Nogomet

Angleži z Estonci brez Rooneyja

London, 08. 10. 2015 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometna reprezentanca Anglije bo v predzadnjem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 na londonskem Wembleyju proti Estoniji igrala brez zvezdnika Wayna Rooneyja.

Rooney bo prejel zlato kopačko.
Rooney bo prejel zlato kopačko. FOTO: Reuters

Novico so potrdili na angleški zvezi, kjer so pojasnili, da si je 29-letni nogometaš Manchester Uniteda konec tedna poškodoval gleženj. Wayne Rooney vseeno ostaja z izbrano vrsto. Razlog je tudi ta, da bo ob robu tekme prejel zlato kopačko iz rok Bobbyja Charltona. Na večni lestvici reprezentančnih strelcev je Rooney v prejšnjem mescu po 50. golu na vrhu lestvice namreč zamenjal prav Charltona, ki je dosegel gol manj.

Ali bo Rooney v slovenski kvalifikacijski skupini v torek zaigral proti Litvi, še ni znano. Za končni razplet to niti ni pomembno, saj so se Angleži že uvrstili na EP, ki ga bo med 10. junijem in 10. julijem prihodnje leto gostila Francija.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.