Nogomet

Sanchez z golom v podaljšku odločil polfinale FA pokala, Arsenal s Chelseajem za laskavo lovoriko

London, 23. 04. 2017 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V drugem polfinalu FA pokala, na prvem je Chelsea premagal mestnega tekmeca Tottenham (4:2), sta se na Wembleyju pomerila Arsenal in Manchester City. Tekma se je porednem delu končala brez zmagovalca (1:1), zato sta sledila podaljška

Arsenal se bo 27. maja na Wembelyju pomeril s Chelseajem, ki je v soboto s 4:2 premagal mestnega tekmeca Tottenham.
Arsenal se bo 27. maja na Wembelyju pomeril s Chelseajem, ki je v soboto s 4:2 premagal mestnega tekmeca Tottenham. FOTO: AP
Nogometaši Arsenala visoko zastavljenih ciljev v letošnji sezoni najverjetneje ne bodo dosegli. Prostora za popravne izpite ni več, četa Arsena Wengerja verjame, da lahko do neke mere rezultatsko sliko izboljša v pokalu Angleške nogometne zveze. Na Wembleyju so v polfinalu tekmovanja gostili visokoleteči Manchester City. Gostje so v uvodnih trenutkih imeli minimalno terensko premoč, v 15. minuti pa je prvi nevarno z glavo zapretil David Silva, a žogo poslal preko gola. Sedem minut kasneje se je sicer zatresla mreža Claudia Brava, branilec Arsenala Laurent Koscielny pa je bil ob strelu v prepovedanem položaju. Nekaj trenutkov zatem so se za gostujočega trenerja Pepa Guardiolo začele težave, saj se je poškodoval kreativni Silva in namesto njega je vstopil Raheem Sterling. City je tudi v zaključku prvega dela poizkušal, rezultat na semaforju pa se ni spremenil.

Alexis Sanchez je prinesel finale Arsenalu.
Alexis Sanchez je prinesel finale Arsenalu. FOTO: AP

Za razliko od drugega dela dvoboja, ko so gostje povedli. Natančno podajo Yaye Toureja je izkoristil Sergio Agüero, ki je v 62. minuti sam stekel pred Petra Čecha in popeljal goste v vodstvo. Topničarji se niso predajali in nagrada za borbenost je prišla v 82. minuti. Takrat je lep predložek s strani poslal Alexis Sanchez, natančno podajo pa je izkoristil Nacho Monreal in izid poravnal na 1:1. V 79. minuti pa se je tresel okvir Arsenalovega gola; po poizkusu Toureja se je Čech s konicami prstov dotaknil žoge ter jo poslal v vratnico, sicer bi skoraj gotovo končala za njegovim hrbtom. V 82. minuti se je po strelu Fernandinha z glavo stresel še prečnik gola Londončanov. V 86. minuti bi si lahko topničarji priigrali prvo vodstvo na obračunu, Danny Welbeck pa ni izkoristil 100 odstotne priložnosti, saj je njegov poizkus zletel mimo gola.

Ker po 90 minutah obračuna potnik v finale FA pokala še ni bil znan, so sledili podaljški, kjer je vendarle prišlo do odločitve. Ob prekinitvi, bil je to nekakšen skrajšani kot, je bil pri žogi Mesut Özil, ki je podal v srce kazenskega prostora tekmecev, kjer se je v gneči odlično znašel Čilenec Alexis Sanchez in iz bližine prvič na tekmi topničarje povedel v vodstvo (2:1). Rezultat se ni več spreminjual in Arsenal se bo v finalu za lovoriko v FA pokalu udaril s Chelseajem.

Izid, FA pokal, polfinale:
Arsenal - Manchester City 2:1* 1:1 (0:0)
Monreal 72., Sanchez 100.; Agüero 62.

Arsenal: Čech, Paulista, Koscielny, Holding, Oxlade-Chamberlain (Bellerin), Ramsey, Xhaka, Monreal, Özil, Sanchez, Giroud (Welbeck).

Manchester City: Bravo, Navas, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernandinho (Fernando), Toure, De Bruyne, Silva (Sterling) (Iheanacho), Sane, Agüero (Delph).

