Nogomet

Predsednik Atletica o prestopu Griezmanna: Manchester United? Oni so majhen klub ...

Madrid, 10. 02. 2017 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub temu, da je zimski prestopni rok v Evropi že končan, pa govorice o nekaterih igralcih še naprej krožijo. Že dalj časa se govori, da naj bi si Jose Mourinho v Manchester Unitedu želel francoskega napadalca Antoineja Griezmanna. Predsednik madridskega Atletica, kjer si napadalec trenutno služi kruh, se je sicer na govorice odzval na zelo zanimiv način.

Antoine Griezmann bi kmalu lahko postal eden najdražjih nogometašev na svetu. Britanski mediji ocenjujejo, da bi bil njegov morebiten prestop vreden okoli 80 milijonov evrov.
Antoine Griezmann bi kmalu lahko postal eden najdražjih nogometašev na svetu. Britanski mediji ocenjujejo, da bi bil njegov morebiten prestop vreden okoli 80 milijonov evrov. FOTO: AP
V letu 2016 se je med svetovnimi nogometnimi zvezdniki dokončno uveljavil Antoine Griezmann. Hitronogi napadalec se je za Atleticom uvrstil v veliki finale Lige prvakov, kjer je sicer moral priznati premoč nogometašem Reala, ki so slavili po izvajanju enajstmetrovk. Francoz je sicer v rednem delu zapravil enajstmetrovko in tako še težje prenesel boleč poraz proti največjemu tekmecu njegovega moštva. Novo razočaranje je sledilo kmalu. Na evropskem prvenstvu v nogometu, ki je bilo na sporedu prav v Franciji, je s svojo reprezentanco prišel vse do velikega finala, kjer pa je znova zelenico zapuščal s sklonjeno glavo. S svojimi rojaki je namreč izgubil proti Portugalcem, čeprav je bil na koncu izbran za najboljšega igralca in strelca turnirja. In prav odlične predstave na igriščih so ga postavile ob bok največjih nogometnih zvezdnikov. Nenazadnje je bil tudi v ožjem izboru vseh treh najbolj cenjenih priznanj, ki jih za individualne kakovosti lahko prejmejo najboljši nogometaši. Tako je bil med prvimi tremi na izboru za najboljšega igralca v Evropi, ki ga podeljuje evropska nogometna zveza (UEFA), kot v izboru za Zlato žogo, ki ga podeljuje revija France Football in tudi v izboru za nagrado The Best, ki jo znova podeljuje mednarodna nogometna zveza (Fifa). In prav zaradi vseh omenjenih dosežkov se je znašel na 'radarju' številnih evropskih velikanov, ki ga želijo zvabiti v svoje vrste. Francoz je sicer že večkrat poudaril, da bo ostal zvest svojemu sedanjemu klubu, s katerim ga pogodba v španski prestolnici veže vse do poletja 2021. Kljub temu se zanj zelo resno zanima Manchester United, saj naj bi bil Griezmann prva tarča Joseja Mourinha v poletnem prestopnem roku. Portugalec naj bi po poročanju britanskih medijev že govoril z vodilnimi na Old Traffordu, ki so prižgali zeleno luč in že pripravili denar za nakup Francoza, kot tudi za njegovo plačo. Griezmann sicer ne skriva želje, da bi nekoč rad zaigral skupaj s svojim reprezentančnim kolegom Paulom Pogbajem, ki se je lansko poletje, kot najdražji nogometaš na svetu, vrnil v Teater sanj. 
Antoineja Griezmanna boste lahko na delu videli že kmalu. Njegov Atletico Madrid se bo 21. februarja na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pomeril z Bayerjem iz Leverkusna. Na delu pa bosta tudi dva slovenska reprezentanta. Po poškodbi se počasi v ekipo Atletica vrača vratar Jan Oblak, za Bayer pa nastopa Kevin Kampl, ki je svojo poškodbo že pozdravil. 'Slovenski' derbi osmine finala si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

"Vselej sprašujem Paula (Pogbaja op. p.) o Manchester Unitedu. Mislim, da so res ogromen klub z izjemno infrastrukturo in pogoji za razvoj. Sprašujem ga o nekaterih igralcih in če so res tako dobri, kot govorijo. Prav tako me zanima, če je Jose Mourinho res tako dober trener, kot trdijo. Slišim veliko govoric okoli Manchester Uniteda in Paris Saint-Germaina, ampak trenutno se ne vidim v drugem klubu. Ampak bilo bi noro, da bi lahko zaigral skupaj s Paulom tudi na klubski ravni,"  je v pogovoru s francoski novinarji nekaj meseci spregovoril 25-letni Griezmann. A govorice o morebitnem prestopu k rdečim vragom je sedaj ovrgel predsednik Atletica Enrique Cerezo, ki je kar malce žaljivo napadel 20-kratne angleške prvake in njihove poskuse, da bi v svoje vrste z denarjem zvabili enega najboljši posameznikov madridskega velikana. "Manchester United? Oni so majhen klub. Jaz verjamem v pogodbe, ki jih ljudje podpišejo. In to govorim tako za Griezmanna, kot tudi za našega trenerja Diega Simeoneja," je španski Marci pripomnil karizmatični Cerezo, ki je tako ubil dve muhi na en mah. Saj je poleg napadalčevega prestopa, malce umiril tudi govorice, da jih po koncu sezone utegne zapusti še tvorec velikih uspehov, trener Simeone. Atletico v letošnji sezoni sicer ni tako uspešen, kot v preteklih. V španskem prvenstvu so že močno zaostaili za vodilnimi moštvi, v španskem kraljevem pokalu so se poslovili v polfinalu, kjer jih je izločila Barcelona, tako bodo najverjetneje vse sile usmerili v Ligi prvakov, kjer jih v osmini finala čaka nemški Bayer iz Leverkusna.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peter Selan 1978
10. 02. 2017 17.33
+4
Pred nekaj tedni meseci.....A se vi hecate a je to nov po predpreteklik sej se ne čudim sami ijici za športne novinarje
Peter Selan 1978
10. 02. 2017 17.34
+2
Madeni
10. 02. 2017 16.48
-4
Če Mancshester do zdej ni propadu z MURČIJEM sigurno bo..
Luka Radeka
10. 02. 2017 16.37
-3
Saj so atletico je na mnogo višji ravni zadnjih nekaj let ker uniteda že 6 let ni na vidnem polozaju v ligi in ne v evropi
dajno
10. 02. 2017 19.45
+1