Nogomet

VIDEO in FOTO: Katanec: Na takšnem nivoju si takšne napake ne moreš privoščiti niti pri pionirjih

Ljubljana, 14. 06. 2015 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska nogometna reprezentanca je na stadionu v Stožicah odigrala šesto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016. Slovenci so dobili prvi polčas z 1:0, v drugem polčasu so Angleži dosegli kar tri gole in prejeli le enega za končnih 2:3. Gol odločitve je dosegel Wayne Rooney.

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala šesto kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016. Tekmec je bila angleška izbrana vrsta, za obe moštvi je bila to druga medsebojna tekma. Na prvi je na slovitem Wembleyu slavila Anglija s 3:1, na ljubljanskem stadionu je bil prav tako v korist Angležev, 3:2.

Tekmo na stadionu Stožice pred 16.000 gledalci so sodili Španci na čelu z glavnim sodnikom Albertom Undianom Mallencom. Anglija je vodilna v kvalifikacijski skupini, njihov selektor Roy Hodgson pa ni mogel računati na Dannyja Welbecka in Ryana Masona, slovenskemu selektorju Srečku Katancu sta manjkala Andraž Struna in Zlatan Ljubijankić, v udarno postavo pa je pred Valterjem Birso postavil Kevina Kampla.

Slovenija: Handanović, Brečko, Cesar, Ilić, Jokić, Kurtić, Mertelj, Iličić, Kampl, Kirm, Novaković.

Anglija: Hart, Jones, Cahill, Smalling, Gibbs, Wilshere, Henderson, Delph, Sterling, Rooney, Townsend.

Uvodne minute tekme so pripadle gostom, največ težav je po levi strani slovenskim igralcem povzročal hitri Raheem Sterling. Imel je dve priložnost, prvo v 4. minuti, ko je z lobanim udarcem meril čez gol, drugo v 14. minuti, ko je njegov strel zletel mimo vratnice. V 22. minuti se je izkazal vratar Samir Handanović, ki je odbil nevaren strel Waynu Rooneyu. Prvi strel v okvir gola na slovenski strani je bil poizkus Branka Ilića z glavo v 25. minuti, a vratar Joe Hart ni imel težav. V 37. minuti pa navdušenje na tribunah, Milivoje Novaković je povedel Slovenijo v vodstvo. Po lepi podaji Josipa Iličića se je Nova znašel sam v napadu in spretno žogo mimo Harta poslal v spodnji kot gola, to je bil že njegovi peti gol v kvalifikacijah. Vodstvo Slovenije 1:o je bil tudi izid polčasa.

Milivoje Novaković
Milivoje Novaković FOTO: Damjan Žibert
Na začetku drugega polčasa prva menjava pri gostih, Adam Lallana je vstopil namesto Phila Jonesa, igralci v rdečih dresih pa so prevzeli pobudo. Jack Wilshere je v 57. minuti srečno prišel do odbite žoge in z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel zgornji kot gola, Handanović se je žoge dotaknil, toda ne dovolj, da bi preprečil izenačenje. Malce je popustila zbranost v slovenski obrambi in dvakrat je zapretil Rooney, v 58. in 59. minuti, a je v obeh primerih streljal mimo gola.

V 61. minuti prva menjava pri Sloveniji, namesto Iličića je v igro vstopil Birsa, v 72. pa je namesto Kirma zaigral Nejc Pečnik. V 73. minuti pa novi šok za slovensko izbrano vrsto, še enkrat je Wilshere pokazal, kako močan in natančen strel ima. Zadel je zgornji kot gola, Handanović je bil nemočen in Angleži so v drugem polčasu prešli v vodstvo (1:2). V 74. minuti je v igro vstopil Theo Walcott, Katanec pa je v 79. opravil še eno menjavo, namesto Kurtića je v igro vstopil Dejan Lazarević. Zanimive minute so sledile v zaključku tekme, v 84. minuti je po podaji Jokića izid po strelu z glavo izenačil Nejc Pečnik. Kazalo je, da je zagotovil remi Sloveniji, a je nato sledilo novo razočaranje. Le dve minuti po izenačenju je tekmo odločil Rooney, ki je srečno prišel do žoge v višini kazenskega prostoa in nato z natančnim strelom premagal slovenskega vratarja za vodstvo Anglije s 3:2 in zmago.

