Nogomet

Ancelotti ponosen na 'perfektno' predstavo Bayerna, Leipzig s Hasenhüttlom dobil bavarsko lekcijo

München, 22. 12. 2016 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bayern je z zanesljivo predstavo na zaključnem derbiju leta v 1. Bundesligi osvojil jesenski naslov. RB Leipzig, ki je navduševal skozi celotno sezono, ni bil kos serijskim prvakom, vsega je bilo konec že v prvem polčasu (3:0).

Lewandowski je z novim zadetkom postal drugi najboljši strelec Bayerna v njegovi zgodovini. Z Brazilcem Giovanejem Elberjem sta na druge mestu večne lestvice izenačena s 133 goli, vodi še naprej Perujec Claudio Pizarro (190).

Carlo Ancelotti ni skoparil s pohvalami na račun svojih rdečih, ki po njegovem prihodu na Allianz Areno morda niso tako blesteli kot v treh letih pod taktirko Josepa Guardiole, a to je pri Ancelottijevih moštvih v prvenstvu že stalnica. Italijan želi, da bi Bayern vrhunec forme dosegel aprila in maja, ko se delijo pokali, na Bavarskem si seveda najbolj želijo tistega z "velikimi ušesi" v Ligi prvakov. A do dveh tekem z londonskim Arsenalom je še daleč, Bayern pa je sebi in navijačem pripravil mirnejše božično-novoletne praznike z lepo zmago na derbiju vodilnih z RB Leipzigom na Allianz Areni. Španska vezista Thiago Alcantara in Xabi Alonso sta hitro poskrbela za visoko vodstvo v prvem polčasu, vse pa se je za nepriljubljeni Leipzig še poslabšalo po pol ure, ko je moral z igrišča zaradi grobega štarta nad kapetanom domačih Philippom Lahmom srboriti Šved Emil Forsberg. Tik pred polčasom ne Robert Lewandowski za svoj 12. gol sezone mirno izvedel še najstrožjo kazen in vse je bilo odločeno že po prvih 45 minutah.

Ancelotti je po nekaj mesecih dela ekipo uspel povezati do te mere, da je nadigrala zaenkrat najresnejše konkurente.
Ancelotti je po nekaj mesecih dela ekipo uspel povezati do te mere, da je nadigrala zaenkrat najresnejše konkurente. FOTO: AP

"Prvi polčas je bil za nas perfekten. Še posebej prvih 30 minut," je takoj po obračunu za Sky Deutschland dejal Ancelotti. "Vse je bilo ravno pravšnje: tempo, ravnovesje, intenzivnost. To je bil ključ do uspeha. Agresivni smo bili od začetka in prevzeli nadzor nad tekmo vse od začetnega žvižga. Igra nam je stekla po tem, ko smo zabili prvi gol. Zelo sem zadovoljen," je bil zadovoljen izkušeni Italijan, čigar moštvo se v drugem moštvu ni preveč naprezalo ob branjenju neulovljivega naskoka. Lewandowski bi sicer še lahko zabil kakšen zadetek, rezervist Franck Ribery pa je tako kot Douglas Costa zadel okvir gola. "Pomembno je zmagati proti najbližjim zasledovalcem. To nam daje veliko samozavesti za prihodnost," je dodal Ancelotti. Pri Bayernu pred tekmo niso skrivali, da bo gostujoči strateg Ralph Hasenhüttl v bodoče med kandidati za mesto trenerja, Avstrijec pa je moral priznati, da je bil z varovanci deležen prave lekcije.

"Ko Bayern postane resen, potem se ni lahko braniti proti njim. To je bila za nas lekcija. Čestitke Bayernu, to je bila vrhunska predstava," je dejal Hassenhüttl, ki je z mladim moštvom požel toliko občudovanja (ne sicer s strani navijačev nasprotnih ekip) v javnosti. Za poraz je avstrijski strateg okrivil napake in tudi dejstvo, da nekateri njegovi varovanci niso bili stoodstotni. "Nekaj igralcev ni bilo povsem nared, zaradi tega pa moram prevzeti odgovornost. Seveda tudi upaš, da so fantje, ko ti rečejo, da so pripravljeni, tudi zares pripravljeni, a res imamo kar nekaj udarcev," je pristavil Hassenhüttl, ki bo lahko o tem in onem razmišljal v slabem mesecu premora. Leipzig prva tekma spomladanskega dela sezone čaka 20. januarja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
22. 12. 2016 11.18
+3
Arsenal se že veseli gostovanja na Allianzareni. Ha,ha,ha! Mia san mia
ledr
22. 12. 2016 14.20
+2
PIERREBRICE
22. 12. 2016 14.20
+2