Nogomet

FOTO: City brez milosti odkljukal prvo od treh na poti do morebitnega trojčka: Arsenal nemočen na Wembleyju

London, 25. 02. 2018 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kultni stadion Wembley je bil prizorišče velikega finala angleškega ligaškega pokala (Carabao Cup). Za prvi 'kos srebrnine' na Otoku v letošnji sezoni pa sta se pomerila londonski Arsenal in Manchester City. Sinjemodri, ki letos odkrito napadajo tri lovorike, pa so prvo brez težav že pospravili v svojo vitrino, saj so topničarje nadigrali z visokih 3:0.

Na slovitem Wembleyju je bil na sporedu prvi veliki finale v angleškem nogometu v letošnji sezoni. V angleškem ligaškem pokalu sta se za prvi kos 'srebrnine' pomerila Arsenal in Manchester City. Topničarji letos znova ne blestijo. V Premier League trenutno zasedajo skromno šesto mesto in kar za deset točk zaostajajo za Tottenhamom, ki na četrtem mestu drži še zadnjo vstopnico za uvrstitev v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Na drugi strani je Manchester City bržčas ena najboljših ekip na svetu ta hip. V Premier League prepričljivo korakajo proti naslovu prvaka, saj imajo s tekmo manj kar 13 točk prednosti pred mestnimi tekmeci Unitedom. V Ligi prvakov so prav tako na na dobri poti, saj so prvo tekmo osmine finala proti Baslu v gosteh dobili s kar 4:0. Mnogi so sredi sezone že začeli napovedovati, da bi lahko City v letošnji sezoni osvojil t.i. četvorček lovorik, a jim to ne bo uspelo, saj so pred dnevi izpadli iz pokala FA, ko jih je izločil tretjeligaš Wigan Athletic. Ne glede na ta rezultat, pa so bili varovanci Pepa Guardiole nesporni favoriti v današnjem finalu. Španec je sicer na zelenico Wembleyja poslal naslednjo postavo: Bravo, Danilo, Otamendi, Kompany, Walker, De Bruyne, Fernandinho, Gündogan, Sane, Silva, Agüero. Na drugi strani je Arsene Wenger izbral sledečih enajst nogometašev: Ospina, Chambers, Mustafi, Koscielny, Bellerin, Ramsey, Xhaka, Monreal, Özil, Wilshere, Aubameyang. 

Nogometaši Manchester Cityja so osvojil prvo lovoriko v letošnji sezoni.
Nogometaši Manchester Cityja so osvojil prvo lovoriko v letošnji sezoni. FOTO: AP

Prva priložnost v velikem finalu je sicer pripadla topničarjem. Mesüt Özil je krasno zaposlil Pierra-Emericka Aubameyanga, ki bi moral žogo zgolj še pospraviti v mrežo, a je storil to zelo slabo, saj je streljal naravnost v Claudia Brava na golu meščanov. In nezbranost Gabonca so v 18. minuti s pridom kaznovali nogometaši v sinje-modrih dresih. Po dolgi podaji vratarja Brava je do žoge prišel Sergio Kun Agüero, zbežal Mustafiju in brez težav matiral Davida Ospino za vodstvo Cityja na Wembleyju. Do konca polčasa so meščane bolj ali manj brez težav zadržali vodstvo in na odmor odšli z zasluženo prednostjo enega zadetka. Arsenal je tako ali tako v letošnji sezoni angleškega ligaškega pokala zelo neučinkovit. Na poti do finala so dosegli vsega šest golov, kar je najmanj iz med vseh moštev, ki so se v zgodovini tekmovanja prebila do velikega finala. 

Tudi drugi polčas so varovanci Guardiola začeli bolje. Že v prvi minuti bi lahko prednost podvojil kapetan Vicent Kompany, a je za las zgrešil gol Ospine. To kar mu ni uspelo v 46., pa je Belgijcu v 58. minuti. Po podaji s kota je namreč spretno odreagiral po poskusu Ilkayja Gündogana in žogo pospravil za hrbet nemočnega Ospine za vodstvo z 2:0. Nogometaši Arsenala so bili povsem potolčeni sedem minut kasneje, ko je podajo Danila v vodstvo s 3:0 pretvoril David Silva in tako slabih 20 minut pred koncem odločil veliki finale na največjem stadionu na Otoku. 