Angleži so na šestih tekmah osvojili maksimalnih 18 točk, Slovenija ostaja pri devetih točkah. "Čestitam fantom, dali so svoj maksimum, kar se možnosti tiče. Če gledamo vseh 90 minut, je zaslužena zmaga Anglije. Vedeli smo, da bo težka tekma, žal mi je, da pet minut pred koncem tekme prideš do 2:2, potem pa narediš napako na tem nivoju, ki si je ne bi smeli privoščiti niti pri pionirjih ... A to je to, ne čudim se, da je tako, ker nimamo igralcev na takšni ravni in to je naša kruta realnost," je po tekmi povedal Katanec.

Hodgson pa je dejal: "V obdobju, ko smo zaostajali, nismo igrali dobro in malo sem bil zaskrbljen. A smo to znali nadoknaditi, Wilshere se izkazal. Slovenci so močni, tudi agresivni, nekateri naši igralci so kar dobro potolčeni. Igralcem med polčasom nisem rekel nič posebnega, nerad kritiziram."

Polne Stožice so spremljale nogometni dvoboj Slovenije in Anglije.
Polne Stožice so spremljale nogometni dvoboj Slovenije in Anglije. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Slovenija - Anglija 2:3 (1:0)
Novaković (37.), Pečnik (84.); Wilshere (57., 73.), Rooney (86.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (426)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vhk-23
15. 06. 2015 19.34
+7
Postavitev : 4231 Z leve proti desni: Oblak-Jokic-Cesar-Andelkovic-Brecko-Kampl-Kurtic-Rotman-Ilicic-Birsa-Lazarevic
RedRooster
15. 06. 2015 23.08
+0
evo tole iz fotelja:) Oblak 2.razreda nižje od Sarme, še naiven fantek, Jokić, Birsa, Iličić kondicije za 30 minut ostre hitre igre potem dihanje na škrge, Cesar tehnika slaba, Rotman bi bil bolj za Olimpijo ali Maribor in ne reprezentanco, Lazarevič ne more šprintat 90 minut, Brečko podoben Novaku, nikakor ne more dvigniti žoge ali so problem kramponi ali noga, Kampl edini na nivoju z dodano vrednostjo, enako tudi Iličić, če bi ga privezal za avto in vlekel par ur po soncu, da pridobi sapo n moč! Anđelković ne poznam! Lahko ste sigurni, da boljšo ekipo od Srečka je težko sestavit!
HOLAJ SLOVENIJA
15. 06. 2015 18.16
+1
Škoda,res škoda,toda imam občutek,da bi pri prvem in tretjem golu Oblak bolje posredoval! Počasi se bo treba zahvaliti tudi kakšnemu Kirmu,Handanoviču,Kurtoviču in še komu.Tudi toliko opevani Iličić,razen podaje Novakoviču,ni pokazal veliko. Ko sta vstopili v igro Pečnik,Lazarevič,je igra stekla,tudi Kampl je v Lazareviču dobil igralca,s katerim je lahko odigral veliko bolje kot n.pr. s Kirmom . Že tako živčno spremljanje tekme na TV,pa uspe še RTV Slovenija, s komentarji Stareta in Zupana,gledalce še bolj znervirati!
kure bedne
15. 06. 2015 16.03
+7
So mislili, ko so dali prvi gol, da so že zmagali. a a a nenene. Ta reprezentanca nikoli ne bo tako uspešna kot fantje pred 10 leti. Enostavno nimajo srca za zmage. Tudi Katančevi časi so minili. Sploh, če bo v golu pustil Handanovića.
pridnaov?ka
15. 06. 2015 16.43
+3
,zanič so bili tudi pred desetimi leti...in vedno, naspljoh...
lilyallen
15. 06. 2015 15.46
+3
glihkar berem novico kako so se slovenski navijači po tekmi stepli med sabo, potem nešportno žvižganje med tekmo in recimo še kako je kampl odreagiral nakoncu ko si je prislužil rumenega...še dolgo si ne bomo zaslužili več kot poraza
RedRooster
15. 06. 2015 13.39
-2
Le čevlje sodi naj Kopitar! Vsi iz foteljev so neizmerno pametni, no vsake oči imajo svojega "malarja"! Dejstva so pa zelo preprosta glede na ceno Angleške ekipe, njihovo ligo in vložen denar! Brez sanjarjenja, 2-3 je lep rezultat in z malo sreče bi bil lahko tudi remi! Tudi balkanski švicarji so precej močnejši in tretje mesto je naša realnost, če pa bo več je to sreča in Srečko že ve kako težko je priti do nje! Naši ekipi lahko samo čestitamo za prikazano, napake pa vsi delamo, naslednjič mogoče našim kdo poda žogo za gol in ravno zato je nogomet nepredvidljiv in kdor ga rad igra ali gleda ne kritizira vse povprek in se vpraša v čem je on sam najboljši ali idealen!
