Nogomet

Barca v novo leto z novim branilcem, Carrascu se čas pri Atleticu izteka

Madrid, Barcelona, 27. 12. 2017 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred odprtjem zimskega prestopnega roka je bolj kot ne jasno, da bo Barcelono iz brazilskega Palmeirasa okrepil kolumbijski branilec Yerry Mina. Vedno manj je negotovosti tudi glede usode belgijskega reprezentanta Yannicka Ferreire Carrasca, ki se mu je trener Atletico Madrida Diego Simeone očitno dokončno odpovedal.

Začnimo z Yerryjem Mino, 23-letnim branilcem kolumbijske reprezentance, ki bo po dolgem čakanju očitno le dočakal prestop iz Palmeirasa v Barcelono. Dnevnik AS poroča, da bo Katalonce okrepil takoj, ko se januarja odpre zimski prestopni rok, član brazilskega velikana pa je že dolgo časa na radarju vodilne ekipe španskega prvenstva. Imajo ga za naložbo za prihodnost, čeprav bo moral ob težavah s poškodbami v zadnji vrsti ekipe Ernesta Valverdeja najbrž še veliko prej dokazati, da je iz pravega testa.

Mina (na fotografiji) je tudi kolumbijski reprezentant.
Mina (na fotografiji) je tudi kolumbijski reprezentant. FOTO: AP

Za njegov prihod v Katalonijo je bil dogovor sklenjen že pred nekaj sezonami, zdaj pa bo Kolumbijec s 23 leti le prišel na Iberski polotok, od koder bo v Brazilijo odšlo približno deset milijonov evrov. Barca bo prestop financirala s prodajo izkušenega vezista (branilca) Javierja Mascherana v kitajski Hebei. Mino je pred dvema letoma opazil Pep Segura, ki je bil generalni direktor kluba, prav Segura pa naj bi najbolj navijal za prestop Južnoameričana.

Iz Španije v teh dneh prihajajo tudi informacije, da se je trener madridskega Atletica Diego Simeone dokončno odpovedal napadalnemu vezistu Yannicku Ferreiri Carrascu. Belgijec, eden izmed junakov Atleticovih evropskih in španskih pohodov v zadnjih sezonah, se je letos znašel na stranskem tiru, Simeone pa se je pred zimsko prenovo moštva bojda odločil, da bo raje kot hrvaškega branilca Šimeta Vrsaljka prodal Carrasca. Belgijski reprezentant ni dobil priložnosti na zadnjih nekaj tekmah ekipe Jana Oblaka, bojda pa naj bi bila v ozadju tudi nesoglasja z nekaterimi ključnimi člani madridskega prvoligaša, denimo kapetanom Gabijem Fernandezom in Kokejem ter tudi Oscarjem Ortego, ki pri rdeče-belih skrbi za telesno pripravo.

Carrasco je bil v zadnjih sezonah ena udarnih igel Atletica, v tej sezoni pa se je znašel na stranskem tiru.
Carrasco je bil v zadnjih sezonah ena udarnih igel Atletica, v tej sezoni pa se je znašel na stranskem tiru. FOTO: AP

Simeone ima to "srečo", ker bo na Carrascov položaj januarja dobil Vitola, nekdanjega člana Seville, ki je na prestop v Atletico skupaj z Diegom Costo vse od poletja čakal zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Carrasca selijo v Bayern in tudi v več angleških prvoligašev. Čas naj bi se v taboru Atletica iztekal tudi dvema Argentincema, napadalcu Lucianu Viettu in vezistu Nicolasu Gaitanu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žalmije
27. 12. 2017 17.53
-6
ŠE EN PRODUKT LA MASIE
PartyTime
27. 12. 2017 17.29
-4
Semedo, Umtiti, Mina... sami temnopolti. Ve se kje je fizika najmočnejša :D... Še enga najdejo, pa bodo "bratje" zadaj red delali xD
Iniesta
27. 12. 2017 17.03
+1
Dober igralec ta karasko ... v čelsi bi pasal ...
BBarca
27. 12. 2017 17.01
+4
No ja, upam da se bo vklopil v ekipo, če res pride. Pojma nimam ali je dober ali ne, vem samo, da dosega kar veliko golov; pa zelo visok je (1.95 m).