Nogomet

Barcelona slavila, Atletico izgubil: je v Španiji vsega konec? Real s štirimi goli Ronalda spet bližje 2. mestu

Barcelona, Madrid, Vila-real, 18. 03. 2018 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Barcelona je v 29. krogu španskega prvenstva z dobrim prvim polčasom, ki je postregel s številnimi priložnostmi, odpravila Athletic Bilbao in spet je zadel Lionel Messi (2:0). Madridski Atletico je klonil na gostovanju v Villarealu (1:2) in bolj kot ne dokončno predal boj za naslov, Real pa je zvečer s štirimi goli Cristiana Ronalda odpravil Girono (6:3).

Potem, ko si je četa Ernesta Valverdeja zagotovila vstopnico med elitno evropsko osmerico, kjer se bodo pomerili z italijansko Romo, je Lionel Messi s soigralci na domači zelenici gostil moštvo iz severa Španije – Athletic Bilbao. Camp Nou je sicer v zadnjih dveh sezonah postal prava trdnjava španskega prvenstva, Barcelona je nazadnje pred domačimi navijači izgubila septembra 2016.

Camp Nou je pred dnevi gostil povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, zmage pa so se s 3:0 veselili domači.
Camp Nou je pred dnevi gostil povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, zmage pa so se s 3:0 veselili domači. FOTO: AP

V prid Athleticu ni govorila niti statistika, moštvo sicer vajeno mest, ki zagotavljajo evropsko jesen, beleži eno slabših sezon v klubski zgodovini, s 13. mestom na lestvici Primere Division. Po drugi strani pa si je katalonski ponos po zmagi nad Chelsea ostaja v lovu na sveti gral evropskega nogometa, z zmago nad madridskim Atleticom pa so si Valverdejevi varovanci skorajda že zagotovili tudi prestol španskega prvenstva.

Dembele in Coutinho v prvi postavi
V vrste Kataloncev se je po krajšem premoru ob rojstvu sina, zaradi katerega je izpustil prvenstveno tekmo proti Malagi, vrnil argentinski maestro Messi in čeprav so številni pričakovali, da bo ob dobrih rezultatih Valverde le nekoliko spočil svoje adute temu le ni bilo tako. V prvo enajsterico je uvrstil tudi Ousmana Dembeleja in Philippa Coutinha.

Lionel Messi in Ousmane Dembele
Lionel Messi in Ousmane Dembele FOTO: AP
Katalonci ničesar niso prepuščali naključju, od samega začetka so nadzorovali ritem na zelenici in se že v uvodnih minutah nevarno približali nasprotnikovim vratom. Messi je s proti vratom Bilbaa ustrelil močan proti strel, ki pa so ga uspeli gostje še pravočasno odbiti v kot. V 8. minuti pa se je Kataloncem le nasmehnila sreča, po lepem kombiniranju nogometašev znotraj kazenskega prostora se je med strelce vpisal Paco Alcacer. Po zadetku so domači še stopnjevali pritisk na vrata Kepa Arrizabalaga, slednji je tako z izjemno obrambo preprečil veselje Messija, ki se je po samostojni akciji približal vratom, španski reprezentant pa se je izkazal tudi ob naslednji akciji Argentinca, ki jo je pravočasno odbil v kot.

Drugi polčas močno zaostal za prvim
Na Špančeva vrata je le dve minuti zatem streljal tudi Coutinho, čigar strel pa je na žalost brazilskega zvezdnika treščil ob prečko.

Ob menjavi sta priložnost v drugem delu na Camp Nou dobila Aleix Vidal in Andreas Iniesta. 

Barcelona si je v prvem polčasu priigrala številne lepe priložnosti za povišanje vodstva, eno lepših je iz rok izpustil Dembele, ki se je znašel pred vrati Arrizabalage, vendar njegov ni bil zadosti natančen, da bi lahko otežil delo gostujočemu čuvaju mreže. Zato pa je bil slednji povsem nemočen v 30. minuti. Messi je z razdalje sprožil močan strel proti vratom, ki se je izmuznil pod roko španskega vratarja, Argentinec pa se je razveselil petindvajsetega zadetka v tej sezoni španskega prvenstva.

