Nogomet

Ancelotti: Prava pot je manj tekem, večja kvaliteta

München, 25. 12. 2016 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Trener Bayerna iz Münchna Carlo Ancelotti pravi, da imajo nogometaši zaradi ekonomskih razlogov na sporedu preveč tekem tako na klubski, kot na reprezentančni ravni. Italijanski strateg je proti predlogu, da bi povečali število sodelujočih reprezentanc na SP.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

Carlo Ancelotti je v pogovoru za nemški Sueddeutsche Zeitung ocenil, da bi širitev števila udeležencev svetovnih prvenstev "pojedla nogomet", saj bi bila po njegovem mnenju splošna kakovost prvenstev manjša, zmanjšal pa bi se tudi interes gledalcev. "Manj tekem, večja kvaliteta, to je prava pot," je dejal Ancelotti. "Ekonomski interes je že sedaj močno prevladal nad samo igro in njenimi zakonitostmi ter potrebami. Tako morajo igralci vse pogosteje na igrišča zaradi večjega števila tekem na klubski ravni, pa tudi na reprezentančni ... Letošnje evropsko prvenstvo v Franciji, kjer je prvič nastopilo kar 24 reprezentanc, je pokazalo, da je bilo tekem enostavno preveč in da ni bilo dovolj zanimanja za vse tekme," je še dodal italijanski nogometni strateg.

S tem se je odzval na predlog predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Giannija Infantina, ki razmišlja o povečanju števila udeležencev SP iz sedanjih 32 ekip na 48 od leta 2026, pri čemer bi se najslabših 16 od turnirja poslovilo že po uvodni tekmi predtekmovanja, prvenstvo pa bi kot doslej nadaljevalo 32 ekip. Po predlogu naj bi 32 nepostavljenih reprezentanc odigralo posebno tekmo in 16 najboljših bi se pridružilo 16 ekipam nosilkam v nadaljevanju tekmovanja. Potem bi sledil zdajšnji sistem igranja po skupinah do četrtfinala. Infantinov načrt o povečanju prvenstva je naletel na kritike, saj mnoge skrbi padec kakovosti tekmovanja zaradi priključevanja nekoliko slabših moštev.

Švicar Infantino, ki je vodenje krovne nogometne zveze prevzel lani, ko je nasledil dolgoletnega prvega moža Josepha Blatterja, meni, da bi dodatnih 16 ekip pomenilo 80 tekem namesto 64, kar bi povečalo prihodke iz naslova prodaje televizijskih pravic.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.