Nogomet

Saga o neuresničenem prestopu de Gee čaka na razplet: primer pod drobnogledom UEFA in FIFA

Manchester, 31. 08. 2015 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zadnji dan nogometnega prestopnega roka po večini evropskih držav je postregel s kopico zanimivih klubskih menjav. Med bolj odmevnimi so bili vsekakor prestopi Juliana Draxlerja v Wolfsburg in Hernanesa iz Interja v Juventus. Manchester United se je okrepil z Anthonyjem Martialom, rdeče vrage pa sta zapustila Adnan Januzaj in Javier Hernandez Chicharito. Prestop vratarja Uniteda Davide De Gee v madridski Real ni bil izpeljan, a bosta zadevo pod drobnogled vzeli FIFA in UEFA.

David de Gea
David de Gea FOTO: Reuters
Najbolj težko je bil pričakovan napovedovani mega prestop na relaciji Manchester United - Real Madrid. Že dalj časa je bilo jasno, da želi vratar rdečih vragov David de Gea zapustiti Manchester in okrepiti madridski klub. Kluba sta imela časa do polnoči po slovenskem času in informacije pred iztekom roka so namigovale, da je prestop dogovorjen in da morata kluba le še potrditi dogovor in uskladiti birokratske podrobnosti. Po pisanju angleških časnikov je bil v posel vpleten tudi vratar Reala Keylor Navas, ki naj bi prestopil k Unitedu, angleški klub pa naj bi dobil še približno 25 milijonov evrov odškodnine.

Po izteku zadnjega roka ob polnoči pa je bilo videti, da je načrtovani prestop padel v vodo. Po prvih informacijah naj bi se zataknilo pri Unitedu, saj naj angleški klub ne bi pravočasno poslal vse potrebne dokumentacije za prestop. Iz Manchestra so takoj vrnili "žogico" in zatrdili, da so dokumente poslali pravočasno in to so potrdili tudi pri Realu, saj naj bi bilo vse izpeljano tik pred polnočjo (23:59). Vodstvo španske La lige pa je zatrdilo, da dokumentov niso dobili do dogovorjenega roka in da izjem ne bo. Poleg tega so objavili tudi spisek vseh uradnih prestopov in med njimi ni prestopa de Gee v vrste belega baleta.

Velika zmeda okrog prestopa bo razrešena v torek, saj bosta vse podrobnosti pod drobnogled vzeli UEFA in FIFA, saj je pričakovati, da se bosta tako Manchester United kot Real Madrid pritožila zaradi neizpeljanega posla. A če sta kluba zamudila, pa čeprav za minuto, bosta Navas in de Gea ostala v svojih starih klubih...

Hernanes iz Milana v Torino
Posel sta sklenila tudi kluba v italijanski ligi, saj se Brazilec Hernanes, dosedanji nogometaš Interja, se za tri leta seli k italijanskemu prvaku Juventusu. Posel naj bi bil vreden 11 milijonov evrov.

Januzaj v Borussio (D), Chicharito v Bayer (L)
V nemško Bundesligo sta iz angleškega Manchester Uniteda preselila dva nogometaša. Na posoji pri Borrusii Dortmund bo do konca nogometne sezone Adnan Januzaj. Tako je 20-letni Belgijec, ki so ga želeli tudi nekateri drugi evropski klubi (Tottenham, Valencia, Marseille), okrepil Borusiio, za United je letos zaigral le na štirih tekmah. Z Unitedom ima pogodbo do leta 2018, ne bo pa igral v Ligi prvakov, temveč v Ligi Evropa, kamor se je uvrstila Borussia.

Bayer Leverkusen, klub slovenskega nogometaša Kevina Kampla pa bo okrepil napadalec Javier Hernandez Chicharito. Mehičan bo nadomestil napadalca Son Heung-mina, ki se je preselil k Tottenhamu. Po poročanju angleških medijev naj bi bil prestop vreden 13 milijonov evrov. Sicer je bil 27-letni Hernandez lani na posoji v Real Madridu, k Unitedu pa je prestopil leta 2010. Z Bayerjom je podpisal pogodbo do leta 2018, bo pa letos nastopil tudi v Ligi prvakov, saj je v zadnjem krogu kvalifikacij Leverkusen izločil Lazio.