Prednost domačih bi pred koncem polčasa še lahko povišal Coutinho, ki pa je v naletu zadel prečko pri tem pa se zaletel naravnost v nasprotnikovega vratarja, v vrata pa je treščila tudi priložnost Paulinha v zadnjih izdihljajih prvega dela. V drugem polčasu se je igra na zelenici umirila, tehtnica pa se je prevesila na stran gostov, ki so pritisnili na vrata Marca-Andreja ter Stegna. Daleč najlepšo priložnost so si prislužili šele v sodniškem podaljšku, vendar pa niso uspeli ogroziti rezultata. 

Cristiano Ronaldo je s štirimi goli na lestvici španskega prvenstva prehitel Luisa Suareza.
Cristiano Ronaldo je s štirimi goli na lestvici španskega prvenstva prehitel Luisa Suareza. FOTO: AP

Zinedine Zidane je kljub zgolj še teoretičnim možnostim v boju za španski naslov tudi proti Gironi v boj postal močno enajsterico z Marcom Asensiom in Lucasom Vazquezom, ki sta si prislužila zaupanje francoskega strokovnjaka po tekmi s Paris Saint-Germainom. Prav Girona je v prvi tekmi sezone presenetila kraljevi klub z zmago 2:1, po zadetku Isca Alarcona v 12. minuti sta trud galaktikov izničila Christian Stuani in Cristian Portu. Prav ta dva sta tudi tokrat tvorila napad gostov, kljub temu pa se je tekma začela po okusu gostiteljev.

Že v peti minuti je z natančnim udarcem s prostega strela poskušal Cristiano Ronaldo, vendar pa je gostujoči vratar njegovo namero še pravočasno prepoznal in potisnil žogo v kot. Galaktiki so še stopnjevali pritisk, v odlični situaciji se je znašel Vazquez, čigar strel pa ni bil pretežak za vratarja Yassineja Bounouja, ki je preprečil prerano veselje domačih. Vendar pa do tega ni trajalo dolgo. V enajsti minuti so Madridčani povedli prav po zadetku Ronalda, slednji je izkoristil podajo Tonija Kroosa v kazenski prostor in kaznoval neodločno obrambo Girone. Domačim je v prvem polčasu vnovič uspelo zatresti mrežo, vendar pa je sodnik zadetek Vazqueza neupravičeno razveljavil zaradi prepovedanega položaja Zmedo so izkoristili gostje, ki so v 29. minuti po strelu Stuanija z glavo uspeli izenačiti.

Tretji zadetek za galaktike je vknjižil Lucas Vazquez.
Tretji zadetek za galaktike je vknjižil Lucas Vazquez. FOTO: AP

V začetku drugega polčasa pa so domači spet kronali svojo premoč na zelenici z zadetkom. Po lepi akciji se je pred Bounoujem znašel Ronaldo, ki je bil prehiter za gostujočo obrambo, Portugalec pa je že na četrti zaporedni tekmi na Santiagu Bernabeuu vknjižil dva zadetka. Nov gol ni zaustavil domačih, ki os še naprej pritiskali. To se jim je obrestovalo v 59. minuti, ko je četrtič letos mrežo zatresel Vazquez. Karim Benzema je poslal podajo v kazenski prostor Ronaldu, slednji pa je, namesto da bi streljal, zaposlil španskega reprezentanta, ki je poskrbel za trojno vodstvo galaktikov.

Nesebičnost Portugalca je bila poplačana v 64. minuti, ko se je znašel pred gostujočim vratarjem, slednji je sicer prvi poskus odbil, vendar je Ronaldo spretno potisnil žogo v mrežo in se s hat-trickom na lestvici strelcev izenačil z Luisom Suarezom. Štiri minute kasneje pa so na svoj račun prišli tudi nogometaši Girone, po predložku v kazenski prostor se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Stuani. Mateo Kovačić, Benzema in Asensio so se v zadnjih 20 minutah umaknili rezervistom Garethu Balu, Luku Modriću in Iscu.

Nekdanja naveza iz londonskega Tottenhama je zrežiral peti gol, Modrić je z izvrstno podajo zaposlil Valižana, ki je s slabšo desnico poskrbel za "petardo" v mreži Kataloncev. Pravcate revije golov pa s tem še ni bilo konec, že v enem naslednjih napadov je v tej sezoni zares bledo obrambo Reala uspel matirati Juanpe, rdeče belim pa je pred odhodom z zelenice še enkrat uspel zabiti vroči Ronaldo z že četrtim golom na tekmi, s katerim se je uspel prebiti na drugo mesto na seznamu najboljših ligaških strelcev sezone.