* po podaljšku

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 04. 2017 22.39
-2
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL, MEEEEESSSSSSSIII, BAAAARRSSSA..... 3:2.......... ADDIIIJO Rael Madrid....
kameltrajbar
23. 04. 2017 19.54
+2
..končno nekaj pozitivnega pr arsu...:)
CFC1
23. 04. 2017 19.28
+8
Potrjeno PEP NAJBOLJ PRECENJEN TRENER V ZGODOVINI NOGOMETA Z NASKOKOM. VODIL BARCELONO, KI BI JO TAKRAT GLEDE NA NJENO KVALITETO LAHKO VODILO MALO MORJE VRHUNSKIH TRENERJEV. NATO PRIŠEL V BAYERN. Pred tisto sezono BRB dokončno razprodala praktično skoraj celotno prvo postavo, kar je pomenilo, da je imel lahko pod do naslova, saj je imel ekipo 1. razred boljšo od ostalih v nemški ligi. V ligi prvakov gledena ekipo, ki jo je dobil ni naredil PRAKTIČNO NIČ. In sedaj pride v Angilju kljub temu še vedno kot samoopevani eden najboljših trenerjev na svetu (V REALNOSTI NI NITI BLIZU OMENJENIM). In torej, ko bi mogel Gvardiola prvič v svoji trenerski karieri dejansko pokazatii kaj taktičnega, trenerskega znanja in je imel kljub temu indiviualno še vedno daleč najboljšo ekipo v Angliji, ni naredil nič. Še več bil je dobesedno ponižan in taktilčno nadigran s strani vsaj dveh trenerskih velemojstrov Conteja in Pocetina pa tudi Morinho, ki sicer ima po imensko po mojem mnenju drzgo najmočnejšo ekipo, je potegnil United iz brezna iz zadnjih nekaj let. Skratka sedaj pa je imel nasproti trenerja, ki je na začetku v Arsenalu tudi taktično dobro postavljal ekipo. A Sedaj že nekaj let bil nadigran v derbijih, pa ga je slednji, torej ŠE WENGER (ki je mimogrerde s skupnim izidom 10 . 2 izgubil proti Bayernu), danes taktično (tudi z nekaj sreče a vseeno) uspel premagati. Torej trener, ki so mu (po mojem mnenju in mnenju vleiko ljubiteljev nogometa in svetovne javnosti več kot upravičeno) že lastni navijači Arsenala obrnili hrbet pa je slednji še vseeno odčital lekcijo Pepu. Skratka mislim, da to pove vse o GVARDIOLINEM NE ZNANJU GLEDE TAKTIKE IN TRENERSKEGA POKLICA napram najboljšim trenerjem nasvetu, kot so Conte, Pocetino, Ancelotti, Simeone itd. Moje mnenje
Chelsea1991
23. 04. 2017 18.57
+3
in sedaj bo wenger spet vleiki junak in vsi ki so ga pljuvali bojo podpirali novo pogodbo ker je z igranjem proti petoligašem v četrfinalu in osmini finala prišel do polfinala kjer je danes zelo srečno zmagal haha
aki10
26. 04. 2017 19.52
Kar se mene tiče, tud če Arsenal osvoji pokal - Wenger OUT!
Trend01
23. 04. 2017 18.39
+4
Zelo, zelo zanimivo. Pred sezono je bil Manchester City favorit v prvenstvu in vseh pokalih. Jp, Pep Guardiola pa zna. A kaj se je zgodilo? LP še nimajo zagarantirane za prihodnjo sezono. V vseh pokalih so izpadli. Monaco jih je "degradiral" v LP. In kaj se je zdaj zgodilo? Nič. Arabsko-kitajski lastniki so za poletne prestope že odobrili £250m. Če še ne znamo zmagat v prvenstvu z ekipo, ki je bila prvi favorit, bomo pa še malo zapravljali. Ni vrag, da 1x ne bo spet uspelo. Arsenalu pa vse čestitke. Če zmaga še finale, bo Wenger še ostal? Verjetno.
LocoBlanco
23. 04. 2017 18.51
+6
Gundogan je prišel, kot velika okrepitev Pepa oz. City-a...Ko se je Gundogan poškodoval je šla forma celotnega City-a samo še navzdol. Je pa res, da bi bilo boljše, če Pep sploh ne bi prišel v City! To kar je njemu uspelo v 1.sezoni, pa že dolgo ni nobenemu, sploh ko pogledaš s kakšnim denarjem je lahko razpolagal itd. Če bi danes bil šejk bi ga odpustil in odšel v lov za Allegrijem oz. Ancelottijem!
Trend01
23. 04. 2017 19.00
+0
Stones, Sané, Jesus (ajd, ta se je takoj poškodoval), Nolito, Bravo, Gündogan.... 213,00m €. Prodal: Jovetića (kraljuje v Sevilli), Džeka (raztura v Romi), Rullija (supet talent vratar), znebil Bonyja s posojo.... Čudne prodaje in "zaslužil" 35,35m €. In zdaj ima na voljo novih £250m. (= 300m €). RESNO?
Paštašutar
23. 04. 2017 19.08
+4
Kaj je letos storil Pep v Cityu!! Poslal je Harta!! Zdej ali je to isi De Brujne kot lani,po izgledu ja,za njegovo neprepoznavno igro je kriv Pep!! Jajo Ture,ta in njegov agent sta pa Pepa povsem v kakico potisnila,v prvem klubu se ga je lahko resil tuki ni slo !!!! A ni vse nasteto dovolj za eno FUC sezono?!?!?! Trend,dopolni se kaj,ampak je ze to dovolj !!!
Trend01
23. 04. 2017 19.21
+3
Ma, sr..nje je to, ker bodo tudi ostala moštva morala temu tempu slediti. Torej, vsaj top moštva. In nastala bo še večja razlika med bogatimi in "normalno bogatimi" ekipami. City ima tako ali tako že FFP kazen. Mah, bodo pač novo fasali. Saj je le denar. Z bajnimi zneski bodo sledili United, Chelsea, PSG, Real. Slediti bo moral tudi Bayern, a ima svoja (čudna, a dobra) pravila o zapravljanju. Omenjeni štirje bodo sledili brez problema. Barcelona se bo pa že znašla v enačbi "kako do denarja". Juve tudi lahko sledi. Proda Dybalo in je na "konju". Pa še tega mu ni treba. Ima dobro ekipo. Monaco uživa v ekipi in mu ni potrebno prodajati (pa še mlada ekipa je). Tottenham enako. Atleti so na trnih zaradi Griezmanna, a Simeone je vedno potegnil zajca iz klobuka. Ostali so pa žal korak ali dva, tri zadaj. Škoda.