Anthony Martial 3
Anthony Martial 3 FOTO: Reuters
Martial v Manchester United za 50 milijonov
Francoska nogometna zveza je glede dogajanja okoli napadalca Monaca Anthonyja Martiala izdala uradno izjavo: "Anthony je bil še danes ob 11. uri prisoten na zboru francoske reprezentance v Clairefontainu. Selektorja Didierja Deschampsa je zaprosil za potovanje v Anglijo, kjer bo podpisal pogodbo z Mancester Unitedom. Glede na posebne okoliščine je bila prošnja igralca odobrena. Na priprave se bo vrnil v torek zjutraj."

Monaco si je želel Martiala v svoji ekipi zadržati vsaj še eno sezono, a neuvrstitev v Ligo prvakov in finančno izjemna ponudba Manchester Uniteda sta jih vendarle prepričala v prodajo. United naj bi za 19-letnika odštel kar 36 milijonov funtov oziroma približno 50 milijonov evrov, po navajanju francoskih virov bi lahko odškodnina z raznimi bonusi še narasla.

Anthony Martial na tekmi francoske Ligue 1 proti PSG-ju.
Anthony Martial na tekmi francoske Ligue 1 proti PSG-ju. FOTO: Reuters

Jozo Simunović iz Zagreba v Celtic
Dinamo Zagreb je klubsko blagajno ponovno lepo obogatil, za približno sedem milijonov evrov se v škotski Celtic seli branilec Jozo Šimunović. 21-letnik bo v Glasgow dopotoval v torek, 1. septembra, da opravi še zdravniški pregled. Jozo naj bi bil direktna zamenjava za Virgila van Dijka, ki je tik pred selitvijo v Southampton.

Raul Garcia iz Atletica v Athletic
Atletico Madrid je sprejel ponudbo Athletica, Raul Garcia je z Bilbaom podpisal 3 letno pogobo. Garcia je v Atleticu preživel kar osem sezon, v tem času pa zbral 212 ligaških nastopov.

Veliko prometa pri Wolfsburgu
Za enega največjih prestopov znotraj nemške Bundeslige sta poskrbela Schalke in Wolfsburg. Potem, ko so pri Wolfsburgu za kar 75 milijonov evrov v Manchester City prodali Kevina De Bruyna, so odreagirali zelo hitro in zanj že našli zamenjavo. Lep del zaslužka so potrošili za nakup talentiranega 21-letnega nemškega reprezentanta Juliana Draxlerja, Schalke je prejel približno 35 milijonov evrov odškodnine. Poleg Draxlerja so se okrepili še s centralnim branilcem Dantejem, 31-letni Brazilec prihaja iz Münchena v želji po večji minutaži. V zadnjem obdobju je izpadel iz kombinacij Pepa Guardiole, Bayern pa je uslišal njegovo željo po odhodu. Višina odškodnine ni znana. Iz Wolfsburga se sicer seli še en nogometaš, hrvaški reprezentant Ivan Perišić odhaja v milanski Inter, ki je zanj odštel 20 milijonov evrov.

