Nogomet

Menjava na trenerski klopi azzurov: Ali bo prav Carlo Ancelotti reševal italijanski ponos?

Rim, 15. 11. 2017 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovitega nekdanjega trenerja Bayern Münchna Carla Ancelottija po odhodu z Bavarske v svoje vrste vabijo številna zveneča klubska imena, zanimanje za Italijana pa so pokazale tudi nekatere reprezentance. Potem, ko je pred tedni uglednji italijanski športni častnik poročal o snubitvi hrvaške nogometne zveze, pa so se v lov na nekdanjega trenerja kraljevega kluba podali tudi v njegovi domovini, Italiji.

Carlo Ancelotti in James Rodriguez
Carlo Ancelotti in James Rodriguez FOTO: AP
Potem, ko se tudi nizozemski reprezentanci ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, je z mesta trenerja pričakovano odstopil tudi veteranski trener Dick Advocaat.

Ponos naših zahodnih sosedov je bil v preteklih dneh na hudi preizkušnji, azzurom se prvič po letu 1958 ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Rusiji. Varovancem Giana Piera Venture ni uspelo preskočiti zadnje ovire na poti do mundiala, Švedske, zaradi česar se je Genovčan moral posloviti od selektorskega mesta. Tega bi lahko tako v prihodnje zasedel nekdanji trener Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, Paris Saint-Germaina in Real Madrida, ki je v tem trenutku brez delodajalca.

"Carlo Ancelotti bi bil najlažja možna rešitev položaja, vendar pa nas ugled in velika imena ne bi smela zanesti. Ne smemo se preveč zanesti zgolj za eno samo izbiro, pred tem moramo namreč temeljito vse skupaj razmisliti," je prepričan visoki italijanski funkcionar Renzo Uliveri, nekdanjega stratega bavarskega Bayerna pa bi na italijanski klopi radi videli tudi preostali nogometni navdušenci.

Po podatkih ankete, ki jo je izvedla La Gazzeta si je prav Ancelotti prislužil kar dve tretjini vseh glasov, Italijani pa simpatizirajo tudi z Antonijem Contejem, Massimilianom Allegrijem in Robertom Mancinijem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
16. 11. 2017 00.23
+0
italjani imajo en kup vrhunskih trenerjev a oni izbrali tipa ki bi lahko vodil 4ita ligo