bili dober nasprotnik kljub zmagi hrvaškega prvoligaša. Vse to nas je nagradilo na tekmi z Rudarjem, na kateri smo se borili vseh devetdeset minut in zasluženo slavili. Tudi sam sem zadovoljen s svojima goloma, ampak še bolj pomembno je, da smo zmagali. Dva zadetka sta dobra za mojo motivacijo in za motivacijo celotne ekipe," je po lepi gostujoči zmagi za internet stran kluba povedal napadalec Volaš.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.