Nogomet

Aleksander Čeferin o hrvaškem čudežu v Rusiji: Že pred tem sem našim sosedom napovedal polfinale SP

Moskva, 13. 07. 2018 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je za našo televizijo dotaknil izjemnega uspeha hrvaške izbrane vrste, ki na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji navdušuje z izjemnimi igrami, kar je naše južne sosede pripeljalo vse do velikega nedeljskega finala proti Franciji. Bo 'ognjenim' uspel še tisti zadnji korak?

Več videovsebin
  • Čeferin o uvrstitvi hrvaške reprezentance v finale SP
    00:27
    Čeferin o uvrstitvi hrvaške reprezentance v finale SP
  • Čeferin o sistemu VAR
    00:14
    Čeferin o sistemu VAR
  • Čeferin: VAR v Ligi prvakov in Ligi Evropa?
    00:03
    Čeferin: VAR v Ligi prvakov in Ligi Evropa?
  • Čeferin o premoči evropskega nogometa nad ostalim
    00:18
    Čeferin o premoči evropskega nogometa nad ostalim
  • Čeferin o organizaciji SP v Rusiji
    00:22
    Čeferin o organizaciji SP v Rusiji

Hrvaški nogometaši so najprijetnejše presenečenje 21. svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer so s fantastičnimi predstavami prispeli pred vrata raja. Čeprav imajo 'ognjeni' v svojih vrstah veliko število izjemnih posameznikov, so bili redki, ki so si upali naglas napovedati uvrstitev v nedeljski veliki finale, v katerem se bodo izbranci selektorja Zlatka Dalića za osvojitev naslova svetovnih prvakov pomerili s francosko izbrano vrsto.

"Že pred začetkom turnirja sem imel občutek, da bi Hrvaška lahko prišla zelo daleč. V enem trenutku sem ji napovedal uvrstitev v polfinale. Gre za vrhunsko reprezentanco, najbolj pa navdušujeta nepopustljivost in borbenost do skrajnih meja psihofizičnih zmožnosti; so občudovanja vredni, od prvega do zadnjega. Tudi v finalu jih še zdaleč ne bi odpisal, čeprav jim bo nasproti stala izjemno močna Francija," je poln hvale na račun naših južnih sosedov tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, ki je med drugim v pogovoru za našo televizijo priznal, da sistem VAR pri ugotavljanju sodniških napak še ni povsem dorečen.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin verjame, da bo Hrvaška v finalu več kot dostojen tekmec favorizirani Franciji.
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin verjame, da bo Hrvaška v finalu več kot dostojen tekmec favorizirani Franciji. FOTO: AP

VAR še nedorečen
"Na svetovnem prvenstvu smo priča napredku na tem področju, a še daleč od tega, da bi bilo vse perfektno. Ni pa še dorečeno, kako in kdaj se uporablja. Potrebno bo še nekaj prakse, da se vse skupaj vpelje v želene tirnice," je poudaril 50-letni Grosupeljčan na čelu evropskega nogometa in napovedal, da bo VAR prej ali slej tudi del evropskih klubskih tekmovanj. "Vsekakor, toda ne vem še, kdaj," je kratko odvrnil na novinarsko vprašanje.

Evropski nogomet svet zase
Čeferin je v nadaljevanju intervjuja navedel nekaj ključnih razlogov za vse večji razkorak med evropskim in ostalim nogometom. "Poglejte, v Evropi se dela drugače. Veliko poudarka namenjamo razvoju nogometne infrastrukture, veliko se dela s trenerji in ostalim strokovnim kadrom, zato bodo razlike z vsakim letom vse večje," pravi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki ni skrival zadovoljstva nad odlično organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji.

Čestitke Fifi in ruski nogometni zvezi
"Na vsak način je bila organizacija SP v Rusiji po moji oceni odlična, brez kakršnih koli pripomb in incidentov. Ob tej priložnost moram čestitati Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) in ruski nogometni zvezi, ki sta z zglednim sodelovanjem poskrbeli, da si bomo letošnji mundial zapomnili le po pozitivnih stvareh," je pogovor za našo televizijo zaključil Čeferin.


 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FIGEC
14. 07. 2018 08.39
+1
Ja, ja..., po bitki so generali vsi...
VSEZNALECno1
13. 07. 2018 21.11
-17
Ma dej ne bluzi komunajzer infiltrirani... hrvaška bo zmagala ker diha kot eno
JurijLovsin
13. 07. 2018 20.44
+3
Tudi Mojca Stropnik je tako napovedala
horhinjo
13. 07. 2018 22.45
-1