Prestopni rok se v večini držav zaključi s koncem avgusta ob polnoči, ena redkih izjem so Britanci, kjer bodo zaradi državnega praznika zaključili 1. septembra ob 19. uri po našem času.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (199)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
02. 09. 2015 09.28
+1
Ne verjamem, da so eni ali drugi bili tako nesposobni, nepazljivi, ali karkoli že...! Ne verjamem in pika! Očitno je za vsem tem neka "mučka" in nekdo od tega nekaj ima! Žalostno je le to, da najkrajšo potegne prav igralec, v tem primeru De Gea, ki je pri vsem tem še najmanj kriv. Pa da me ne bo kdo obsodil, da sem pristranska, moram povedati, da tudi tega, da so pred dvema letoma pri Barci "pozabili" Alcantari omogočiti tistih par minut igranja več v sezoni, da bi obveljala višja odkupna klavzula, ne verjamem. To so stvari, za katere v tako velikih klubih skrbi cel štab ljudi, saj to ni nek S.P.!!!
alien8potnik
02. 09. 2015 10.49
+1
se strinjam. težka spletka je zadaj. LVG je itak sadistično zavlačeval (to je tudi javno napovedal), a vprašanje je, kaj je naumil perez .... de gei bo dal 10 mio eur za potrpežljivost in prihod prihodnje leto, manchesterju pa nič. zgleda, da je to njegova računica. da bo de gea morda celo leto presedel na klopi, pa ni pomislil. no, če bo LVG posadil de geo na klop, je pa res nor. konec koncev ima de gea še eno leto pogodbenih obveznosti v angliji in če so pametni, bodo takega golmana izkoristili do zadnje sekunde, če ga že plačujejo. absurd vse skupaj, res. ali sta kriva LVG in woodwaed ali perez, ne vem. dejstvo je, da je LVG vlekel do zadnjega dne, dejstvo pa je tudi, da bi real lahko plačal tistih 5 mio več. eh.
mmickica
02. 09. 2015 11.18
+1
geoid
01. 09. 2015 23.52
+3
UEFA je sklenila kaznovat Barco in Real Madrid s prepovedjo kupovanja ... no ker so vedeli, da se bo Real Madrid kaznoval kr sam, so uradno izrekli kazen samo Barci :) pri Realu so se zaštrikali kr sami :) pričakovano :)
fghfhfhfhf
02. 09. 2015 08.22
RMadridd
02. 09. 2015 18.51
geoid
01. 09. 2015 23.50
+1
slaba reklama je dobra reklama! in govori se že cel teden samo o tem. če tudi blamaža, je res slučajna?
alien8potnik
02. 09. 2015 11.11
+0
oh, to pa res ni slučajno. vse zrežirano. vprašanje je le - kje.
{file_deleted}
01. 09. 2015 16.18
+6
Nehajte krivit United in Van Gaala za neuspel prestop. United je ceno za DeGeo povedal na začetku prestopnega roka. Jasno je blo da bo treba podret svetovni rekord za golmana al pa vsaj poslat world-class igralca v zameno. Real je na drugi strani že vsaj eno leto v medije lansiral "poročila" o svojem interesu (pač tko kot delajo za vsak večji prestop, eno leto bombardirajo medije da destabilizirajo odnos igralca s klubom - spomnite se Bale-a in Ronalda), pa do zadnjega dneva niso uspeli poslat spodobne ponudbe. Kdo jim je zdaj kriv? Nehajo naj si domišljat da majo posebne pravice, že tko se s svojo taktiko prestopov gnusijo večini nogometnega sveta. Prov vesel sem da jih je nekdo ustavil, še boljš pa če jih ne klub, za katerega navijam. :)
alien8potnik
01. 09. 2015 23.26
-3
hm, nimaš prav. to, kar dela van gaal z de geo, je navadni sadizem. človek želi oditi. ta pa izvaja posilstvo nad njim.
{file_deleted}
02. 09. 2015 11.25
+1
