Nogomet

Madridski AS o evropski superligi: Čeferin ustavil Perezov projekt

Madrid, 21. 11. 2018 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Torkov skupni nastop Aleksandra Čeferina in Andree Agnellija v Bruslju je, vsaj začasno, utišal govorice o ustanovitvi elitnega klubskega tekmovanja, tako imenovane evropske superlige. Med tistimi, ki naj bi bili nad besedami slovenskega prvega moža Evropske nogometne zveze še posebej razočarani, so vodilni možje madridskega Reala na čelu s predsednikom Florentinom Perezom.

Predsednik Reala Florentino Perez (na fotografiji) naj bi bil med največjimi pobudniki superlige.
Predsednik Reala Florentino Perez (na fotografiji) naj bi bil med največjimi pobudniki superlige. FOTO: AP

Madridski športni dnevnik AS je v komentarju odgovornega urednika Alfreda Relana komentiral torkove dogodke, ki zadevajo govorice o ustanovitvi evropske superlige. Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je s predsednikom Juventusa Andreo Agnellijem v Bruslju tako kot v številnih prejšnjih intervjujih javno zatrdil, da je novo tekmovanje zgolj "fikcija", s tem pa je po mnenju dnevnika AS zadal boleč udarec (tudi) 13-kratnemu zmagovalcu Lige prvakov madridskemu Realu in njegovemu predsedniku Florentinu Perezu.   

"Predsednik Uefe, Čeferin, je 'nabrcal' fantazijski projekt evropske lige. Aktualni format Lige prvakov že vključuje najboljše ekipe iz najboljših lig (celo štiri v našem primeru in v primeru Premier League). Razdelitev televizijskega zaslužka se veča iz leta v leto, (Liga prvakov, op. a.) pa se je ustalila v samem vrhu nogometa," je v svojem komentarju zapisal Relano.

"A nekaterim se to še vedno zdi premalo, namigujejo na prikrito zaroto, ki jo razkrivajo Football Leaks, čigar dokumenti so povsem razkrili karte, s katerimi so igrali številni, drugi pa so vse skupaj spremljali z zaničevanjem. Ko je enkrat prišlo do teh razkritij, jih ni bilo več mogoče ignorirati. Florentino Perez je eden od zaveznikov tega, nekakšen čarovniški vajenec in nekdo, ki si želi posnemati (nekdanjega predsednika Reala, Santiaga, op. a.) Bernabeua, ki je v najboljših dneh in z več sreče ter uspeha prispeval k oblikovanju (predhodnika Lige prvakov, op. a.) Evropskega pokala. Morda se želi rešiti tega kompleksa. Ne vem."

REAL

Naj ga vprašajo zakaj?
Relano opozarja na dejstvo, da sta bila španska velikana Real in Barcelona sodeč po razkritjih Football Leaks pripravljena vstopiti v ligo, ki bi (pogojno) dovoljevala le še nastop madridskega Atletica. To je seveda povsem v nasprotju dosežkov klubov iz Primere Division iz tega tisočletja, ko je finala evropskih tekmovanj praviloma vsako leto igralo vsaj eno špansko moštvo.

"Zakaj, če so na lestvici Uefe naši klubi povsem pri vrhu?" se sprašuje odgovorni urednik dnevnika AS. "Upam, da bodo naslednji predsedniki, ki bodo dobili to čast in se Florentinu pridružili v njegovi loži, ali tisti, ki ga bodo kasneje sprejeli v svojih lastnih, vsaj znali s pogledom vprašati  zakaj? Zakaj je imel v njegovem spodletelem projektu španski nogomet veliko nižjo vrednost od tiste, ki bi si jo zaslužil. Če nima dovolj moralnega poguma, mu je vsaj Čeferin postavil oviro, bomo pa videli, kako čvrsto, pred ustanovitvijo tega ekskluzivnega kluba evropskega nogometa (s tako malo Španci), ki bi se polastil koncev tedna. Vsi ostali pa bi morali poskrbeti zase."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

