Nogomet

Agent Yaye Toureja še naprej udriha po Guardioli: 'Denar ima raje od nogometa, Barcelona ni zmagovala zaradi njega'

London, 22. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Spopad med trenerjem Manchester Cityja Josepom Guardiolo in agentom Dmitrijem Selukom še naprej polni časopisne stolpce, postaja pa tudi vedno bolj umazan. Po tem, ko je Guardiola od Ukrajinca zahteval opravičilo in s tem tudi pogojeval igranje Selukovega varovanca Yaye Toureja, mu je znani agent zdaj še dodatno zagrenil teden.

Po mnenju Seluka je Guardiola storil zelo negosposko potezo, ko je v Manchestru zamenjal Manuela Pellegrinija (desno), ki je bil še pod pogodbo.
Po mnenju Seluka je Guardiola storil zelo negosposko potezo, ko je v Manchestru zamenjal Manuela Pellegrinija (desno), ki je bil še pod pogodbo. FOTO: AP

Dmitri Seluk trdi, da je Josep Guardiola pred prihodom v Manchester City sinje modri klub označil za "us**no moštvo", ko je vodil še Barcelono. Ukrajinski agent je tako nadaljeval svoj spor s Kataloncem, ki se vleče še iz tistih časov, ko je pod njegovo taktirko igral tudi Yaya Toure, ki se je nato tudi zaradi vpona Sergia Busquetsa moral preseliti na klop. Tam ni zdržal dolgo in leta 2010 za bajno plačo odšel v Manchester City, ki se mu je pred začetkom letošnje sezone pridružil tudi Guardiola. Stare zamere očitno še niso pozabljene in Toure je zaenkrat odigral le eno tekmo z Guardiolo na trenerskem stolčku meščanov, Seluk pa ga je v javnosti že večkrat kritiziral, tudi z besedami, da "ponižuje velikega igralca", ker ga ni uvrstil na seznam za Ligo prvakov. Katalonski trener je na torkovi novinarski konferenci zahteval opravičilo, ki ga Seluk ni pripravljen izreči vse dokler se Guardiola sam ne opraviči svojemu predhodniku pri Cityju Manuelu Pellegriniju in vratarju Joeju Hartu, ki ju po prihodu nekdanjega vezista španske reprezentanca ni več v klubu. Seluk je v zadnjem pogovoru za španski radio Cadena SER razkril pogovor Guardiole in Toureja, ko je Afričan leta 2010 .

"Ko je Toure zapustil Barco, mu je Guardiola rekel, da gre v us**no ekipo. Zdaj pa je Guardiola prišel v to usr**o ekipo," je dejal Seluk. "Takšna je ta situacija in to je zato, ker ima Guardiola rad denar. Denar ima raje od nogometa. Takšna je situacija," je o trenerju, ki je Barcelono izjemno uspešno vodil med letoma 2008 in 2012, še povedal Seluk. Guardiola je po letu premora tri sezone vodil Bayern in se pred sezono 2016/17 preselil k Cityju, kjer je moštvo tudi brez Toureja, ki je bil eden izmed nosilcev iz šampionskih let, začelo izvrstno. Seluku ni všeč, ker naj bi Katalonec zaradi osebnih zamer svoj gnev znašal nad njegovim varovancem. "Guardiola veliko govori o tem, kako je nek agent dober in spet nekdo drug ni. Toda v resnici Guardiola ščiti igralce agentov, s katerimi se dobro razume," pravi Seluk. "Če ima agent dober odnos s trenerjem, potem je igralec dober. Če temu ni tako, potem je igralec slab. Prihaja nekam, kjer Toure že je. Toure ni šel v ekipo, kjer je Guardiola že bil. Res je, da je z Barco osvojil veliko reči. Toda Barca je Barca. Luis Enrique je prišel k Barci in osvojili so ravno toliko reči, kot so jih takrat, ko je bil tam Guardiola. To pomeni, da Barca ni zmagovala zaradi Guardiole, temveč bolj zaradi strukture, ki je pri njih postavljena. Enaka reč se je zgodila pri Bayernu. Bayern je osvojil vse in Guardiola je osvojil naslove. A prepričan sem, da bodo s Carlom Ancelottijem še boljši.""