Človek je podpisal pogodbo, United je postavil ceno, Real je ni bil pripravljen plačat do zadnjega in to je vsa zgodba. Itak je pa LvG na začetku sezone rekel, da nima problema z DeGeo in da se bo vrnil v postavo takoj ko bo situacija z njegovim prestopom razrešena in ko bo jasno, kje bo igral to sezono. Tko da zdj je edini ki lohk DeGei prepreči igranje DeGea sam. Če mu je pa tko težko za par deset tisoč funtov na teden (pa še vedno ma novo pogodbo na mizi, ki bi mu prinesla še precej več) igrat za Man Utd, enega največjih klubov na svetu, kjer ga navijači bolj cenijo in spoštujejo, kot ga bodo pri Realu kdajkoli (če žvižgajo igralcu ki je v 300 tekmah dal 300 golov, pol veš kolk je ura), pol nj pa pač gnije v rezervah in gleda EP prek televizije. Sploh pa, če bi ga Real res tako zelo hotel, a je problem takemu klubu odkartat 40 milijonov za 10 letno investicijo? Mislm da ne.
{file_deleted}
02. 09. 2015 11.32
+1
Real je pecal DeGeo eno leto, pol pa čakal do zadnjega dne s ponudbo. Kdo je pol tukej sadist?
Trend01
01. 09. 2015 14.41
-3
Tako naj bi vse skupaj potekalo. Real pravi takole: razgovori so se začeli šele včeraj, ker United prej tega ni hotel (to vemo kaj je LVG ves čas trdil. Do zadnjega dne ne bo popustil). Ob 13:39 je Real poslal pogodbe v Manchester katero so popravljenjo vrnili ob 21:43. Real naj bi brez problema vse skupaj podpisal. Ob 23:32 sta pogodbo podpisala še Navas in De Gea. Nato se naj bi zakompliciralo, saj so z Navasom v Manchestru nekaj "zaštrikali". Podpisane pogodbe so nato vrnilo točno ob 00.00. A je prišla pravočasno le pogodba za De Geo. Za Navasa je prišla ob 00.02. Real je takoj poslal na zvezo, a so povezavo že zaprli (FIFA TMS). Kasneje, ob 0:26 je FIFA povabila, da Real pošlje podatke za De Geo. Real tega ni naredil, ker je bil rok že mimo. Evo, to naj bi bilo uradno. Ali po domače. United je nepotrebno zadrževal pogodbo od 13:39 do 21:43. In jo na koncu faxiral ob polnoči. Ps. sicer ja pa pod Liga Prvakov saga De Gea - Navas, na novo odprta
PD00X
01. 09. 2015 16.15
+3
Real je prejel Navasovo pogodbo ob 23:53 uri . Celotno dokumentacijo so pa poslali naprej ob 00:02 uri , kar je bilo pa prepozno , zato jim sistem ob 00:26 uri ni pustil izvesti registracije .
SAF1
01. 09. 2015 12.29
+1
Aha torej naj bi se šlo za menjavo + denar. No to pa bi že bilo verjetno. No ja, Pač ga Real nebi tolk sral in bi se že prej zmenili.
fghfhfhfhf
01. 09. 2015 18.00
-2
zdaj je pa RM kriv .. ne ne Franco je kriv
SAF1
02. 09. 2015 17.21
+1
O čem ti gobezdaš? Kaki Franco???? Cel prestopni rok so imeli, Real pa je začel zadnji dan rihtat zadeve. Čisto prav da je posel propadel.
SAF1
01. 09. 2015 12.09
+3
MUFC je poslal papirje za De Geo, Real bo izgleda dal 40 mil. im De Gea v Real. Januzaj je odšel na posojo, za Chicharita pa ne vem :/. Itak pa navsezadnje, cena za De Geo je 40 mil. če pa Real lahko preplača Balea in ne zmore plačati poštene cene za De Geo, pa si je sam Real kriv in ne LVG. bravo LVG ker ne popuščaš Realovim %#%$&. Tako da upam da ve v kaj se spušča De Gea, ker v Realu NIKOLI ne bo imel take podpore kakršno je imel v MUFC.
Trend01
01. 09. 2015 12.29
+1
@SAF1 - podpora gledalcev - da. Kluba - ne. Chicharito, De Gea, Valdes, Nani, Welbeck, Kagawa, Di Maria.... Odziv na ta ravnanja: OK. blokada Reala za Ronalda, Balea.... Ramos, Muller, Neymar, Pedro.... in še bi jih našteval. To ti je OK? Odkar mu je dala žena dekret, da ima še 2-3 leta pred sabo, je začel ruštiti vsaj kar je bilo trudoma narejeno. Cene, ali so preplačane ali ne, vedo le v klubih. Mi si lahko pa samo mislimo kar si pač. (se strinjam sicer s tabo).
