Nogomet

Ancelotti pred tekmo z Leipzigom: 'Denar ni najpomembnejša stvar v nogometu'

München, 20. 12. 2016 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemška bundesliga bo postregla s pravo poslastico med vodilnima ekipama, bavarskim Bayernom in presenečenjem letošnje sezone Leipzigom. Slednji si je z odličnimi predstavami pridobil številne navijače, nekaj pohval na njihov račun pa je izrekel tudi strateg Münchenčanov Carlo Ancelotti.

Ancelotti bo jutri lahko računal na Arjena Robbena in Philippa Lahma, medtem ko bo Jerome Boateng zaradi poškodbe odsoten še prihodnjih šest tednov.
Ancelotti bo jutri lahko računal na Arjena Robbena in Philippa Lahma, medtem ko bo Jerome Boateng zaradi poškodbe odsoten še prihodnjih šest tednov. FOTO: AP

Leipzig se je povsem nepričakovano povzpel tik pod vrh nemške bundeslige, s pomočjo finančnih vložkov giganta, ki slovi po proizvodnji energijske gazirane pijače Red Bull, pa trenutno z drugim mestom in le golom razlike dihajo za ovratnik Bayern Münchnu. Čeprav bi mislili, da bo strateg Bavarcev imel veliko povedati čez svoje najmočnejše nasprotnike v letošnji sezoni, pa temu ni tako. Carlo Ancelotti se ne ozira na denarno bogastvo kluba, zato se je osredotočil predvsem na kvalitete, ki jih je klub pokazal na zelenici. "To je odlična igra za vse, ki imajo radi nogomet. Jutri bomo imeli možnost videti dve ekipi, ki imata zelo različen stil igre. Mi bomo ostali zvesti svojemu slogu. Z vso močjo bomo branili našo polovico in skušali najti pravo ravnovesje na igrišču," je zatrdil Italijan, ki verjame, da se bo moralo moštvo za sredino tekmo še prav posebej potruditi.

Ob tem je pohvalil igro nasprotne ekipe iz Leipziga, ki slovi po mladih igralcih in veliki meri entuziazma: "Denar ni najpomembnejša stvar v nogometu. Leipzig je našel pravo ravnovesje, njihov uspeh pa jih je naredil še bolj samozavestne. Ključ do zmage se skriva v pravem ravnovesju med obrambo in napadom. Naš jutrišnji nasprotnik je nevaren med prekinitvami, zato moramo biti še posebej pozorni."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MeaCulpa
21. 12. 2016 20.01
Če bo Leipzig igral odprto še za njih po mojem ne bo dobro koncalo
idiu3krasne
21. 12. 2016 17.33
Dost pomenijo kvalitetne žvake...Huba buba
BayernGomez
20. 12. 2016 20.53
+0
Naj samo začne z enim napadalcem pa bo igra precej boljša.
CURVANORD Zanetti
21. 12. 2016 09.04
+0
A ni to strahopetno z samo enim napadalcem,na tej tekmi bi morali pokazat svojo moc, igrat z 3 napadalci in jih razbit ko kanto.
ledr
21. 12. 2016 14.10
Tako je!! Če si dober in, če hočeš bit najboljši moraš igrat na polno! Ne tako, kot recimo kaki Real ki se večinoma brani na svoji polovici in zadeva iz hitrih konter. Tudi zame je to strahopetno in od najboljših ekip vedno pričakujem igranje na polno.
idiu3krasne
21. 12. 2016 17.34
Lajpcig jih bo poradiral....in prav je tak.
BayernGomez
21. 12. 2016 20.41
Kaj ti pomagajo trije napadalci če je pa igre zelo slaba? Formacija 4-3-3 ne paše v Bayernov sistem. Tudi sam sm pričakoval da bo igra s tremi napadalci precej boljša toda na koncu se je izkazalo da to ni res. In problem je tudi v tem da je Müller slab na krilu. @idi... očitno kot kaže ne