Josep Guardiola je po Španiji in Nemčiji osvojil še prvo lovoriko kot trener na Otoku.
Josep Guardiola je po Španiji in Nemčiji osvojil še prvo lovoriko kot trener na Otoku. FOTO: AP

Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in nogometaši iz modrega dela Manchestra so se lahko razveselili prve lovorike v letošnji sezoni. A nikakor se ne želijo ustaviti tu. Naslov v angleškem prvenstvu je bolj ali manj že v 'žepu', sedaj bodo najverjetneje vse moči usmerili v Ligo prvakov - lovoriko, ki jo neuspešno napadajo vse od leta 2008, ko je klub prevzel bogati šejk Mansour. In če kdo pozna recept, kako osvojiti Ligo prvakov, je to brez dvoma Pep Guardiola, ki je v letošnji sezoni s Cityjem strah in trepet evropskih nogometnih zelenic. 

Izid finala angleškega ligaškega pokala:
Arsenal – Manchester City 0:3 (0:1)
Agüero 19., Kompany 58., Silva 65.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrejak28
25. 02. 2018 21.45
-1
Arsenal nema 3 čiste mutv skoda nogometa chealsa pa se ne more znebite italjančeka liverpool pa melje vse-poprek nasledni je mutv
jurci275
25. 02. 2018 20.01
-3
kaj pa je blo to? niti n od nič....
Chelsea1991
25. 02. 2018 20.20
-6
to pa se zgodi če v finalu igra ekipa ki si niti približno ni zaslužla finala saj so imeli neverjeten krompir v polfinalu, realnost pač.
drimtim
25. 02. 2018 19.59
+5
city melje dalje,chelsea še pa proti avtobusu izgubi
resnicaosvobaja
25. 02. 2018 19.35
+18
A je to tisti Pep,za katerega so takozvani strokovnjaki trdili, da je lahko uspešen le v Španiji in še to le z Barcelono ?
Haralmaan
25. 02. 2018 19.54
+12
resnicaosvobaja
25. 02. 2018 19.58
+10
Zdaj pričakujem izjavo Mourinha, da Pep nikaor ne bi bil uspešen na Portugalskem
Drago Kugler
26. 02. 2018 09.10
+1
samo messi mu lahko prekriža načrte letos,dane osvoji lige prvakov.
CURVANORD Zanetti
26. 02. 2018 13.06
+1
@resnica osvobaja, a je to tisti trener , ki v pretekli sezoni ni dobil niti ene lovorike, a je to tisti trener ki je od 1 juilja 2016 pa do danes zapravil za okrepitve skoraj milijardo evrov, z polno ritjo je lahko sra... a to je tisti Trener ki je z Bayrenom kljub vrhunski zasedbi, vsa leta klavrno koncal v ligi prvakov. Da to je Pep!!!!
resnicaosvobaja
26. 02. 2018 19.28
+0
Zapravil okoli tretjino milijarde funtov z Laportom vred. Državna prvenstva so tista, ki imajo največjo veljavo, liga prvakov je prestiž in jagoda na torti ... Pep je oz. bo osvojil 7. državni naslov od 9 možnih No to je Pep
CURVANORD Zanetti
27. 02. 2018 09.25
+1
Kar tolazi se LP je vec kot vse ostalo in ima najvecjo tezo, drzavna prvenstva so nivo nizje.
CURVANORD Zanetti
27. 02. 2018 09.30
+1
Kot sem ze rekel lahko je doma s polno rito sra... LP je druga zgodba, v Bayernu je vedno pogorel. To so dejstva, je zelo dober trener a povzdvigovati ga v oblake je pa mimo,