Nogomet

70 tisoč gledalcev na Atatürku ni videlo gola

Carigrad, 19. 08. 2014 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši turškega Bešiktaša in londonskega Arsenala na prvem obračunu zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov niso bili strelsko razpoloženi. Tekmeca sta se razšla z najbolj nepopularnih 0:0. Zmage se je veselil Red Bul Kevina Kampla, Ludogorec Romana Bezjaka pa je izgubil v Bukarešti.

Nogometaši turškega Bešiktaša z uvrstitvijo v playoff lige prvakov še niso izpolnili letošnjih evropskih ciljev, ampak je njihov cilj narediti še korak naprej in zaigrati med evropsko elito. Četa Slavena Bilića je na krilih zvestih privržencev – na stadionu Atatürk se jih je zbralo več kot 70 tisoč - odločno krenila že od prve sekunde naprej. Čuvaj Arsenalove mreže je moral namreč posredovati že v tretji sekundi, ko je s sredine igrišča nevarno ustrelil Demba Ba. S tem ni ogrel le dlani Poljaka, ampak tudi zvestih privržencev turškega velikana. Že v 9. minuti je imel Senegalec novo lepo priložnost za vodstvo, a je ni izkoristil. Londončani, ki so v uvodnem prvenstvenem obračunu stežka prišli do zmage, pa so se počasi prebujali, iskali pot do turške mreže, predvsem zaradi neodločnosti v napadu pa niso uspeli zabiti. In kaznoval bi jih lahko prav Ba, ki je minuto pred koncem prvega dela še enkrat nevarno poizkusil.

Veli Kavlak
Veli Kavlak FOTO: Reuters

V nadaljevanju so gostitelji skušali takoj nevarno zapretiti, zabiti gol in razveseliti navijače in po vsega treh minutah igre bi se lahko njihovi zvesti privrženci veselili. Po lepi akciji Turkov se je v kazenskem prostoru gostov znašel Olcay Sahan, njegov poizkus pa je zletel mimo vrat. A Bilićeva četa je z nevarno kombinacijo še enkrat več pokazala, kako zelo nevarna je lahko, čeprav aktivni Ba ni imel pravega 'pomočnika'. Izbranci Arsena Wengerja pa so počasi ohromili začetni pritisk tekmeca in začeli ogrožati vrata Tolge Zengina. A njihovi napadi so se praviloma zaključevali na robu kazenskega prostora. Bliže vratom so prišli v 68. minuti, Olivier Giroud pa je zgrešil žogo.

Topničarji so imeli še eno lepo priložnost v 80. minuti, ko je prosti strel z 20 metrov izvedel Santi Cazorla, navkljub zvitem poizkusu pa je Zengin ohranil mrežo nedotaknjeno. In samo nekaj trenutkov zatem so gostje ostali brez Aarona Ramseyja, ki mu je sodnik Milorad Mažić pokazal drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Londončani so se po izključitvi igralca osredotočili na branjenje neodločenega izida, imeli tik pred iztekom igralnega časa prek Alexa Oxladea-Chamberlaina priložnost za gol - veselje mu je preprečila vratnica - Turki pa se z igralcem več v polju niso najbolje znašli. Tako sta mreži tekmecev vse do izteka igralnega časa ostali nedotaknjeni.

izidi:

Bešiktaš Carigrad - Arsenal 0:0
Koebenhavn - Bayer Leverkusen 2:3 (2:3)
Red Bull Salzburg – Malmö 2:1 (1:0)
Napoli - Athletic Bilbao 1:1 (0:1)
Steaua Bukarešta - Ludogorec Razgrad 1:0 (0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damir8
20. 08. 2014 11.08
+3
skoda da Ba ni zadel iz tistega poizkusa v 3 sekundi tekme.. Imeniten zadetek bi bil pa se rekordno hiter
Sasda Sadas
20. 08. 2014 08.36
+13
ta giroud pa ce bi imel prazen gol nebi zadel .... mislim da arsenalu manka en pravi napadalec
kameltrajbar
20. 08. 2014 07.44
+0
..slabo..zelo slabo...(
mirgon
19. 08. 2014 23.52
+13
kako ni videlo gola,saj sta bila oba na igriscu!
jurci275
19. 08. 2014 23.41
+15
napadaucaaaaaaaaaa wenger, porazno spet giroud kolk prilik....