VIDEO: Sramotno dejanje vandalov: V Buenos Airesu uničili Messijev kip

Kljub temu, da je Lionel Messi še vedno aktiven, ima že sedaj status enega najbolj legendarnih in vplivnih nogometašev, ki so se podili za belim usnjem. Zvezdnik Argentine in Barcelone je lani poleti v svojo čast v Buenos Airesu dobil svoj kip, katerega pa so se lotili nepridipravi in ga prelomili na pol. Oblasti krivce še iščejo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kip Lionela Messija - 1

Na levi je fotografija, kako je Messijev kip izgledal, ko je bil še v enem kosu, na desni fotografiji pa, kako zgleda sedaj, ko so ga oskruinili. (Foto: Twitter)

Lionel Messi je po lanskem porazu njegove Argentine v finalu Cope Americe proti Čilu napovedal reprezentančni pokoj. Zvezdnik Barcelone si je kasneje sicer premislil in znova oblekel dres Gavčev, a še preden je sprejel to odločitev, so se v rodni Argentini odločili, da mu pri odločitvi pomagajo z vsemi možnimi sredstvi. Navijači so ga prosili preko najrazličnejših družabnih omrežij, mu pisali pisma in še in še. V Buenos Airesu pa so šli še korak dlje in v čast svojemu kapetanu in bržčas najboljšemu nogometašu njihove države vseh časov, postavili kar kip. Kip je tako lani poleti razkril župan argentinske prestolnice Horacio Rodriguez. Sedaj pa so se vandali, ki več kot očitno niso veliki navijači Messija, odločili, da kip oskrunijo in so ga prelomili na pol.

Kip Lionela Messija - 1

Na levi je fotografija, kako je Messijev kip izgledal, ko je bil še v enem kosu, na desni fotografiji pa, kako zgleda sedaj, ko so ga oskruinili. (Foto: Twitter)

"Kip Lionela Messija je bil tarča vandalov in je bil prelomljen na pol. Sedaj je kip ostal brez zgornjega dela od pasu naprej. Mesto se je že lotilo popravila," so v uradni izjavni za javnost napisali iz županovega kabineta. Kip se sicer nahaja na bregu reku Rio de la Plata in je del znamenite promenade, ki je namenjena športnim junakom (Glory Walkway op. p.). Na omenjeni promenadi so počaščeni tudi legendarni košarkar Manu Ginobili, mitski dirkač formule 1 Juan Manuel Fangio in še mnogi drugi. Zanimivo, da se je to neprimerno dejanje zgodilo na isti dan, ko je Fifa podelila nagrado za najboljšega nogometaša za minulo leto. Messi se sicer podelitve ni udeležil, saj so se v klubu odločili, da bodo ta čas raje namenili pripravam na tekmo španskega kraljevega pokala proti ekipi Athletic Bilbao.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 36
 
FAUSTOS1 11.01.2017 13:01:17
to so naredili gayi pristaši ronalda
MaunelNeuer 11.01.2017 16:48:00
on ne more bit gej ker ima punco Španko ;)
Več komentarjev