Nogomet

Kronaveter z rojaki pripravljen na tekmo s Finsko: 'Pomembno je, da ostanemo zdravi'

Abu Dabi, 12. 01. 2017 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši slovenske reprezentance, ki v rezervni postavi nastopa na prijateljskem turnirju v Združenih arabskih emiratih, so ob pričakovanju druge pripravljalne tekme dobili nekaj oddiha in dan v Perzijskem zalivu izkoristili za ogled znamenitosti. Eden najizkušenejših posameznikov B-reprezentance Rok Kronaveter zadovoljen z opravljenim delom.

Kronaveter je bil junak članske reprezentance na oktobrski tekmi s Slovaško, ki jo je v Stožicah z zadetkom v drugem polčasu odločil prav Mariborčan.
Kronaveter je bil junak članske reprezentance na oktobrski tekmi s Slovaško, ki jo je v Stožicah z zadetkom v drugem polčasu odločil prav Mariborčan. FOTO: Damjan Žibert

Slovensko nogometno reprezentanco B, ki je sestavljena izključno iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo tokrat nasproti stali Finci. Izbranci selektorja Srečka Katanca so prvo tekmo proti Savdski Arabiji remizirali, bilo je 0:0. Slovenijo v Združenih arabskih emiratih zastopajo Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Denis Klinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (ND Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale). Po torkovem remiju proti Savdski Arabiji so si slovenski nogometaši vzeli nekaj časa za počitek in druženje, pa tudi za ogled znamenitosti Dubaja, nato pa spet trenirali in se pripravljali na Fince. Odločeni so, da se tudi proti ekipi s severa Evrope pokažejo v čim lepši luči in skušajo zmagati.

"Najbolj pomembno je, da po tekmi ostanemo zdravi. Pričakujemo težko tekmo. Brez priprav je težko odigrati 90 minut na neki visoki ravni. Upam, da bomo kompaktni kot proti Savdski Arabiji. Normalno, vsako tekmo kot profesionalci hočemo zmagati. Šli bomo na zmago, bomo videli, kaj bo tekma prinesla," pravi eden najbolj izkušenih reprezentantov Rok Kronaveter. Za trenutek se je ozrl še na prvi preizkus proti Savdski Arabiji: "Glede na to, da smo prvič igrali skupaj, smo lahko zadovoljni. Prikazali smo dobro igro, imeli dve, tri lepe priložnosti. Lahko igramo skupaj. Najbolj pomembno je, da smo vsi ostali zdravi." Nato pa je nekaj besede namenil še Finski: "So dobra ekipa, dobro stojijo na igrišču. To so pokazali proti Maroku. Tako kot mi še niso dobro telesno pripravljeni. Tekma bo dobra, jaz upam na najboljše."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
13. 01. 2017 11.34
A ni bolan in leži ???