Nogomet

Argentinskemu zvezdniku v rodnem mestu grozijo s smrtjo

Rosario, 26. 03. 2024 15.44 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

36-letni argentinski krilni napadalec Angel Di Maria je izrazil željo, da bi nogometno kariero sklenil v dresu kluba Rosario Central, za katerega je igral v najstniških letih pred prestopom v Benfico. V največjem mestu province Santa Fe so se na to odzvali z resnimi grožnjami.

Angel Di Maria
Angel Di Maria FOTO: AP

V Rosariu se že vrsto let soočajo s problemom porasta kriminala in trgovine z drogo, slednje pa je Angel Di Maria večkrat javno obsodil, nazadnje pred nekaj dnevi. "V Rosariu živijo moji starši in sestri. Stvari, ki se tam dogajajo, me zelo motijo."

Člani tamkajšnjih tolp posledično do argentinskega nogometnega zvezdnika ne gojijo pozitivnih čustev, svojo jezo pa so na neprimeren način izrazili s sporočilom, ki so ga pustili na avtomobilu njegovega očeta. "Povej svojemu sinu, naj se ne vrača v Rosario. Če se vrne, bomo ubili nekoga izmed njegovih sorodnikov. Niti Maximiliano Pullaro (guverner Santa Feja op. a.) ga ne bo mogel rešiti. Za seboj ne puščamo koščkov papirja, ampak mrtve ljudi."

Odkar se je začel Pullaro boriti proti narkoterorizmu, so začele smrtne grožnje v mestu naraščati. Guverner Santa Feja tako ostaja edini član svoje družine, ki še zmeraj živi na tem območju, sorodniki pa so provinco zaradi varnostnih razlogov zapustili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
26. 03. 2024 18.22
+3
Tja se zločinci ne hecajo. Angel boljše je da.................
UzivatiJeTreba
26. 03. 2024 16.04
+17
Katastrofa kakšno moč imajo karteli v Južni Ameriki.