Seluk je ponovil svojo trditev, da je po njegovem mnenju veliko boljših trenerjev že v Premier League. Izpostavil je Claudia Ranierija iz Leicester Cityja in Mauricia Pochettina iz Tottenhama. "Guardiola ni šel v Pochettinov Tottenham. Gre za trenerja z dosežki. Približal se je zmagi v Premier League s Tottenhamom. Ali pa Ranieri, ki je osvojil naslov z Leicestrom. Guardiola gre le tja, kjer je veliko denarja. Seveda lahko Manchester City kupi kogarkoli hoče, imajo namreč veliko denarja," je še dodal Seluk. Besedne vojne s slovitim trenerjem, več kot očitno, še nekaj časa ne bo konec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
22. 09. 2016 18.31
-1
vsi ti trenerji z nekim imenom so preveč plačani kot tudi polovica igralcev nihče ne more biti vreden 80 ali več mil.
Baletka
22. 09. 2016 18.56
+5
o kakšni polovici govoriš? cel nogomet je preplačan v kompletu.
Baletka
22. 09. 2016 18.18
+1
čeprav ima ta človek rad denar, zmaguje povsod kamor pride, tako da očitno mu tut nogomet ni ravno tuj. Denar le pojasni vse skupaj, ko on realizira, kar napove, zaradi čegar ekipa z njim podpiše..
tedoVV2HCmedo
22. 09. 2016 16.37
-1
Vsak ima rad denar. Zidane nima nobene zveze s predstavami Reala, glavni šef kluba je lastnik, ki plačuje španski in evropski nogometni zveze pa še marsikomu za prirejen uspeh.
intelektor
22. 09. 2016 16.36
+2
... tri*, zdaj vidim. Ne izbiram oz. ne kritiziram ali hvalim po tem, kdo za koga navija ipd. Vsaj priblizek objektivnosti je za mnoge cudo, zal. Adijo
intelektor
22. 09. 2016 16.10
+3
Za nekatere, ko ekipa igra slabo in/ali izgublja tekme, je kriv predvsem trener in redko igralci, v nasprotnem, ko zadeva tece kot po maslu, bi naj za to bili zasluzni zgolj igralci in nikakor trener. Itd. Torej, ko gre za 'Pep-a', on sploh nima vloge, je nepomemben, precenjen napram nekaterim drugim 'ego boost' trenerjem ali pac ne, ki kazejo svojo "moc" izven igrisc in tudi takrat, ko njihove ekipe izgubljajo, so vseeno boljsi od doticnega, bi rekla vidva(tokrat/zaenkrat sta tukaj med komentarji dva taksna), kajne, mozganska in karakterna maloposestnika, kar je razvidno vsakemu razumnemu in postenemu ter pravicnemu cloveku. Ne toliko smesit in sramotit svojih osebnosti pa cetudi je to samo virtuala, je to vasa/nasa resnicnost oz. realnost vsakega posameznika, ki pristno razmislja v njej, izraza svoja stalisca in custva. Se bosta ze sama nasla v tem. In podobni, seveda. Potrebna je celota, simbioza med vodstvom/trenerjem in igralci itn., vprasajte to vse velike klube, kot so Real Madrid s svojimi mogocnimi nakupi/igralci/ekipami v preteklosti, a s poraznimi rezultati, angleske(seveda tudi Chelsea) in druge velikane 5 najmocnejsih evropskih lig, pa tudi Barcelono pod vodstvom Tata Martina to vprasajte, doticni. Tudi Messi ni zares dober in nikoli ne bo najboljsi, ker v njegovi ekipi igrata Xavi in Inesta, so neumorno nalagali v nedogled drugi doticni in ko se osmeseni na to niso vec mogli opirati, so iznasli to, da