Nogomet

Antonio Conte kritičen na račun visokih denarnih vložkov: Želimo ustvariti trdne temelje po zaslugi trdega dela, ne denarja

London, 25. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Strateg na klopi londonskega Chelseaja Antonio Conte se s svojimi izjavami pogosto obregne ob dogajanje v nogometnem svetu. Tokrat je angleškim novinarjem tako priznal, da želi temelje kluba osnovati na delu in trudu, ne na denarju. Modri se tako nikoli niso zanimali za nakup Alexisa Sancheza, saj so bile Čilenceve zahteve o višini tedenske plače, zanje povsem nesprejemljive.

Nogometnemu svetu v zadnjem času vladajo visoki zneski, v kar je prepričan tudi strateg na klopi londonskega Chelseaja Antonio Conte. Modri s 50 točkami zasedajo tretje mesto angleškega prvenstva in za tri točke zaostajajo za drugouvrščenim Manchester Unitedom, zato je lahko Italijan upravičeno zadovoljen s potekom sezone.

Contejeva četa se je v sezoni 2016/17 veselila naslova angleškega prvaka.
Contejeva četa se je v sezoni 2016/17 veselila naslova angleškega prvaka. FOTO: AP

Ne le v primeru Alexisa Sancheza. Le eden ali dva kluba lahko izplačata tako visoko plačo. Če si želiš tega igralca si soočen z realnostjo. Sami se nikoli nismo zanimali zanj, nikoli, ravno zaradi višine tedenske plače. Antonio Conte

"S sezono sem zadovoljen, saj dajemo od sebe vse in še več. Zadovoljen sem s svojim delom, tako tudi z igro nogometašev. Osvajanje pokalov, prvo mesto na lestvici ali finale niso pomembni, najpomembneje je, da se nogometaši in trener na vso moč trudijo in se izplača. Sam sezono ocenjujem kot zelo uspešno," je novinarjem zagotovil Conte, ki je v minuli sezoni z Londončani osvojil naslov angleške Premier League. "Preteklo sezono smo bili fantastični, pravi mali čudež. V tem trenutku na vrhu prvenstva kraljujeta dve ekipi, ostali se bomo morali boriti za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Nima smisla razmišljati o tem, kako bi ju lahko prehiteli, saj se ti dve moštvi še naprej izboljšujeta in temu namenjata veliko denarja. S tem se razmak med nami in njimi le še veča ... ne le v Angliji. Ta dva kluba lahko nevarno ogrozita mesto drugih v elitnem evropskem tekmovanju," svari Conte, ki je pri tem opozoril tudi na razlike v angleški Premier League in drugje po svetu.

Strateg modrih je ob tem priznal, da v klubu, kljub zadovoljivemu finančnemu stanju ne bi bili sposobni vzdrževati igralcev, kot to počno pri tekmecu iz Manchestra: "Oba kluba sta že sedaj zelo močna, še naprej pa sta pripravljena vlagati v napredek. Ne le v primeru Alexisa Sancheza. Le eden ali dva kluba lahko izplačata tako visoko plačo. Če si želiš tega igralca si soočen z realnostjo. Sami se nikoli nismo zanimali zanj, nikoli, ravno zaradi višine tedenske plače."  

"Če bom ostal v klubu, bo to povsem po zaslugi zaupanja kluba," je prepričan Conte.
"Če bom ostal v klubu, bo to povsem po zaslugi zaupanja kluba," je prepričan Conte. FOTO: AP

Italijan je prepričan, da bo potrebno še kar nekaj časa, če želi konkurirati gigantoma iz Manchestra, vendar pa verjame, da se v trdem delu skriva ključ do uspeha. "Mislim, da bosta Manchester City in Manchester United ostala na vrhu, mi pa se moramo potruditi in zgraditi nekaj s čimer bomo ustvarili trdne temelje ter želi uspeh po zaslugi trdega dela. Ne z denarjem. Z delom," je novinarjem zaupal Conte.  Strateg modrih je prepričan, da lahko tudi brez lovorik obdrži svoj položaj, vsaj to je na klopi Chelseaja uspelo tudi Joseju Mourinhu v sezoni 2013/14:  "Zaupam v svoje delo. Če bom ostal v klubu, bo to povsem po zaslugi zaupanja kluba. Ne le zaradi denarja. Na tem svetu sta le dva tipa nogometa: Lahko delaš z denarjem in plačaš velikanske vsote za najboljše igralce ali pa se trudiš in vložiš manjši znesek ter veliko truda. Mi smo nekje na sredini. Trudimo se, da bi kar najbolje izpeljali ta prestopni rok."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
25. 01. 2018 11.43
+3
Conteju se bo še kolcalo o Diegu Costi. Pa samo na ta pravo ketno bi ga moral dati, pa bi blo...
KOPITES
25. 01. 2018 11.02
+2
Kaksne temelje?lol
RdečiKarton
25. 01. 2018 08.33
-4
Pravi je pameten, ja. Njegov šefe je dal miljardo € za naslov LP pa bi radi zgledali lepi, ker ne dosežejo MAN Šitty in PSG. Japajade
grozjak
25. 01. 2018 11.41
+2
kor22
25. 01. 2018 15.37
-1
haha miljardo je dal ja seveda, podatki dokazi?m jadražji prestop je bil ko so kupli toresa za 50 miljonov.
kor22
25. 01. 2018 15.39
+4
res so kupovali nekaj dobrih igralcev, ampak temelj ekipe(cech, lampard, drogba, cole) je zgradil mourinho ki je kasneje osvojila ligo prvakov, in ti igralci niso stali tolko kot zdaj pridejo razni nejmarji pa drugi podcenjeni igralci, k tem niti do kolen nebojo segli.
RdečiKarton
27. 01. 2018 08.31
Najraje bi ti kopiral pogovor z Abramovichem, ko je povedal koliko časa in denarja je čakal naslov LP. Po njegovih navedbah dobro miljardo €.