bullitt
01. 09. 2015 12.02
pa kaj je ta idi ot naredu iz Manchestra no, tolk denarja spušil, bi lahko Slovenijo kupil :)
fghfhfhfhf
02. 09. 2015 08.23
alien8potnik
01. 09. 2015 11.43
-5
najbolje za de geo bi bilo, da pride nemudoma v madrid in trenira z ekipo. januarja pa potem uraden prestop. ni druge. van gaal ga bo uničil. to pa bi bila totalna katastrofa. zanj in za špansko reprezentanco. pa tudi (dolgoročno gledano) za real madrid. za navasa pa upam, da se po uradnem prestopu de gee preseli v kak velik klub, zasede št. 1, a ne pod van gaalom. tip je munjen. ajoj. grozno tole.
KiNgKoNg
01. 09. 2015 15.36
+6
Kaj ti misliš da se nogometaš, ki je pod pogodbo, lahko kar prosto po Prešernu odloči s kom bo brcal žogo na treningih?
alien8potnik
01. 09. 2015 23.28
LocoBlanco
01. 09. 2015 11.13
+4
De Gea je izrazil svojo željo po odhodu že februarja (2015). Sezona se je končala v maju. Prestopni rok za igralce se je začel 1. julija! Ne razumem kako potem, da so zadnjo uro začeli prodajati oz. nakupovati Madridu oz. Manutd. ...Kolikor sem spremljal to sago o De Gea-i lahko samo povem, da fant ni spregovoril niti besedice več od februarja za medije glede svoje odhoda itd. Niti enkrat ni v medijih pral 'umazano' perilo in je bil povsem profesionalen ter fer do svojega kluba! V ozadju je po mojem mnenju tako, da bo LVG naredil vse samo, da se celotna krivda prenese na golmana, ki jim je lani prinesel 4. mesto v prvenstvu! Da ne omenjam, če se ne bi kvalifikacije za CL koliko denarja bi izgubili od sponzorja (adidas) in potem se tako obnaša do najboljšega posameznika lanske sezone!??! Žalostno... .. . In zdaj kdo bi imel največ od tega!? Odgovor je: Noben! De Gea noče braniti za Manutd. sploh po tej krivici, ki se mu je naredila. RM je zgrešil možnost nakupa golmana, ki je med top 3 na svetu in bi bil na dolgi rok več, kot potreben za RM ob vseh mladcih, ki jih klub že ima! Tudi, če bo prišel pozimi, ko si lahko samo predstavljate pod kakšnim medijskim pritiskom bo in kako bo to vplivalo na njegovo samozavest! Dolgo že spremljam nogomet in vsi vemo kakšni se vračajo igralci po poškodbah oz. dolgih premorih (v tem primeru De Gea). De Gea, ki ne brani 1leto ni enak De Gea-i pred premorom! Perez in Woodward sta sramota za nogomet in zraven lahko še mirno priključimo LVG-ala, ki bo uničil takšnega velikana, kot je ManUTD. ...skratka žalostno je vse skupaj...
alien8potnik
01. 09. 2015 11.45
-4
podpis. obupno. grozno. kaj takega. ubogi de gea, bolj krivične zgodbe še nisem videl.
SERIOUSLY01
01. 09. 2015 11.51
+4
ne toliko jokat bom še jaz žalosten ratal...joj kako žalostno, grozno...smr smrk
Inhumed
01. 09. 2015 11.54
-1
No ja, nevemo kaj točno se je dogajalo v ozadju. De Gea ima še eno leto pogodbe z Utd tako da "profesionalno" bi bilo, da bi jo pač izpolnil - torej brez distrakcij zarad katerih sedaj ne igra. Perez bi pa lahko takoj plačal tolk kolikor je de gea dejansko vreden in bi se vse že zdavnaj zaključilo. S tem da ma Utd dost keša da še eno leto plačujejo plačo, ne da bi igral. Kdo drug bo v golu je pa čisto druga zgodba.
ECantona
01. 09. 2015 11.05
+9
De Gea (2011) " Za Real nebi podpisla, tudi če mi pošljejo prazen ček"
manchesterisred
01. 09. 2015 11.03
+1
Haha Real se spomnite Coentrao? Real je zamudil s papirji in portugalec je ostal v Španiji. Vse se vrača ;)
bizgecc
01. 09. 2015 10.28
+2
