Alonso: Ronaldo je najbolj ambiciozen nogometaš, kar sem jih kdaj srečal!

Občasni kapetan Reala Xabi Alonso v primerjavi s svojimi kolegi iz slačilnice belega baleta redko išče pozornost pri sedmi sili in se le tu in tam pojavlja v medijih. Tokrat se je in malce nepričakovano veliko besed je namenil soigralcu Cristianu Ronaldu.

Veličastna zmaga sredi Camp Noua je brez dvoma odlično vplivala na igralce madridskega Reala, ki kar ne nehajo z dodatnim opogumljanjem pred novim dvobojem z Barco, tokrat v prvenstvu, in še posebej pred povratno tekmo LP proti Manchester Unitedu. Xabi Alonso se le redko pojavi pred novinarji, raje ima mir in želi, da spoštujejo njegovo zasebno življenje, tokrat pa se je za As vendarle razgovoril. "Sicer je morda v nogometu neumestno in nepravično govoriti le o posameznikih, toda treba je priznati, da smo na Camp Nouu slavili tudi zaradi izjemno razpoloženega in motiviranega Cristiana Ronalda. On je bil jeziček na tehtnici," je opazil vezist galaktikov.

Xabi Alonso

Xabi Alonso in Cristiano Ronaldo

"On je najbolj ambiciozen nogometaš, kar sem jih srečal v življenju. Ima neverjetno željo in lakoto po doseganju zadetkov. Poseben vtis name so naredile njegove fizične in taktične sposobnosti," je bil Alonso nepričakovano zgovoren, ko je vprašanje novinarja Asa naneslo na Ronalda. "Gre za celostnega nogometaša, ki ima izredno močan udarec in je izreden v situacijah ena na ena. Odličen je tudi pri iskanju praznega prostora in vtekavanju," je še povedal Xabi Alonso in napovedal, da Real ne bo obseden s tem, da mora na vsak način preskočiti Manchester United in osvojiti Ligo prvakov. "To bi lahko slabo delovalo na ekipo. Ne smemo biti obremenjeni z deseto lovoriko, čeprav je seveda jasno, da si jo močno želimo."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 128
pitonar 02.03.2013 08:11:34
Treba je priznat da je zlo dober nogometas pa ceprav ga ne maram.
Več komentarjev