Prva liga Telekom Slovenije

Zrinjski potrdil: Pirić od naslednje sezone član Maribora

Mostar, Maribor, 28. 12. 2017 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bosansko-hercegovski nogometni prvoligaš Zrinjski je v uradni izjavi za javnost potrdil, da se bo njihov vratar Kenan Pirić v skladu s pričakovanji po koncu sezone preselil v vrste slovenskega državnega prvaka Maribora. Pri Zrinjskem bojda okrepitve išče tudi ljubljanska Olimpija.

Pirić (na fotografiji) med tekmo z Mariborom v Ljudskem vrtu.
Pirić (na fotografiji) med tekmo z Mariborom v Ljudskem vrtu. FOTO: Damjan Žibert
Ob potrjenem prestopu Pirića bi lahko v kratkem Mostarčani ostali še brez branilca Matije Katanca, ki ga tamkajšnji mediji povezujejo z ljubljansko Olimpijo. 27-letni Hrvat naj bi pri zeleno-belih nadomestil Kenana Bajrića, če bo eden najboljših posameznikov aktualne sezone PLTS pozimi našel delodajalca iz tujine.

Če je prestop Kenana Pirića iz Zrinjskega v Maribor še "visel v zraku", so iz Mostarja v četrtek jasno in glasno sporočili, da jih 23-letni vratar iz Tuzle zapušča po koncu sezone. Pirić se bo pridružil nekdanjemu soigralcu Jasminu Mešanoviću, ki je po isti poti v Ljudski vrt prišel tik pred prvo medsebojno tekmo letošnjih kvalifikacij za Ligo prvakov. 

"HŠK Zrinjski Mostar uradno potrjuje, da bo Kenan Pirić po koncu sezone 2017/2018 postal igralec slovenskega NK Maribor," piše v sporočilu za javnost, ki so ga prek spletnih omrežij v svet poslali iz mostarskega prvoligaša. Dodali so: "Po uspešno zaključenih pogajanjih so se HŠK Zrinjski, NK Maribor in Kenan Pirić danes podpisali pogodbo za prestop, s katero je slovenski klub odkupil našega vratarja, ki ga je (pogodba, op. a.) na HŠK Zrinjski vezala do maja 2019. leta, Pirić pa je podpisal pogodbo, ki ga bo na NK Maribor vezala od 1. junija 2018. do 31. maja 2021. leta."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pirić je bil član Zrinjskega od sredine lanske sezone in s 14 nastopi pomagal bosansko-hercegovskemu klubu do petega naslova državnega prvaka. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolution17
28. 12. 2017 18.15
+6
Dobrodošel in vso srečo da naslediš Hando... Upam samo da se zaveda v kako velike čevlje stopa.