Nogomet

Conte se še ni odpovedal Costi, ki bi se lahko hitro vrnil v postavo modrih: 'Zakaj pa ne?'

Leicester, London, 15. 01. 2017 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Chelsea je z dominantno predstavo v Leicestru odgovoril na konec rekordnega niza zmag in z novimi tremi točkami ostal prvi favorit za naslov v Premier League (3:0). Trener modrih Antonio Conte kontroverznemu Diegu Costi, ki ga, bojda zaradi poškodbe hrbta, ni bilo v kadru, pušča odprta vrata za povratek.

Conte (desno) nadaljuje z nizanjem izvrstnih rezultatov na klopi Chelseaja.
Conte (desno) nadaljuje z nizanjem izvrstnih rezultatov na klopi Chelseaja. FOTO: AP

Diego Costa ima prihodnost v moštvu Chelseaja, čeprav Antonio Conte ni želel preveč razglabljati o razlogih za odsotnost španskega reprezentanta, ki je izpustil obračun z Leicester Cityjem. Italijanski strateg je pred dvobojem s prvaki, ki je bil prvi ligaški po porazu s Tottenhamom (Spursi so prekinili rekordni niz zmag Chelseaja), sicer zavrnil poročila v medijih in dejal, da se z nekdanjim članom Atletico Madrida nista sprla. Šlo naj bi za poškodbo hrbta, čeprav različni mediji po sobotni zmagi Chelseaja pišejo, da naj bi Costa že nekaj dni treniral v osami, potem ko se je ostro sporekel s strokovnjakom za telesno pripravo, imel pa naj bi tudi "nemoralno" ponudbo enega od kitajskih klubov. Modrim se na zelenici prvakov v Leicestru odsotnost Coste ni niti malo poznala, Marcos Alonso je prispeval dva zadetka, zmago pa je v drugem polčasu potrdil Pedro Rodriguez.

"Če želite izvedeti resnico, potem sem pripravljen povedati resnico," je po tekmi pred mediji dejal Conte. "Resnica je sledeča: v torek se je med treningom Diego ustavil, ker je začutil bolečino v hrbtu. Od tistega trenutka naprej med tednom ni treniral in zato nam danes ni bil na voljo in ni mogel priti v ekipo. To je razlog, to je resnica," je nadaljeval in na vprašanje, če se je res sprl z enim od trenerjev, dodal: "Prebiram veliko špekulacij o tej temi. Lahko rečem, da če, ponavljam, če, so težave z igralci, sem v svoji karieri težave vajen reševati v slačilnici, ne pa zunaj nje ali na novinarski konferenci. Povedal sem vam resnico." Glede ponudbe kitajskega kluba je Conte dejal, da "o tem ne ve nič" in da mu vsaj klub ni prenesel teh informacij. Nič bolj se ni razgovoril o možnostih, da bi se Costa še kdaj pojavil v njegovi ekipi.

"Danes se mi s tem ni treba obremenjevati, ker so mi igralci prikazali izvrstno predstavo, izvrsten moštveni duh in to je zelo pomembno. Ko si sposoben dobiti takšno tekmo, naporno tekmo s 3:0 proti Leicestru, ki je bil v minuli sezoni prvak, v tej sezoni pa so se še okrepili, potem me ne sme skrbeti prav nič. Moram biti zadovoljen z igralci, delati z njimi in nadaljevati s tem delom," je pristavil nekdanji vezist Juventusa, ki je poleg stare dame kot trener vodil tudi Sieno. Se pa je Conte na vztrajno zbadanje novinarjev odzval na vprašanje, če ima Costa še možnost, da bi kdaj zaigral v modrem dresu. "Zakaj pa ne?" je izjavil Italijan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.