Nogomet

Anglija išče novega selektorja, v vlogi katerega se vidi tudi Wenger, a najprej bi se morala zaključiti ljubezenska zgodba z Arsenalom

London, 30. 09. 2016 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tudi Arsene Wenger se vidi v vlogi selektorja angleške nogometne reprezentance, a kot pravi, nekoč, čez leta. "Če bo nekega dne prišla taka ponudba in če bom ravno prost ... Zakaj ne?" je trener Arsenala sporočil zbranim novinarjem na tiskovni konferenci pred gostovanjem Arsenala v Burnleyju.

Wenger priznava, da bi rad vodil angleško reprezentanco, a le v primeru, če bo prost.
Wenger priznava, da bi rad vodil angleško reprezentanco, a le v primeru, če bo prost. FOTO: AP

Bržkone pa Wenger ni kratkoročna rešitev za krmilo angleške reprezentance, ki je ta teden ostala brez prvega moža stroke - Sama Allardycea. Morda po sezoni, ko se mu izteče pogodba z londonskim klubom, v katerem dela že 20 let. "Do konca sezone bom zanesljivo v Arsenalu. Zdaj sem osredotočen le na klub, ne na angleško reprezentanco" je še dodal.

Današnji The Times sicer poroča, da bi selektorsko mesto, Anglija bo oktobra v okviru kvalifikacij za SP gostovala v Ljubljani, rad obdržal Gareth Southgate, ki je začasno vskočil na pomoč. Trenutni selektor ZDA Nemec Jürgen Klinsmann, trener Bournemoutha Eddie Howe in vodja stroke pri Crystal-Palaceu Alan Pardew so že med tistimi, ki so ponudbo, da bi prevzeli Anglijo, zavrnili.

Selektor angleške nogometne reprezentance Sam Allardyce je po vsega 67 dneh dobil odpoved angleške zveze. Enainšestdesetletnik je brez službe ostal, ko so ga novinarji pod krinko ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem z Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih sramoti svojega predhodnika Roya Hodgsona. A zgodba še ni končana, saj prihajajo na plan tudi podrobnosti o drugih vpletenih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
01. 10. 2016 17.57
-1
To bi bilo dobro tako za Angleže kot za Arsenal. Wenger dober trener, ampak je že predolgo v istem klubu, zato Arsenal ne napreduje.
SAF1
30. 09. 2016 22.47
Pa je reku Wenger, da ga mesto selektorja ne zanima.
Armonia
30. 09. 2016 17.36
+3
Srecko Katanec ima novo strategijo za napredek slovenske reprezentance. Postal bo angleski selektor in s tem bomo v hipu postali favoriti.
Optimisty
30. 09. 2016 17.19
+1
anglija bo padla v stozcah!!!zapomnite si moje besede!!
NerdIRL
30. 09. 2016 17.14
+1
No, sej če bi bli angleži večno četrti, bi bil zanje že uspeh.
kameltrajbar
30. 09. 2016 19.37
+2
lani smo bli drugi???...pojma nimaš....)))