aki10
15. 06. 2015 14.37
+5
Podpis! Srečko je dal popolnoma realen in objektiven komentar po tekmi. Dejstvo je, da so Angleži fizično, tehnično, po znanju in taktično za nekaj razredov pred našimi. Najbolj smešno mi je bilo par dni pred tekmo, ko so novinarji spraševali naše, če mislijo, da so v prednosti pred Angleži ker se jim je EPL končala.... hahahahhaha ja eto naši pa igrajo sezono v polnem teku... res bedasta vprašanja... poleg tega pa se ne more primerjati nihče izmed naših reprezentantov z njihovimi kar se tega tiče. Ljudje igrajo v fizično najzahtevnejši ligi na svetu, igrajo vsak teden po 2 tekmi in to po 90 minut in za njih je včerajšnja tekma bila nekaj povsem normalnega, medtem ko so naši "umrl" ker niso fizično pripravljeni trenutno odigrat 90 min in ker na splošno tud v klubih ne igrajo tok in so bolj na klopi. Kot je rekel Srečko: "Lahko se mi palimo pred tekmo, ampak dejstvo je, da so prišli v Ljubljano fantje, ki služijo milijone in ki so fizično in po znanju daleč pred nami." Slovenska realnost je 3. mesto, ker Švica je objektivno boljša, uspeh bo, če v Švici ne izgubimo. Seveda pa je v nogometu vse možno in lahko celo končamo na 2. mestu.
matildaca
15. 06. 2015 13.14
+0
Napišite vašo idealno enajsterico :
kemuri
15. 06. 2015 13.08
+2
Katanec, ti si največji pionir od vseh, od selekcije, strahopetne taktike, zgolj zaviraš in razdiraš kreativnost ekipe..glavno da Kirm prelaufa razdaljo okoli Šmarne gore med tekmo, čeprav mu ni čisto jasno da je na igrišču in ne ob vznožju Šmarne gore .
lovesosa
15. 06. 2015 13.10
-1
grozjak
15. 06. 2015 12.52
+7
kakorkoli že, Angležem smo dali dva gola .In zato sem dobro spal!
Debely
15. 06. 2015 12.26
-3
Katanec naj tisto bedo od Sarme posadi na klop, pa bo takoj 30% boljše. Včeraj je bil Sarma kriv za drugi gol in še polovico tretjega, kjer bi tudi lahko bolje reagiral.
grozjak
15. 06. 2015 12.57
+1
Sarma je golman, ki ga cenijo povsod, samo kmetje v SLO ne, tako pač je. prvi gol je dobil, ker je Cesar glumil favl, drugi je bil neubranljiv, zadnjega pa mu je dal igralec, ki je svetovna klasa in bi izpadel klošar, če bi tako lepo darilo naše obrambe zgrešil
aki10
15. 06. 2015 14.26
+5
Vsi, ki krivite Sarmo nimate pojma o fuzbalu in po mojem niste odigral ene tekme pred blokom, kaj šele, da bi trenirali... Sarma ni imel šans pri nobenem zadetku. Vsi streli so bili tako natančni, da lahko samo čestitamo Wilsheru in Rooneyu. Ne sanjajte, pa glejte realno in objektivno na stvari. Taki streli so neobranljivi, pa če bi na golu bil Courtouis, Neuer, De Gea... vsi bi fasali te gole.. Tu golman ni nič kriv, kriva je obramba, ki ne prepreči strela z roba kazenskega! Nihče ni šel Wilsheru v blok pri obeh golih, Rooney je pa samo rekel "hvala lepa Jokić in Cesar"..
ochi
15. 06. 2015 12.25
-4
a so se malo prodali?
grozjak
15. 06. 2015 12.46
bog ve, kaj si mislil s tem...............
aki10
15. 06. 2015 12.12
+1
Škoda ker nismo izvekli točko, ampak treba je priznati, da so Angleži pač razred zase v primerjavi z nami. Odlično vzdušje v Stožicah, spomnilo je na dneve za Bežigradom... :) Kar se pa Wilshera tiče, jah igralec tekme in pika. Kot navijač Arsenala sem vesel, da se vrača v formo po poškodbi in upam, da bo tako nadaljeval tudi v prihodnji sezoni, oz. samo še napredoval, saj je še mlad in lahko se razvije vsaj v enega najboljših, če ne najboljšega vezista na svetu čez kakšno leto... Glavo gor, čakajo nas še težke tekme in verjamem, da smo lahko 2., tudi 3. mesto bi bilo OK, samo potem bo veliko odvisno od žreba v dodatnih kvalifikacijah.