Zadnji dan se pogajajo ...budalee .... de gea že ja celo poletje čaka ...zdaj pa nič od nič
Los Galacticos
01. 09. 2015 12.30
+0
No ja, ni čudno da se je vse probalo spetljati zadnji dan... Ko so se na začetku začeli pogajati so vsi imeli drugačne pogoje, saj je ManUtd prvo želel menjavo DeGea-Bale+denar, potem se je še saga vlekla skoraj par tednov ker je Utd želel menjavo DeGea-Ramos+denar in tretji del sage je da je Utd hotel ogromno za DeGeo samega, kar Real ni hotel in so se nekaj cajta mrcvarili okoli cene in vrjetno se je Utd v zadnje trenutku spomnil da bi pa lahko naredili menjavo DeGea-Navas... Bomo videli kaj bo, to se bo še kak dan obravnavalo pri FIFI...
{file_deleted}
01. 09. 2015 16.30
+0
Če bi Real res tako grozno želel DeGeo bi na začetku poletja vrgli tistih 45 milijonov pa bi bla zgodba zaključena. Itak se je že eno leto vedlo kam pes taco moli. Če pa mislijo da bo klub kot je United kar mirno pod ceno prodajal svoje najboljše igralce, so se pa zmotili. Zdej pa sam še počakajte da bo DeGea dojel, da se mu splača pred koncem sezone podaljšat pa ga pod 60 milijoni pač ne boste dobili.
derek angelus
01. 09. 2015 10.12
-3
sovrazim manchester united..toda kar z njim dela van geal je noro..naj se spoka ven iz kluba da se bom lahko norceval normalno ne pa pa da na igriscu igralci lavfajo ko kure in jih en swensea premaga
ElToro1
01. 09. 2015 10.16
+2
Trend01
01. 09. 2015 10.36
+5
Kako lahko sovražiš klub? Saj jih je cel kup podobnih modelov tu gor, a vseeno.... Sovražiti klub? Tega ne bom razumel. Ali nekega nogometaša?
bullitt
01. 09. 2015 12.01
+2
derek angelus
01. 09. 2015 12.21
+1
klub pod van galom kot celota :) dokler je fergusun vodo je vsaj korektno zgubivljo in se ni smeso
SERIOUSLY01
01. 09. 2015 10.05
+4
sem preletel tuje športne portale.kako se norca delajo iz pereza in reala.cel kup prav zabavnih štosev na na temo perezove-realove računalniške nepismenosti.priporočam ogled.alien ti pa raje preskoči to ker te bo kap zadela in boš zopet cel dan zapravil za računalnikom.hala tole je cela štala:)
Los Galacticos
01. 09. 2015 12.36
-2
In zakaj že bi se sploh tukaj kdo delal norca iz Pereza ali Reala ? Kot prvo DeGea sploh ni potreben Realu, imajo dva odlična golmana... Torej DeGea tudi če ne pride bo z Realom vse vredu... Kot drugo če je že komu se za smejat je to Utd, saj pod Van Gaalom imajo cirkus, saj so si za DeGeo želeli prvo Balea, potem še Ramosa, ko pa nič ni šlo so zahtevali astronomsko ceno za DeGeo in ko se je Real vrjetno ohladil pa so se spomnili da bi lahko vključili Navasa kot menjavo... Vrjetno se smejejo Perezu in Realu ker je ManUtd dal 80m za 19 letnega neznaca... Realu in Perezu se smeje cel svet ker bo Utd po vsej vrjetnosti uničil DeGeo če ta ne bo hotel podaljšati pogodbe.... Logika ki jo samo ti razumeš... Mi se zdi da ti sploh nisi dojel kaj se je tukaj zgodili in zakaj, to pa kar je nekdo tam si kar zmislil nek štos in je tebi smešen bi prej rekel da si ti smešen ker se spuščaš v take...
SERIOUSLY01
01. 09. 2015 12.45
+1
nikogar ne zanima tvoj prosti spis.če ti štosi na račun reala niso smešni jih pač ne beri in se ne oglašaj.zdaj pa jokaj dalje
Los Galacticos
01. 09. 2015 13.17
-2
Problem je da so štosi na račun ManUtda in ne na račun Real... Ti pa še zmeraj ne dojameš tega, a razumeš zdaj bolje? Kot sem že napisal, sploh nisi dojel kaj se je zgodilo in zakaj, še manj pa dojemaš štose ki krožijo haha... Grem zdaj jokat, a samo od smeha bom jokcal... Svašta kroži po tem forumu, ampak ti si pa biser med njimi...