bo res dober sele takrat, ko bo menjal vec klubov. Itd., da ne omenjam, ko se je po custvenem in psihicnem pretresu, s srcem in razumom, castno "vrnil" v reprezentanco, kaksne tegobe frustracij ste nekateri dozivljali(se vedno), saj nikakor ne morete prenesti misli, da bo tako se vedno lahko osvojil Copo America in SP ter pokoril vase ideale, ki jih tako pristransko togo in neprivoscljivo nosite v sebi. Kot tudi, ce ne bo osvojil nic vec, jaz ne bom trpel. Pa vi, doticni, ce bo se osvajal to in ono pa se in se? Ojoj.! Zakaj sem to zadnje napisal? Zato, ker, kakor koli obrnemo in kakrsne koli primerjave damo, doticni mentalni pacienti nimate/jo meja za svoja bolestna spoznanja in neskoncne frustracije, ki jih znova in znova izkazujete/jo. Clovesko in velicastno si je premisliti v takih zgodbah, kot je tudi clovesko, a nedostojanstveno in zanikrno to obsojati, pod krinko sprenevedanja in pretvarjanja, skratka manipuliranja s tem, kaj vas, doticne, dejansko moti oz. skrbi pa tega niste zmozni iskreno razkriti, povedati in/ali priznati sebi, kajsele drugim. Obracam oci in vas pozdravljam.
idiu3krasne
22. 09. 2016 21.30
lepo napisano in/ali si pil kaj vmes...oziroma pretegnil prste...jaz sem namreč med branjem,...++++++++++++
Maximus
22. 09. 2016 15.41
+4
Lepo mu je povedal. Barcelona je zmagovala in zmaguje zaradi Messija, pa očitno je bil tudi Xavi vreden več kot so mu priznali. Ni Messija, ni Barcelone. Vsaj ne povsem v vrhu.
chelsealove
22. 09. 2016 12.17
+1
Guardiola je precenjen, poglejte kako ekipo je imel v Bayernu pa ni osvojil lige prvakov v treh letih, niti enkrat ni bil v finalu! S tako ekipo bi še pa Stojanovič osvojil nemško ligo trikrat zapored.
prava resni.ca
22. 09. 2016 14.45
+9
kako ekipo je mel Mourinho v Realu pa je ni osvojil...
prava resni.ca
22. 09. 2016 14.45
+2
ce je precenjen, zakaj je potem pred ostalimi bogatimi klubi :)
Baletka
22. 09. 2016 18.19
-2
kranjcah23+++ Pep je svetlobno leto pred drugimi trenerji.. prvenstva kažejo na konstantnost, CL je le prestiž.. murinjo tut zdej z rekordnimi nakupi, pušiona v evropi, pušiona v prvenstvu.. no, zdj so zmagal celo 3ligaša.. smeh..
tekač
22. 09. 2016 12.10
+9
Pep ima lahko rad denar, kdo ga pa nima, vendar ima trenutno tudi uspehe, kar edino šteje v tem krutem nogometnem trenerskem svetu.
big247
22. 09. 2016 10.15
+0
Kar koli je že med njima Yaya Ture je predober igralec da bi sedel!
krnekilojz
22. 09. 2016 10.35
+3
BOZICEKSLO
22. 09. 2016 11.36
-2
Baletka
22. 09. 2016 18.20
lih pravi je ta yaya, da bi delal ibri družbo, pa murinju! pa me zanima kok bi potem osvojl! hahah
NisteResni
22. 09. 2016 09.11
+13
In pol agent o denarju pridiga, sam se boksarski so hujse pijavke, kot te nogometni zadraharji, ki nimajo pojma o pojmu.
krnekilojz
22. 09. 2016 10.36
+3
Najbrž je neki denarja izgubil s to potezo Pepa zato je pa glasen
prava resni.ca
22. 09. 2016 08.41
+13
jao jao in zdaj Seluk pere umazano perilo v medijih, s tem da ga zeli ocrnit... res slabo od agenta.
