Nogomet

Avstrija pred tekmo s Slovenijo: 'Zmage si še posebej želimo, ker gre za sosedski dvoboj'

Dunaj, 14. 03. 2018 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski nogometni selektor Franco Foda je uresničil napovedi in za prijateljski tekmi s Slovenijo (23. marca v Celovcu) in Luksemburgom (27. marca) vpoklical tudi dodatne nogometaše iz avstrijske lige. V ekipi sta nova Salzburgov Xaver Schlager in Peter Zulj iz Strum Gradca.

David Alaba
David Alaba FOTO: Reuters

Po poškodbah se vračajo tudi izkušeni David Alaba, Martin Hinteregger, Sebastian Prödl in Stefan Ilsanker, ki so zaradi poškodb izpustili novembrski obračun z Urugvajem (2:1). Zaradi poškodbe bo manjkal Augsburgov Kevin Danso, ki ga je na širšem spisku reprezentance zamenjal branilec Ajaxa Maximilian Wöber. Franco Foda je po poročanju avstrijske tiskovne agencije Ape sestavil širši spisek skoraj 50 nogometašev, na katerem so tudi številni mladi, ki pa jih v Celovcu na obračunu s Slovenijo ne bo, saj reprezentanco do 21 let konec marca čaka prijateljska tekma z Dansko in kvalifikacijska za EP z Makedonijo. Avstrijski selektor na štiridnevnih mini pripravah pred tekmo s Slovenijo obljublja predvsem tehnično-taktično pripravo ekipe. "V sistemu igre in taktiki želim, da smo fleksibilni," pravi prvi strateg Avstrije in napoveduje, da bo na tekmi preizkusil delovanje sistema s po štirimi in tremi igralci v vrsti ter bolj zgoščeno in bolj napadalno obrambo. "Seveda moramo biti pri vsem tem eksperimentiranju previdni. Naš cilj še vedno ostaja zmaga na vsaki tekmi," še pravi Foda, ki si posebej želi zmage s Slovenijo, za katero je bilo do torka že prodanih 15.000 vstopnic.

Franco Foda
Franco Foda FOTO: AP

Na marčevskih prijateljskih dvobojih bo Foda izluščil tudi izbrano vrsto za naslednji težak obračun, saj se Avstrijci trenutno dogovarjajo z Brazilijo, da bi ta v okviru priprav na SP v Rusiji 10. junija odigrala tekmo na Dunaju.

Postava Avstrije:
- vratarji: Markus Kuster (Mattersburg), Heinz Lindner (Grasshopper Club Zürich), Jörg Siebenhandl (SK Sturm Graz);
- branilci: Moritz Bauer (Stoke City), Aleksandar Dragović (Leicester City), Martin Hinteregger (FC Augsburg), Stefan Lainer (Red Bull Salzburg), Sebastian Prödl (Watford), Andreas Ulmer (Red Bull Salzburg), Maximilian Wöber (Ajax Amsterdam);
- vezni igralci: David Alaba (FC Bayern München), Julian Baumgartlinger (Bayer 04 Leverkusen), Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim), Stefan Ilsanker (RB Leipzig), Florian Kainz (SV Werder Bremen), Valentino Lazaro (Hertha BSC), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Louis Schaub (SK Rapid), Xaver Schlager (FC Red Bull Salzburg, Alessandro Schöpf (FC Schalke 04), Peter Zulj (SK Sturm Graz);
- napadalci: Marko Arnautović (West Ham United), Guido Burgstaller (FC Schalke 04), Michael Gregoritsch (FC Augsburg).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.