SERIOUSLY01
01. 09. 2015 13.55
+1
ne belaj.štosi so na račun reala.ravnokar imaš o tem še en članek na 24ur.sedaj pa jokaj dalje.haha...bogi belaj..kaj je to za eno ime? a si se ravno iz čolna izkrcal?
Los Galacticos
01. 09. 2015 15.15
-2
wow imaš inteligenco 7 letnega otroka... Članek na 24ur in to je dovolj kredibilno za tebe... Še zmeraj nisi dojel štosa ? haha bogi... Kako si povezal ime in to da se je nekdo iz čolna izkrcal ? To je tvoj poizkus neke šale katero si razumel samo ti in se ji smejaš tamo ti ? Je velika razlika med nickname in imenom... Veš kaj pravijo za primitivce ? Ko je človek nemočen z argumenti, oz. mu inteligenca ne dovoljuje dialoga na višjem nivoju začne z žaljivkami, iskanju nepomembnih informacij ki bi jih rad predstavil kot argument ( v tem primeru povezava imena in da se je nekdo zaradi tega iz čolna izkrcal ) in predvsem poizkus šal katerim se na koncu smeje edino on ( v tem primeru "sedaj pa jokaj dalje" ker je seriosly v svojem svetu rekel da je štos na račun Reala in to je sigurno točno )... Mislim kaj si ti tle v vrtcu da prihajš z to otroško foro "jokaj dalje haha" pa "bogi belaj"... Dej no, odrasti foteljaš... Za mene je te debate konec, ti se pa lahko spraviš nazaj v svoj svet kjer boš še naprej lahko mislil kako so štosi na račun Reala in boš zaradi tega šel zadovoljen spat, zjutraj pa ko se zbudiš pa se zamisli kak patetik si haha ;) ajd "seriosly01", to je tvoje ime, an? A si se ravno iz čolna izkrcal ? haha...
alien8potnik
01. 09. 2015 10.01
-4
van gaal, woodward & perez - pejte vi lepo na samotni otok sredi atlantika drugič parlamentirat. pa kar tam ostanite;)
krnekilojz
01. 09. 2015 10.19
+10
alien8potnik
01. 09. 2015 10.39
-6
ti se pa nažri lastne hudobije in zlobe ... b ebo.
rambek
01. 09. 2015 09.12
+3
Zmagovalec prestopnega roka pri nas je definitnvno NK Zavrc verjeli ali ne okrepil se je kar s 15 igralci :)
Trend01
01. 09. 2015 09.27
+1
Pravzaprav jih je 17 pripeljal. Odšlo pa je 20 igralcev.
dajno
01. 09. 2015 10.16
fghfhfhfhf
01. 09. 2015 09.06
+1
kere mucke..za vse je kriv Van Gal...
Trend01
01. 09. 2015 09.00
-1
Kaj se je še zadnji dan zanimivega zgodilo (razen Anglije seveda): Porto - Layun (P-posoja), Corona (K-kupljen); Juve: Hernandes (K), Lemina (P), Sevilla: Andreolli (P) in "zmagovalec dneva" Inter: Telles, Odjer, Ljajić (vsi posojeni), Frison, Melo (kupljena). Še en Slovenec je šel čez mejo: Krivičič je šel na posojo iz Kopra v Bologno.
rambek
01. 09. 2015 08.55
+0
De Gea v Realu Navas v Unitedu. Naj bi dobili zeleno luc. Prislo je do napake zaradi praznika. Sedaj nevem ce je ze Navas podpisal De Gea pa se ni? A Real bo potem imel samo Kiko na golu?
alien8potnik
01. 09. 2015 09.51
-1
fghfhfhfhf
01. 09. 2015 10.27
+0
krnekilojz
01. 09. 2015 10.48
+2
če ne veste imajo angležeki danes konec prestopnega roka, ker je pri njih 31.8. praznik in imajo edini do konca dneva 1.9. pestopni rok. Če tega na tem portalu ne vedo so si sami krivi. Kako to, da alien ti tega ne veš.
krnekilojz
01. 09. 2015 11.11
no malo sem se zlagal, danes do 18. ure je prestopni rok v Angliji, samo ne vem ali to velja samo za prestop med angleškimi klubi. Najbrž bo samo za otok , ker toliko govorijo o tem
Trend01
01. 09. 2015 11.13
+0
Igralca lahko prodaš 24.12., če želiš. A ga ne moreš registrirati. Razen tokrat v Angliji.