Nogomet

Adamu tri, Stojanoviću in Zecu pa po tekma kazni

Ljubljana, 14. 04. 2015 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je izrekel kazni po zadnjem krogu slovenskega prvenstva. Trije igralci so kaznovani, denarno globo bodo morali plačati štirje klubi, Maribor, Koper, Radomlje in Olimpija.

Nogometaši Maribora so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kopru premagali Luko Koper s 4:1. V 23. minuti je Nenad Srečković neprepričljivo podal žogo svojemu vratarju, a je bil pri njej prej napadalec Maribora Luka Zahovič, ki ga je vratar David Adam podrl, z obema rokama je startal v glavo nogometaša, s tem pa si prislužil rdeč karton. Mladi, komaj 21-letni vratar, bo izpustil tri tekme. Eno tekmo se bo hladil mariborski nogometaš Petar Stojanović, ki je po prejetem rdečem kartonu, v kazenskem prostoru je nepravilno zaustavil Mateja Pučka, igrišče zapustil predčasno v 64. minuti tekme.

Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je nogometni klub iz Maribora kaznoval zaradi nešportnega vedenja na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, ki so jih vijoličasti odigrali v gosteh. Globa v višini 600 evrov je kazen za nešportno vedenja navijačev, ki so spremljali neodločen izid 0:0 v Stožicah proti Olimpiji, 900 evrov pa bo moral klub plačati zaradi uporabe pirotehnike na stadionu Bonifika.

Petar Stojanović
Petar Stojanović FOTO: Miro Majcen

Pod drobnogledom disciplinskega sodnika se je znašla tudi sobotna tekma v Domžalah, kjer je domače moštvo z 0:1 izgubilo proti Olimpiji. Domači igralec Darko Zec se bo zaradi v 40. minuti tekme prejetega rdečega kartona hladil eno tekmo, domžalski klub pa je bil zaradi prejetih petih rumenih kartonov in enega rdečega kaznovan s plačilom globe v višini 360 evrov.

Kaznovani so bili tudi Ljubljančani. Zaradi kar sedmih rumenih kartonov, ki so jih prejeli gostujoči nogometaši, bo vodstvo ŠD NK Olimpija Ljubljana plačalo 420 evrov, zaradi nešportnega navijanja gostujočih navijačev, ki so na tribunah prižigali bakle, petarde pa so odvrgli na atletsko stezo, pa bo klub moral plačati 1050 evrov. Disciplinski sodnik je oglobil tudi nogometni klub Radomlje zaradi žaljivega skandiranja gostujočih navijačev, ob remiju 1:1 s Krko.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provokatorr
14. 04. 2015 14.39
+2
za bakle naj kaznujejo huligane, ne klube. saj se na posnetkih dobro vidi, kdo je prižgal baklo, ali jo vrgel na igrišče, pa naj mu to ob zapuščanju stadiona zaračunajo.
texranger
14. 04. 2015 16.20
+4
Saj to tudi delajo, ampak te položnice piše policija, NZS pa od tega nima nič