Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zavrč gol proslavil z Na Golici, Kapić s slalomskim prodorom v stilu Tombe poskrbel za remi

Zavrč, 30. 04. 2016 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Zavrča in Gorice so se v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1. Domače je v vodstvo povedel Josip Golubar v 31. minuti tekme, za izenačenje Gorice pa je v drugem polčasu poskrbel Rifet Kapić, ki je zabil prvenec v Prvi ligi.

Zavrčani so v zadnjih petih tekmah zbrali le dve točki, obe proti vodilnima ekipama državnega prvenstva, z le malce boljšim izkupičkom v zadnjih petih tekmah pa se lahko pohvalijo Novogoričani. Četa trenerja Mirana Srebrniča je v petih krogih osvojila štiri točke, vendar ji je šla na roko statistika medsebojnih tekem, saj domači nogometaši v enajstih tekmah še niso premagali gostov iz Nove Gorice, ki so v minulem krogu imeli priložnost, da bi na prvenstveni lestvici na tretjem mestu prehiteli Domžale, a so se morali sprijazniti z domačim porazom proti Celju. Nogometaši Zavrča bodo na novo priložnost, da bi morda le premagali sinjo-modre iz mesta vrtnic, morali počakati do prihodnje sezone, saj so navkljub vodstvu z 1:0 prišli le do točke.

Zavrčani so povedli, a nato je Gorica prišla do izenačenja.
Zavrčani so povedli, a nato je Gorica prišla do izenačenja. FOTO: Aljoša Kravanja

Prve minute tekme niso prinesle dobre igre, igra se je v glavnem odvijala med obema kazenskima prostoroma, prvi strel proti vratom pa so gledalci videli v 25. minuti, ko je poskušal Jure Matjašič, še v isti minuti pa je poskusil še Tin Karamatić, a je bil gostujoči vratar Grega Sorčan obakrat na mestu. Zato pa je bil nemočen šest minut pozneje, ko je Matjašič prejel žogo na levi strani, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je bil v skoku najvišji Josip Golubar, ki je s svojim tretjim golom v letošnji sezoni premagal vratarja slovenske mlade reprezentance. Tudi po tem zadetku so imeli žogo več v nogah domači nogometaši, ki si kakšne resnejše priložnosti niso ustvarili, tako kot tudi ne gostje, ki so Matijo Kovačića skušali premagati preko Alen Jogan, a je bil njegov strel s težkega položaja lahek plen za domačega vratarja. 

Četa Mirana Srebrniča je zagrabila eno redkih priložnosti na tekmi in prišla do točke v Zavrču.
Četa Mirana Srebrniča je zagrabila eno redkih priložnosti na tekmi in prišla do točke v Zavrču. FOTO: Damjan Žibert

Drugi polčas so novogoriški nogometaši začeli bolj ambiciozno, vendar so prvi zapretili varovanci Slavka Matića, ko je v 52. minuti mrežo gostov skušal zatresti Golubar, vendar se je obetavna akcija končala le s kotom. Kazen je sledila že pet minut pozneje, ko je Rifet Kapić preigraval na robu kazenskega prostora, se nenadoma sam znašel pred Kovačićem in ga s praktično prve novogoriške priložnosti na tekmi tudi premagal. Le dve minuti pozneje je bil Kovačić spet v težavah po strelu Mirana Burgića, vendar je domači vratar žogo odbil v kot. Do nove priložnosti za svoj drugi zadetek na tekmi je v 78. minuti prišel Golubar, vendar je bil pri strelu premalo zbran, tako da je streljal visoko čez gol. Nekaj bližje zadetku je bil osem minut pred koncem tekme Ed Kevin Kokorović, vendar tudi njegov strel z glavo ni zadel cilja. V sodnikovem podaljšku je okvir vrat gostov s prostega strela zatresel Timotej Dodlek, to pa je bila zadnja priložnost na tekmi.

Prva liga, 32. krog:
Zavrč - Gorica 1:1 (1:0)
Golubar 31., Kapić 57.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.