User513426
15. 06. 2015 11.22
+18
srečko zakaj sarmo še vedno forsiraš če pa maš na klopi za najmanj klaso boljšega golmana. tud pri enem strelu ni šel na žogo, da o tretjem ne govorim. vlegel se je še preden je roney sploh strelu. če bi bil oblak v golu bi ziher vsaj dva od teh treh branu.
grozjak
15. 06. 2015 12.50
-6
če bi dal oblaka na gol in bi ravno tako dobil vsaj tri gole, kaj bi pa potem rekel? pa ne branim handanoviča, samo treba je vedeti, da obramba včeraj ni bila na nivoju, pa ne da je slaba, angleži so pač toliko boljši.
brddd
15. 06. 2015 10.48
+4
NAPAD 0 SREDINA 0 OBRAMBA 0
grozjak
15. 06. 2015 12.51
kure bedne
15. 06. 2015 15.47
+1
ROMELS
15. 06. 2015 10.38
+12
Runi je na tiskovki izjavil, da bodo zmagoviti gol iskali tudi v 90. minuti tekme, če bo potrebno. A ga naši niso slišali?
Fischerpro
15. 06. 2015 10.20
+7
Nazadnje pa tak brezvezen gol, NE MOREJO si privoščit tega no...da bi vsaj bilo izenačeno.
Chamberlain
15. 06. 2015 10.02
+6
Zaslužili bi si vsaj remi, ampak so pač naredili preveč napak. Še vedno pa mislil, da Kirm nima kaj iskati v prvi enajsterici, Lazarević naprimer je za tri klase boljši.. Prav tako bi se Novakoviča moralo zamenjati v drugem polčasu, ker na mu na koncu zmanjka energije.
SlovenijamaTALENT
15. 06. 2015 10.09
+1
Pacek22
15. 06. 2015 09.13
+9
drugače dobra tekma, boljše bi bilo če bi se vsaj končalo z remijem
SlovenijamaTALENT
15. 06. 2015 09.56
+1
totnhem
15. 06. 2015 09.13
-11
Srečko treba bo začeto igrati evrppski nogomet,ne pa še jih treniraš po balkansko.Poglej simsamo njihove podaje in hitrost.
tankopiš
15. 06. 2015 09.17
-3
Res je,imamo preveč balkanskega na vseh področjih, na žalost.
SlovenijamaTALENT
15. 06. 2015 10.13
-5
Mislim če bi se slovenci rešil balkancev bi bili druga Švica. Ziher Fuzbal je namreč balkanski šport vreden prezira, sam ko greš po svetu vsi vedo za Zahoviča. Med tem ko za našo šampionko 80 % sveta ne ve. zato ker je smučarija tako fensi in oh in sploh pameten šport.
glej ovega
15. 06. 2015 08.55
-3
Cime bi reko: nismo imeli motivacije..med tekmo nam je se padla motivacija.. Pa niso tak slabo igrali ampak..v Stozicah ne mores zmagat saj jih noben nogometas ne mara..vsako tekmo se tam izgubi..se Koper zabice v Stozicah stolce..lp
zdravapamet50
15. 06. 2015 09.15
+0
itak jaz tudi tak pravim, imajo slabo karmo
SlovenijamaTALENT
15. 06. 2015 09.59
+1
ja na majšperk špilat tam je bolši stadion.
zdravapamet50
15. 06. 2015 10.38
+1
catman
15. 06. 2015 08.53
+6
Tako kot sem bil vesel ob prvem golu naših, srečen in vesel ob drugem golu kot majhen otrok, že dolgo nisem bil. Pa vsaj to piko bi komot iztržli, no, ma ziher bi bila večina presrečna. Ne vem, spet posrano začet drugi polcajt, eni ne vejo, bi podali, bi čist na rahlo al malo bolj al malo vmes, pa malo v gužvo, pa večina v naprej vidi, da ne bo ok, pa gre brcnet neko žalost, hudiča no, pa ne gre se samo za tiste napake, iz katerih smo pokasirali gol. Da pa eni več kot dober polcajt ne morejo laufat, pa tempo sploh ni bil tako hudičevo peklenski, da mu podkurim malo od tazadaj. Ma škoda no, kak strel od daleč, tale Hart ni glih biser od vratarja, pa dež je začel padat. Škoda no.
catman
15. 06. 2015 09.00
+7
Pa niti pod razno ne kritiziram Handanovića, nam je zelo veliko dal, marsikdo je pa takoj začutil na vodi, da bi se Oblak pri drugem golu vsaj stegnil, pa tista prva obramba, če ne bi ubranil, bi se lahko tudi komot govorilo, da se take stvari brani.