Nogomet

Angleži z vezistom Rooneyjem razbili Škote, Slovaki odpihnili Litvo, Poljaki boljši od Romunije

Erevan, 11. 11. 2016 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v skupini F, kjer je Slovenija nocoj v gosteh premagala Malto z 1:0, je veljalo veliko pozornosti tudi otoškemu obračunu. Na Wembleyju sta se pomerili Anglija in Škotska, boljši pa so bili gostitelji s 3:0 (1:0). V zadnji tekmi te skupine je Slovaška premagala Litvo s 4:0 (3:0).

Cahill (strelec) in Rooney (podajalec) sta takole proslavila tretji zadetek Anglije na Wembleyju.
Cahill (strelec) in Rooney (podajalec) sta takole proslavila tretji zadetek Anglije na Wembleyju. FOTO: AP

Britanski obračun je imel velik pomen za obe ekipi, še za odtenek bolj za Škote, ki so kvalifikacije začeli slabše. A danes niso imeli pravih možnosti za presenečenje in prestižno zmago, njihovo mrežo je načel Daniel Sturridge v 24. minuti, delo pa sta na začetku drugega dela dokončala Adam Lallana in Gary Cahill. Temu je s kota podal tokrat zelo razpoloženi in navdahnjeni Wayne Rooney, ki je tokrat zaigral na položaju osrednjega vezista. Še višji izid za prepričljivo zmago so dosegli Slovaki, ki so tudi nujno potrebovali točke. Proti Litvi so vse opravili že v prvem polčasu, ko so v polno od 12. do 36. minute zadeli Adam Nemec, Juraj Kucka in Martin Škrtel. Marek Hamšik je pet minut pred koncem le še postavil piko na i.

Armenci do preobrata v zadnji sekundi
Nogometaši Črne gore, ki so bili vodilni v skupini E kvalifikacij za SP 2018 po treh krogih, so se v četrtem opekli na gostovanju v armenskem Erevanu. In to potem ko so po prvem polčasu vodili z 2:0 po zadetkih Damirja Kojaševića in Stevana Jovetića. Toda Armenci, za katere je igral tudi član Manchester Uniteda Henrikh Mkhitaryan, so v drugem polčasu pripravili dramatičen preobrat – ta se je zaključil prav z zadnjim strelom na tekmi. Gevorg Ghazaryan je namreč v četrti minuti sodnikovega dodatka v drugem polčasu postavil končnih 3:2 za Armenijo. Še pred tem sta za domačo vrsto na republiškem stadionu zabila Artak Grigoryan in Varazdat Haroyan. To je bila šele prva zmaga (in točka oz. točke nasploh) za Armence v kvalifikacijah za SP 2018. Pred tem so jih porazili Poljaki, Romuni in Danci. Črnogorci so tako po četrtem krogu izgubili prvo mesto, saj jih z vrha sklatila Poljska. Ta je v derbiju skupine E premagala Romunijo v gosteh (0:3). Dva zadetka je prispeval zvezdnik Bayerna Robert Lewandowski

Nemčija napolnila mrežo San Marina
Nogometaši Nemčije so na četrti tekmi kvalifikacijske skupine C napolnili mrežo San Marina. V gosteh so slavili kar z 8:0. Tri zadetke je za varovance Joachima Löwa zabil Serge Gnabry, sicer vezist Werderja iz Bremna. Dva je dodal bočni branilec Jonas Hector, soigralec Dominica Maroha pri Kölnu. Po enega sta dodala še soigralec Kevina Kampla pri Bayerju Kevin Volland in vezist Juventusa Sami Khedira, v lastno mrežo pa je zadetek pospravil Mattia Stefanelli. 

Francija našla odgovor na vodilni zadetek Švedov
Eno tekmo so odigrali tudi v skupini A, kjer sta se pomerila vodilna, Francija in Švedska. V Parizu je bilo vse odločeno v desetih minutah sredi drugega dela; najprej je gostitelje šokiral Emil Forsberg, toda odgovor Francije je bil hiter. Paul Pogba je le štiri minute pozneje izenačil, Dimitri Payet pa je v 65. minuti poskrbel, da so vse točke ostale doma. Francija je na vrhu skupine z 10 točkami, Švedi so drugi s sedmimi.

Kvalifikacije za SP, skupina A:
Francija - Švedska 2:1 (0:0)

Skupina C:
Severna Irska - Azerbajdžan 4:0 (2:0)
Češka - Norveška 2:1 (1:0)
San Marino - Nemčija 0:8 (0:3)

skupina E:
Armenija – Črna gora 3:2 (0:2)
Romunija - Poljska 0:3 (0:1)
Danska - Kazahstan 4:1 (2:1)

Skupina F:
Slovaška - Litva 4:0 (3:0)
Anglija - Škotska 3:0 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

telebajsek093156
12. 11. 2016 08.19
+1
Anglija ma samo sreco, da ima trenutno v reprezentanci toliko nogometasev Liverpoola, ki s trenutno v fantastični formi.