Nogomet

Arsenal povozil zdesetkani Chelsea

London, 23. 04. 2024 22.54 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

Na zaostali tekmi 29. kroga Premier lige sta se na londonskem derbiju pomerila Arsenal in Chelsea. Varovanci Mikela Artete so nadigrali zdesetkano moštvo gostov, z zmago (5:0) pa so na vrhu lestvice ušli Liverpoolu na tri točke.

Topničarji so sanjsko odprli dvoboj na stadionu Emirates in že v četrti minuti zatresli mrežo gostov. Takrat je po slabi reakciji Chelseajeve obrambe v polno zadel Leandro Trossard.

Slavje Arsenala po golu Trossarda
Slavje Arsenala po golu Trossarda FOTO: AP

Arsenalu se je kmalu za tem po veliki napaki Benoita Badiashila ponudila imenitna priložnost za povišanje prednosti, a s slabo reakcijo jo je zapravil nekdanji član modrih Kai Havertz

Gostujoča zasedba je nekajkrat zapretila iz protinapadov, ki jih je vodil (pre)osamljeni Nicolas Jackson. Senegalski napadalec bi lahko sicer bil izključen že v zgodnji fazi tekme za grob štart s podplatom, toda sodnik Simon Hooper se ni odločil niti za rumeni karton.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledil je močan nalet domačih, ob katerem sta povsem razglašeno in izgubljeno na levi strani delovala Badiashile ter Marc Cucurella. Na srečo gostov se je dvakrat sijajno izkazal vratar Đorđe Petrović.

Varovanci Mauricia Pochettina so se v zaključku prvega dela igre vendarle uspeli nekoliko zbrati. Najprej sta lepo priložnost po prodoru Nonija Maduekeja zapravila Cucurella in Enzo Fernandez, pred odhodom na odmor pa je ob ugodni situaciji za zadetek povsem nerazumljivo z roko igral Jackson.

Trener Pochettino ni mogel računati na kar deset igralcev (Cole Palmer, Malo Gusto, Ben Chilwell, Wesley Fofana, Reece James, Christopher Nkunku, Romeo Lavia, Levi Colwill, Lesley Ugochukwu, Robert Sanchez).

Na začetku drugega polčasa so si gostje privoščili novo veliko napako, tokrat sta bila v glavni vlogi Badiashile in Conor Gallagher, Declan Rice pa je nato preslabo zaključil, da bi lahko ugnal srbskega čuvaja mreže. 

Obramba Chelseaja je naivno izpadla tudi ob podaji Martina Odegaarda, ki je zaposlil Havertza, Nemec pa tudi v tem primeru ni uspel zatresti mreže. Je pa za drugi gol Arsenala nato poskrbel Benjamin White.

Leandro Trossard in Benjamin White
Leandro Trossard in Benjamin White FOTO: AP

Kapetan Odegaard je v 57. minuti znova v ogenj poslal Havertza, ki je tokrat vendarle poslal žogo za hrbet Petrovića. Gostje so se sicer pritoževali nad sodnikom, ki ni dosodil prekrška nad Maduekejem, situacija pa je nato privedla do tretjega zadetka topničarjev.

Tretji zadetek Arsenala
Tretji zadetek Arsenala FOTO: AP

Na drugi strani igrišča je novo imenitno priložnost zapravil Senegalec Jackson. Omeniti velja, da je senegalski napadalec v vrstah Chelseaja v letošnji premierligaški sezoni zapravil že 19 velikih priložnosti, ob tem pa prispeval 'le' 10 zadetkov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 65. minuti je znova udaril Havertz, ki je do gola prišel s pomočjo vratnice. S tem je postal prvi nekdanji igralec modrih, ki je svojemu bivšemu delodajalcu na eni tekmi Premier lige dvakrat zatresel mrežo. 

Kai Havertz in Declan Rice
Kai Havertz in Declan Rice FOTO: AP

Le pet minut kasneje je odjeknila petarda v mreži Chelseaja. White je sicer želel podati pred gol, a je ob tem povsem zgrešil žogo in tako srečno prišel do zadetka. 

Sodnik Hooper je po koncu rednega dela brez kakršnekoli mere razuma srečanje podaljšal še za sedem minut. Arsenal bi lahko svojo prednost še povišal, toda ostalo je pri izidu 5:0, kar je tudi najvišja zmaga Arsenala proti bluesom doslej. 

Statistika tekme med Arsenalom in Chelseajem:

Statistika Arsenal - Chelsea

Visok poraz proti mestnemu tekmecu bo zagotovo nekoliko zamajal stolček argentinskega trenerja, na drugi strani pa bo to vlilo prepotrebno samozavest v tabor topničarjev, ki bijejo troboj za ligaški naslov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, 29. krog, Premier liga:

Arsenal - Chelsea 5:0 (1:0)
Trossard 4., White 52., 70., Havertz 57., 65.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.