Nogomet

Alexis Sanchez do konca tedna najbrž že član Man. Cityja, na drugo stran mesta (vsaj en) zvezdnik PSG?

Pariz, London, Manchester, 09. 01. 2018 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zimski prestopni rok je v polnem zamahu in na Otoku se veliko govori o očitno neizbežnem prestopu Alexisa Sancheza iz Arsenala v Manchester City. Vse skupaj bi se lahko odvilo že pred koncem tedna, trdijo otoški kolegi. Vroče je tudi na drugi strani Manchestra, kjer si Jose Mourinho želi nekaj članov zvezdniškega Paris Saint-Germaina.

Arsenalov napadalec Alexis Sanchez je po prestopu Philippa Coutinha iz Liverpoola v Barcelono prvo ime januarskega prestopnega roka. Nekdanji član katalonskega ponosa naj bi v kratkem zapustil vrste topničarjev in se drugič v karieri preselil pod taktirko Josepa Guardiole v Manchester City, ESPN FC poroča, da naj bi prestop izpeljali do konca tedna. 29-letnega Čilenca naj Londončani ne bi več poskušali prepričati v podaljšanje pogodbe, ki se mu na stadionu Etihad izteče poleti, ko bi lahko Arsenal Sanchez zapustil celo brezplačno.

Je Sanchez že odigral zadnjo tekmo za Arsenal?
Je Sanchez že odigral zadnjo tekmo za Arsenal? FOTO: AP

Južnoameriški zvezdnik je bojda jasno in glasno povedal, da si želi v City, menedžer londonskega velikana Arsene Wenger pa je s sodelavci zdaj očitno priznal poraz in sprejel zadnjo ponudbo sinje modrih, sicer bi lahko Čilenca izgubil brez odškodnine. Vodilna ekipa Premier League je želela s prestopom počakati do poletja, toda nedavna poškodba Gabriela Jesusa, ki bo odsoten okoli dva meseca, je Josepa Guardiolo prisilila v predčasen nakup, saj lahko v prvem moštvu zdaj računa le še na eno klasično "špico", Argentinca Sergia Agüera.

Sanchez je bil blizu prestopu v City že poleti, a je v izdihljajih prestopnega roka Arsenal ustavil pogajanja kljub 68 milijonom evrov na mizi. Zdaj se bodo morali sprijazniti s precej nižjo odškodnino, Londončani naj bi zahtevali 40 milijonov evrov, a bodo zaradi vedno slabšega pogajalskega izhodišča verjetno morali pristati še na kakšen milijon manj. K Arsenalovi odločitvi je bojda močno prispeval tudi vedno slabši odnos med Sanchezom in aktualnimi soigralci, medtem pa City "tipa" po tržišču tudi v lovu za novim branilcem. Nekdanji član Manchester Uniteda Jonny Evans, član West Bromwich Albiona, je resen kandidat, a naj bi severnoirskega reprezentanta lovil tudi Arsenal.

Prihoda Neymarja in Mbappeja sta Lucasa Mouro (na fotografiji) poslali na stranski tir.
Prihoda Neymarja in Mbappeja sta Lucasa Mouro (na fotografiji) poslali na stranski tir. FOTO: Reuters

In ko smo že pri Manchester Unitedu: rdeči vragi bodo s Josejem Mourinhom skorajda gotovo zapravili nekaj denarja v tem prestopnem roku, v katerem očitno lovijo vsaj enega člana Paris Saint-Germaina. V Parizu nestandardna Brazilec Lucas Moura in Argentinec Javier Pastore sta na radarju Uniteda in tudi milanskega Internazionaleja, a ju PSG ne želi posoditi, temveč prodati, se šušlja v nogometnih krogih. V ozadju je najbrž (ne)spoštovanje finančnega fair playa. Moura je po prihodih Neymarja in Kyliana Mbappeja sicer povsem na stranskem tiru v ekipi Unaija Emeryja, ki mu je s sodelavci odkrito dejal, da si naj poišče novega delodajalca.

Od ponudb naj bi mu dišala zgolj Unitedova, a 25-letnika si rdeči vragi želijo izposoditi, podobno je s ponudbami Nantesa in Real Betisa. Nekdanji zvezdnik Sao Paula si ne želi v ekipo Reneja Krhina in niti na jug Španije, omenjata se tudi Bordeaux in Nica. Vsi skupaj torej čakajo na konkretno ponudbo Uniteda, medtem pa se je še en zvezdnik PSG, Pastore, vrnil v Pariz in po zakasnelem povratku iz Južne Amerike trenira v osami. Okoli nekdanjega člana Palerma se prav tako vrti milanski Inter, a je ekipa Samirja Handanovića že priznala, da Pastoreja pred poletjem ne more odkupiti, PSG pa ga podobno kot Lucasa želi zgolj prodati in ne posoditi.

Govori se tudi o menjavi za Joaa Maria, a Inter ne želi izgubiti Portugalca, medtem ko želi Emery še učvrstiti položaj zadnjega vezista, kjer naj bi Thiaga Motto nadomeščal novinec Lassana Diarra. Izkušeni Motta se je prejšnjo nedeljo poškodoval na gostovanju v Rennesu in Emery naj bi kljub ne najhujši poškodbi želel nekaj dodatne moči na tem položaju. Športni direktor Antero Henrique v teh dneh dela tudi na prodaji Hatema Ben Arfaja, ki se po prihodu iz Nice v prestolnici nikakor ni znašel. V primeru, da bi Riyad Mahrez v kratkem res zapustil Leicester City (govori se o Liverpoolu), bi trener lisjakov Claude Puel v svoje vrste želel pripeljati Ben Arfaja, s katerim je tako uspešno sodeloval na Azurni obali. PSG naj bi si želel tudi Bordeauxovega napadalca Malcolma: nekdanji mladi brazilski reprezentant je skupaj z rojakom Wendelom (Sporting CP) tarča Parižanov, ki pa imajo trenutno zvezane roke zaradi finančnega fair playa. To je priložnost za Manchester United, ki bi lahko talentiranega Malcolma ta mesec speljal pred nosom francoskih podprvakov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.