Nogomet

Ancelotti brani Ronalda: 'Užitek ga je trenirati, Messija pa zelo spoštuje!'

London, 25. 06. 2016 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski trener Carlo Ancelotti je med evropskim prvenstvom v nogometu, na katerem je bil njegov nekdanji varovanec Cristiano Ronaldo deležen številnih kritik, Portugalca zdaj predstavil v drugačni luči - kot vodjo in nekoga, ki mu ni vseeno za ekipo.

Cristiano Ronaldo z družino - mamo Dolores Aveiro in sinom Cristianom jr.
Cristiano Ronaldo z družino - mamo Dolores Aveiro in sinom Cristianom jr. FOTO: AP

Kapetan portugalske reprezentance in zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo si je na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji privoščil nekaj potez, ki so negativno vplivale na njegovo javno podobo. Potem ko Islandiji na prvi tekmi skupinskega dela ob remiju (1:1) ni uspel zabiti zadetka, je najboljši nogometaš Portugalske dejal, da so imeli srečo in da imajo omejeno miselnost, Avstrijcem pa prav tako ni uspel zatresti mreže in je ob novem remiju (0:0) zapravil tudi najstrožjo kazen. Portugalska se je v osmino finala uvrstila brez zmage in remizirala tudi z Madžarsko (3:3), ko se je Ronaldo z dvema zadetkoma le uspel vpisati med strelce, a še pred prvim sodnikovim žvižgom spet "zablestel" z jezno reakcijo na vprašanje enega izmed novinarjev, ki mu je iz rok med sprehodom iztrgal mikrofon in ga vrgel v jezero. Toda njegov nekdanji trener Carlo Ancelotti, ki je Portugalca vodil v dveh sezonah pri Real Madridu in z njim dvignil evropski naslov ter naslov svetovnega klubskega prvaka, je 31-letnega nogometaša v kolumni za Daily Telegraph predstavil v precej drugačni luči.

"Ko ste trener njegovega moštva, potem vidite drugačnega Cristiana Ronalda," je zapisal Ancelotti, ki bo v novi sezoni vodil münchenski Bayern. "Celoten svet je postal obseden s podobo in videzom moža ali z načinom, na katerega proslavlja, ko doseže zadetek, ali pa na to, kako se odzove, ko reči ne gredo po načrtih. Jaz sem zgolj videl tipa, ki se je želel kar najbolje odrezati. Mar mu je bilo za ekipo. Rad je bil s soigralci po koncu tekme in govoril o tem, kaj se je zgodilo: kaj je šlo dobro, kar ni bilo tako dobro. Rad se je tudi šalil. Zelo smo se zabavali v teh dveh letih. Tudi takrat, ko igraš za Real Madrid, tudi takrat, ko svet pričakuje, da boš zadel na vsaki tekmi, to še ne pomeni, da se včasih ne moreš pošaliti."

Ancelotti je po dveh zadetkih Ronalda v mreži Madžarske nadaljeval: "Užitek ga je trenirati. Vsi vemo, koliko dela vloži v to, da je tako močen in kakšen perfekcionist je na treningih, ko gre za tehniko. Zelo mu je jasno, kaj pomeni biti vrhunski nogometaš, z zahtevami moderne igre. Vse je v znamenju regeneracije. Gre za to, kaj počneš med tekmami, to je tako zelo pomembno. Ves čas bi govoril z našo zdravniško službo, poskušal je doumeti, kaj potrebuje." Glede rivalstva z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem je Ancelotti še povedal, da sta eden drugemu najbrž koristila za doseganje še boljših rezultatov. "Vedno me sprašujejo o Lionelu Messiju in kako ga Cristiano dojema," je dodal Ancelotti. "Resnica je, da v Madridu nismo preživljali dni z govorjenjem o Messiju. Cristiano spoštuje Messija. Zelo ga spoštuje. Na nek način menim, da potrebujeta drug drugega. Vsak potiska drugega do novih višav, do novih rekordov pri doseganju zadetkov. Ronaldo je leta 2003 podpisal za Manchester United in prvi mednarodni turnir odigral leta 2004. Dvanajst let kasneje je še vedno največji zvezdnik. To je neverjetno. Če ne bi bilo koga od obeh, bi Cristiano ali Messi verjetno osvojila osem zlatih žog, ne bi jih pet osvojil eden, tri pa drugi. Morda pa ne bi poletela tako visoko, če se ne bi potiskala naprej. Kot trener sem užival ob vodenju Ronalda."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 06. 2016 20.02
-1
kaj mu pomaga če so portugalci pušiona..pa sploh nimajo take slabe ekipe..ampak nič jim ne uspeva..
mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 06. 2016 20.10
+2
no čeprav roland trdi da bo hrvateke poslal domu..hahaha
CURVANORD Zanetti
25. 06. 2016 20.14
+0
Jaz bi raje videl da dominator da avtogol in sebe in svoje soigralce poslje domov
BayernGomez
25. 06. 2016 20.37
+1
Ne bo! Spet bo začel na klopi na koncu pa bo dobil kakšno minuto igranja. Po mnenju mandžota se špara za finale.
CURVANORD Zanetti
25. 06. 2016 21.00
+1
Tako kot ga vsi sparajo bi clovek pomislil da se ze pripravlja za svetovno prvenstvo
BayernGomez
25. 06. 2016 21.04
Sej mu bo Čačić namenil malo teka ob igrišču da ne bo preveč zmatran od sedenja na klopi.
Srebrnbreg
25. 06. 2016 16.07
+5
anceloti je dejal Da mu je bilo mar za ekipo...a je treba še kaj dodat
S.O.S 1
25. 06. 2016 15.31
+0
kaj manjka tej sliki in zakaj je ni zraven ...?. Vi ga samo opravičujte in brišite komentarje. Čas bo pokazal kdo je ....
sportko47
25. 06. 2016 16.07
-1
Badr Hari manjka..verjetn se še ga še ne upa mami predstavit...se 15 clankov o debilkotu...
Trend01
25. 06. 2016 16.46
-1
Pred leti je Prešeren napisal: "Le čevlje sodi naj kopitar." Kot kaže so ta izrek - zdaj že rek - nekateri sprejeli zelo resno in vedno isti pišejo o tem na kar se spoznajo. Istospolno usmerjeni o istospolno usmerjenih in debilkoti o debilkotih. Eni celo o obojih. No, saj vemo kdo koga takoj "povoha"... To je še en star slovenski pregovor....
sportko47
25. 06. 2016 19.41
+2
Trend enkrat za spremembo si dobr začel...sam dej se ti drž tega pregovora, to ti že ves cajt hočm povedat..fusbal ni zate...Kar se pa mene tiče bom vedno komentiral na svoj način ...ker men dol visi kdo bo kam prestopu, kakšen sistem bi moral Real al pa kdo drug spilat, jest rad pogledam dobro tekmo, ni treba da igra Ronaldek , clo raj vidm da ga ni na očeh...on je edini fudbaler k ga ne morm vidt, Ti Trend si mi pa smešen, kolk se ti s tem ukv a rjaš in cist brez uspeha, minus na minus pa se kr drkaš..zivele butale...
BayernGomez
25. 06. 2016 20.35
+0