Prva liga Telekom Slovenije

Zavrč si je proti Aluminiju pred povratno tekmo priigral prednost zadetka

Zavrč, 29. 05. 2016 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Zavrča so v prvi tekmi boja za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Aluminij iz Kidričevega s 3:2 (2:2).

Zavrč je dobil prvo tekmo s 3:2, potem ko je zaostajal z 0:2.
Zavrč je dobil prvo tekmo s 3:2, potem ko je zaostajal z 0:2. FOTO: Aljoša Kravanja

Niz desetih tekem brez zmage je pahnil nogometaše Zavrča v boj za popolnitev elitne igre, v katerem še drugo zaporedno leto igra Aluminij iz Kidričevega. Lani proti Gorici ni bil uspešen, kar pa mu ni vzelo volje in samozavesti, da po uspešnem zaključku drugoligaškega tekmovanja, v katerem na zadnjih 13 tekmah ni zabeležil poraza, poskuša napraviti veliki met in se uvrstiti v prvo ligo.

Njihova samozavest se je pokazala že na samem začetku tekme. Kidričani so bili 35 minut mnogo boljši tekmeci, povedli so z 2:0, njihovo vodstvo pa bi bilo glede na priložnosti tudi višje. A nekaj nezbranosti v gostujoči obrambi je oslabljeni Zavrč, pri katerem je med drugimi manjkal tudi novi reprezentant Jure Matjašič, vrnilo med žive, po dveh prekinitvah so izid izenačili. V drugem so nato prevzeli pobudo, ki so jo kronali z novim zadetkom, v 87. minuti je zadel Dean Tišma, tako da bodo na povratno tekmo, ki bo v četrtek v Kidričevem, odpotovali z minimalno prednostjo.

Gosti so povedli v 15. minuti, ko je enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko v kazenskem prostoru zakrivil Kevin Kokorović, uspešno izvedel Lovro Bizjak. Denis Topolovec je nekaj minut zatem zatresel okvir vrat, kar je bila le napoved, da bodo gosti vodstvo hitro povišali. To jim je uspelo v 26. minuti, ko je podajo Bizjaka izkoristil Robert Kurež, ki se je sam znašel pred vratarjem Markom Ranilovićem.

Pred in po tem so imeli gosti še nekaj priložnosti, niso jih izkoristili, za kar je sledila kazen. V 42. minuti je lepo podajo Kokorovića s prostega strela z glavo izkoristil Aleks Pihler, le dve minuti pozneje pa je prvo ime prvega polčasa Kokorović z natančnim strelom z roba kazenskega prostora kar sam poskrbel za izenačenje, s tem pa se popolnoma odkupil za zakrivljeno enajstmetrovko.

Izenačenje ob koncu prvega dela je Haložanom dalo krila, v drugem so zagospodarili na igrišču. Pripravil se je kar nekaj lepih položajev za zadetek, toda ko je v 71. minuti priložnost zapravil Francesco Tahiraj, je bilo videti, da golov ne bo več. A za njega je v 87. minuti vendarle poskrbel Dean Tišma, ki je v 74. minuti zamenjal prav Tahiraj, odbitek po strelu Pihlerja je pospravil v mrežo.

Dodatne kvalifikacije Prve lige:

Zavrč - Aluminij 3:2 (2:2)
Pihler 42., Kokorovič 44., Tišma 87.; Bizjak 15., Kurež 26.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.