Hachi
22. 09. 2016 09.17
+5
saj agent nima nic s trenerjem, sploh pa v casu, ko trener da na stran njegovega varovanca. tud Pep ni ravno tak gentleman, kot se zeli prikazati v javnosti. Ko je dal Mou na stran Svajnija, so tako mediji kot privrzenci Pepa,..., pljuvali po Joseju. Ko je Pep dal na stran Harta, Yayo,..., pa so kar naenkrat krivi igralci. pac, tako sliko so mediji ustvarili, dejstvo pa je, da si vsak zeli ustvariti svojo ekipo, ce mu le klubske finance to omogocajo. Tudi Ranieri bi si dodal par WC igralcev, ce bi si lahko, itd. Je pa res, da ob taksni vezni vrsti, kot jo je imela in jo se ima Barca, ni tezko zmagovati, pa tudi z Bayernom ni tezko pobirati lovorik v Nemciji, pa zato ne rabis biti Pep. tudi vsem drugim je uspevalo. je pa res, da je kar precej igralcev navadnih jokic. eden takih je tudi Yaya, ki je uzaljen, ce mu ne voscijo za rojstni dan s torto in pesmico, zraven bi imel se kaksnega bentleya,... in potem bi zelel kar oditi iz kluba. tako pa tudi ne gre. en red mora bit in tudi taki razvajenci ne morejo pravil postavljati. no, ker ima denarja dovolj, ga najlazje kaznujes z minutami na zelenici.
Hachi
22. 09. 2016 09.24
+3
drugace pa bi kot navijac Chelsea bil zelo zadovoljen, ce bi v zimskem prestopu poceni nabavili Yayo, ki bi se na sredini se kako poznal, sploh ce bi igral skupaj s Faregasom, zadaj pa Kante. enonogega Matica lahko prodajo, ker se bo se nekaj dobilo zanj. Oscarja lahko tudi prodajo, ker ponudb ne manjka, od njega pa zadnja leta prakticno nic (stagnira). tako bi imel Yaya tudi motivacijo Pepu dokaati, da se morda moti. Sama kvaliteta Yaye pac ni sporna.
mariomandzukic
22. 09. 2016 09.32
+1
yaya je vrhunski box to box vezist,ampak zal premalo kreativen za pepove ekipe.ni cudn da je v barci igral pred obrambo,saj mu pep ni pustil da sodeluje pr napadih
prava resni.ca
22. 09. 2016 11.02
+3
takrat je kao brat od Schweinsteigerja rekel da je blo to brez pogovora. Pep je pa Hartu povedal, da ne isce vratarja na crti, ampak tazga k zna igrat z zogo. Tale agent pa iz dneva v dan jezo stresa na Pepa in ga skusa na polno ocrnit. To da se Pep resi igralcev, ki ne ustrezajo njegovi viziji nogometne igre je ze znano.
prava resni.ca
22. 09. 2016 11.05
+2
Glede Barce in Bayerna. Barca je bla mogoce najslabsa v 21. stoletju pred prevzemom Pepa in tekme se niso zmagovale same. Bayern je zmagoval morda pod Heynckesom, ampak pod Klinsmannom in van Gaalom so mel pa precej tezav. Tud prve pol leta Heynckesa je blo pod pricakovanji. Noben ne zmaguje sam od sebe. Mnogo kavcmajstrov rece, da ni tezko, ampak za to so na kavcu.
prava resni.ca
22. 09. 2016 11.08
+5
Pomojm si Yaye ne zelis, prestar je, prepocasen... poglej si posnetek kako se je premikal na tekmi proti Realu v ligi prvakov... k da se mu ne da igrat. Work rate mu pesa, pa prestar je ze. sej ne recem, kvaliteten je, v najboljsih letih je bil zvezda, ampak mislm da se bo pocas umaknil v eksoticne lige po kaksen miljoncek.
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.38
+0
yaya ture nima prihodnosti pr cityu,tko kot je ni imel pr barci.dobr nogometas za klube kjer se igra na kontre,ampak preslab za guardioline ekipe