Adebayor: Ne želim tvegati življenja ...

Nogometni reprezentant Toga Emmanuel Adebayor bo izpustil Afriški pokal nacij oz. so možnosti, da se na turnirju v Južni Afriki pojavi, vsega petodstotne. Spomini na dogodke iz leta 2010, ko je bil turnir v Angoli, so še preveč živi.

Nogometni napadalec londonskega Tottenhama Emmanuel Adebayor bo zanesljivo izpustil Afriški pokal nacij, saj si ne želi ponovitve dogodkov iz leta 2010, ko so jih na meji z Angolo pričakali neznani napadalci, streljali na njihov avtobus in ubili tri predstavnike reprezentance. "Ne želim ponovno tvegati življenja. Slišal sem najrazličnejše zgodbice, tudi takšne, da ne želim igrati zaradi neizplačanih bonusov, ampak navedbe niso resnične. Ne potrebujem denarja, rad bi igral za izbrano vrsto. V avtobusu v Angoli sem v rokah držal ljudi, ki so umirali, vlada pa ne želi plačati zdravljenja preživelim. To ni dobro," je za britanski The Sun dejal Adebayor.

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor (Foto: Reuters)

Omenjeni je dejal, da je bil po njegovih podatkih prav on tarča terorističnega napada, ampak ga to ni potolklo do te mere, da ne bi več želel igrati za Togo. "To je bila grozovita situacija. Sedaj moramo v Južno Afriko, a stvari se niso spremenile. Nikoli ne veš, kaj te čaka tam. Zapustil sem izbrano vrsto, a se vedno znova vrnil, ko so me potrebovali, čeprav niso za mojo in varnost ekipe naredili prav nič. Obstaja pet odstotkov možnosti, da zaigram na turnirju," je še dodal napadalec.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
ponosen_na_24ur 24.12.2012 16:36:43
lahko je nam komentirat in pisat neumne komentarje sam recimo on najboljše ve kaj je videl in zato noče nastopit jaz isto ne bi igral.
Več komentarjev