le?o
22. 11. 2018 17.58
+1
Projekt portala jokaj.si je ustanovitev lige superpokala, da bodo lahko igrali polfinale in se finale superpokala.Pobudnik je nihce drug kot resnicni cimirotic.
resnicaosvobaja
22. 11. 2018 15.57
+2
Zapirač pojdi malo zadremat, pa lepe sanje o Rončiju
Kollerik
22. 11. 2018 15.19
+5
Bravo, Čeferin...
Anticripstoned
22. 11. 2018 14.00
+4
Čeferin prosim prepreči Perezu da spet kupi zlato žogo(5 x Ronaldu) in če jo letos kupi Modriću bo to največji debakel v zgodovini nogometa
ehjaehja
22. 11. 2018 14.54
-6
največja sramota v zgodovini nogometa poleg sodniških kraj barce,je ta ko egoistični Messi zapusti repko na prijateljski tekmi in jim ne stoji ob strani.TO PA JE GROZODEJSTVO
resnicaosvobaja
22. 11. 2018 15.58
+3
le?o
22. 11. 2018 17.54
Ej rozle...kekec mojco servisira, teb pa spet krava kollerika ostane, dauš mal po kravjekih vonjal.
apodgra
23. 11. 2018 08.16
Nič nas ne sme presenetiti. Danes več ni pomembno kdo osvoji kakšno "prestižno" nagrado, ker je vse več ali manj razvrednoteno. Mislim , pa da je to loterijsko podeljevanje teh nagrad , največji udarec za samega prejemnika teh nagrad . S tako nagrado so pričakovanja gledalcev do tega igralce velika in igralec jih zelo težko zadovolji in je vedno bolj pot pritiskom kritike .
resnicaosvobaja
22. 11. 2018 12.27
+4
Čeferin ga povsod ustavlja. Najprej z VAR v La ligi, zdaj bo VAR še Ligi prvakov, blokiral superligo,...
Trend01
22. 11. 2018 13.14
+0
Zanimivo. In še enkrat - zanimivo. A ves čas nabijate kako je Real podkupil Uefo, Čeferina... Z vsakim novim prispevkom se pa nekdo osmeši. Čas bi bil, da se nekateri že odločite; ali je torej povezava Uefa, Čeferin...Fifa - Real ali torej Uefa, Čeferin.... Fifa dela proti Realu. Jp, odločiti se bo treba v kateri rog boste pihali. Ali, morda, boste končno ugotovili, da organizacija kot takšna ne podpira nobenega kluba.
resnicaosvobaja
22. 11. 2018 16.20
+2
Ko so interesi skupni je stvar drugačna, kot takrat kadar niso in vsaj pri superligi so vsak na svojem bregu. Neargumentirane in smešne nominacije igralcev UEFE in FIFE že nekaj let kazijo verodostojnost nagrad. Ko se v "najpomembnejšem evropskem klubskem" tekmovanju dogajajo stvari, ki se vsaj na tekmovanju takega nivoja ne bi smele dogajati...., ko je sporen vsak žreb, ki se tiče Reala,...ko UEFA kipi od denarnih sredstev, pa se ji ne mudi uvesti VAR-a kljub škandaloznim odločitvam, kjer pa spet prednjači klub, katerega fan je Čeferin...
apodgra
23. 11. 2018 08.07
+1
Trend Izgleda, da si še premalo časa na tem svetu in da ne veš ,da so ljudje ,ki pihajo tudi po tvojem v dva roga . Tudi veter ne piha vedno v isto smer. Kako pa ti veš ,da nobena od teh organizacij ne simpatizira z noben klubom ? Če je ta tvoja ugotovite edino pravilna in ni druge možnosti , potem ti moramo mi preostali butasti ljudje , res verjeti. Hvala , da si nam odprl oči.
Dinho8O
21. 11. 2018 18.11
+11
Gospod Ceferin!
Janizgaga
21. 11. 2018 17.30
+18
ma kaj bi rad tale Perez.....raje naj kakega dobrega trenerja pa igralca si kupi ker drugače jih bo Barcelona zmlela.....bi pa rad ustanovil prevarantsko in skorumpirano ligo da bi kaj cvenka še uspel pokrast.Staremu kojonu je odklenkalo pa njegovemu klubu tudi saj so se izgubili v povprečju
tedoVV2HCmedo
21. 11. 2018 17.18
+19
Ker bo VAR v Ligi prvakov, bodo bogataši naredili superligo, kjer bo še vedno vse 100% skorumpirano in zlagano.
resnicaosvobaja
21. 11. 2018 17.15
+4
Perezu je za superligo logično, da bi rad čim manj španskih ekip , nam tudi...
Uporabnik1211614
21. 11. 2018 17.02
+3
Želim si da nebi, ampak izgleda da bo na kocu tak kot vsi ostali!