Nogomet

Arsenal komaj premagal izpadajoči Norwich City

London, 30. 04. 2016 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
6

Na zadnji tekmi sobotnega sporeda 36.kroga angleške Premier League je Arsenal s precej truda komaj ugnal Norwich City. Gostje so po dvajsetem prvenstvenem porazu, tretjem zaporednem, z eno nogo že na poti v drugo ligo. Tekmo so zaznamovali protesti polovice domačih navijačev, ki zahtevajo spremembe, med drugim odstop dolgoletnega trenerja Arsena Wengerja.

Srečanje so občutno bolje začeli igralci Norwich Cityja, ki so si v prve pol ure priigrali tudi tri lepe priložnosti. Ob dveh strelih je zelo dobro posredoval domači vratar Petr Čech, strel mladega angleškega reprezentanta Nathana Redmonda pa je zletel mimo desne vratnice kapetana češke reprezentance. Že v 12.minuti je slaba polovica domačih navijačev vstala s svojih sedežev in pozdravila številne kolege, ki so nad glave dvignili plakat z napisom: “Čas za spremembe”. Številka 12 simbolizira 12 sezon brez osvojenega ligaškega naslova. Trenutek za tem pa je druga polovica občinstva pričela z vzklikanjem, “Samo en je Arsene Wenger”. Še nato pa je večina združeno zapela himnični refren z verzom “Arsenal, radi te imamo!”

Nekaj sto Arsenalovih privržencev se je že uro pred začetkom tekme s protestnimi napisi zbralo na krožišču pred glavnim vhodom na stadion Emirates. Melanholično vzdušje s pogostimi živžgi se je nadaljevalo tudi po odmoru. Ključni trenutek srečanja je bila menjava v 53. minuti, ko je Danny Welbeck zamenjal Alexa Iwobija. S tribun je pljusknilo glasno negodovanje ob napovedovalčevi omembi mladega in obetavnega Iwobija. To pa zato, ker je večina pričakovala, da bo strateg Wenger na klop poslal zelo neučinkovitega francoskega napadalca Olivierja Girouda.

Arsene Wenger
Arsene Wenger FOTO: Reuters

Toda prav Giroud je žogo po predložku Hectorja Bellerina z glavo lepo spustil, tako da je Welbeck z mojstrskim volejem s petnajstih metrov uspešno zaključil. Do konca srečanja je vratarja gostov Johna Ruddyja v odlično poredovanje spravil nevarni strel od daleč prizadevnega vezista Mohameda Elnenyja. Razen vtekanja na Redmondov predložek in nezadostnega zaključka rezervista Dieumercija Mbokanija, Norwich City v drugem polčasu ni uspel storiti ničesar. Med obračunom v lepem sončnem, a hladnem vremenu, se je na tribunah zlahka opazilo veliko praznih sedežev. Uradni podatek o obisku je 59.898, toda to je v resnici podatek o prodanih vstopnicah. Vsaj 3000 navijačev domače ekipe na tekmo ni prišlo. 

Arsene Wenger, ki je na zadnji tiskovni konferenci pred današnjim srečanjem, izjavil, da je njegovo moštvo v tej sezoni nekaj domačih nastopov opravilo v težkih okoliščinah - s tem je mislil na negodovanja in nenzadostno podporo s tribun. Po današnji zmagi pa je povedal: “Vzdušje na stadionu je bilo čudno. Žal mi je, da vsi naši navijači niso zadovoljni. Med srečanjem sem bil osredotočen na igro”. Na družabnih omrežji pa znova odmeva primerjava med Wengerjem in trenerjem Leicester Cityja Claudijem Ranierijem ali ugotovitev: “Ranieri - 9 mesecev - prvaki, Wenger - 12 let - opravičevanj!”

Protest proti Wengerju
Protest proti Wengerju FOTO:
Ob tem, da je javnosti znano, da ima nogometni klub Arsenal na bančnem računu trenutno 159 milijonov funtov, ki bi jih lahko porabil za nakupe najboljših svetovnih nogometnih zvezdnikov. Prav tako se ve, da je v lanski sezoni prav Arsenal s tekmami na stadionu Emirates iztržil največ denarja med vsemi - kar 101,84 milijonov funtov. Za primerjavo, madridski Real je na tej lestvici drugi (100,12), Barcelona tretja (90,17), sledita pa Chelsea (71,84) in Liverpool (57,85). Puma, ki je od te sezone uradni skrbnik za Arsenalovo garderobo v njihovo blagajno prispeva 30 milijonov funtov letno.

Mnogi se sprašujejo, kdo od najboljših nogometašev bi sploh še želel prestopiti v Arsenal, ko pa je londonski klub vselej zadovoljen z uvrstitvijo med prvo četverico, v Ligi prvakov pa kot po pravilu izpade že v prvi spomladanski etapi tekmovanja.
Arsene Wenger je v petek izjavil tudi, da je pred šestimi leti dobil ponudbi za vodenje Reala in Barcelone, ter pozneje še za prestop k Manchester Cityju. “Edino kar lahko obljubim našim navijačem, je moja predanost delu za dobrobit Arsenala”, je svoj nastop pred novinarji popoldne v Londonu sklenil Arsene Wenger
 

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klavdij Volk
01. 05. 2016 21.35
+0
Pri Arsenalu ne vidim nobenega strela od daleč.Igralci hočejo prit do gol črte in poriniti žogo v mrežo.Ko se nasprotno moštvo brani z 10.igralci to ni mogoče.In za vse to je kriv trener,ki ne menja načina igre..
JbmTiMt
01. 05. 2016 16.37
+1
blef
01. 05. 2016 13.33
+1
Letos je bila idealna prilika za osvojitev prvenstva. Drugo leto bo to precej težje in bojim se, da ne bo šlo z Wengerjem ....in verjetno tudi z drugim trenerjem ne. Moje mnenje....
CURVANORD Zanetti
01. 05. 2016 12.14
-1
Arsenal je bil nazadnje prvak ,ko se je bila crno bela tekevizija moderna:-)
sp9s
01. 05. 2016 19.19
+1
the kop
01. 05. 2016 08.09
+0
arsenal postaja drugi liverpool! sramota premier league!