Poraz Atletica pred reprezentančnim premorom
Nogometaši madridskega Atletica so gostovali v Villarrealu, kjer so si v 20. minuti po enajstmetrovki Antoina Griezmann priigrali vodstvo. Veselje varovancev Diega Simeoneja se je razblinilo v 82. minuti, ko je v kazenskem prostoru z visokim skokom z mrežo Jana Oblaka z glavo zatresel Enes Ünal. Turški reprezentant, ki je v igro vstopil s kleti je bil tudi junak tekme, saj je prav po njegovi zaslugi rumena podmornica v sodniškem podaljšku ugnala Atlete.

Ünal je ostal sam na oddaljeni vratnici, soigralci so ga zaposlili s podajo, Turek pa je v mrežo uperil strel, ki ga ni zmogel ubraniti niti Oblak (2:1). Poraz pomeni, da Barcelona rdeče-belim na lestvici beži že za enajst točk, zaradi boljšega izkupička Kataloncev na medsebojnih obračunih pa bi morali Atleti za naslov ob koncu prvenstva osvojiti še vsaj točko več od Barce.

Izidi 29. kroga Primere Division:

Real Madrid ‒ Girona 6:3 (1:1)
Ronaldo 11., 47., 64., 90., Vazquez 59., Bale 86.; Stuani 29., 67., Juanpe 88.

Villarreal ‒ Atletico Madrid 2:1 (0:1)
Ünal 82., 90.; Griezmann 20.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Barcelona ‒ Athletic Bilbao 2:0 (2:0)
Alcacer 8., Messi 30. 

Leganes ‒ Sevilla 2:1 (1:0)
Bustinza 41., Eraso 69.; Layun 90.
RK: Sarabia 84./Sevilla

Valencia ‒ Alaves 3:1 (2:0)
Rodrigo 19., Zaza 33., Laguardia 54./ag.; Sobrino 49.

Celta Vigo ‒ Malaga 0:0
Deportivo La Coruna ‒ Las Palmas 1:1
Real Sociedad ‒ Getafe 1:2
Real Betis ‒ Espanyol 3:0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (287)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
20. 03. 2018 17.56
-8
Cristiano najboljši nogometaš v zgodovini nogometa:)
nikajzadodat
20. 03. 2018 20.39
+6
Ja to pa je res dober vic, ne samo zgodovine nogometa, ampak vseh zgodovin :)
Kollerik
20. 03. 2018 22.58
-2
zapirač, Barsa prihaja po vaš skalp...hitro podkipit sodnike, dokler je še čas... saj veš...recept ala Bayern pa to...
ehjaehja
21. 03. 2018 07.58
-3
cmerči kolerči ko bo barca osvojila 2 krat zapored ligo prvakov in ko bo messi 2 leti zapored najboljši strelec v ligi prvakov ki je najtežje tekmovanje takrat se javi do takrat pa okej teh 5 tvojih uporabniških Nikov hahaahah:))
resnicaosvobaja
20. 03. 2018 10.24
+6
Cripsi Barcelona in Real Madrid nista nastala v istem stoletju - toliko o tradiciji
Stajerci007
20. 03. 2018 08.43
+11
Vse ok. Samo kje je bil ko je real rabo njegove gole. Če si najboljši, daješ gole takrat ko je ekipa na dnu. Če bi dajal gole takrat, nebi zdaj real bil 15 točk zadaj in se z Valencijo boril za 3je mesto. Kje...
ehjaehja
19. 03. 2018 19.37
-27
Bog na nebu Cristiano na zemlji!! HALA MADRID!
n1kolaj
19. 03. 2018 19.39
+10
doloke
19. 03. 2018 20.06
+16
Apostol1
19. 03. 2018 21.22
-10
Po Peleju Ronaldo nato pa dolgo tema, potem pa rezervna klop.
Kollerik
19. 03. 2018 22.43
+5
resnicaosvobaja
20. 03. 2018 10.20
+1
Kje pa je potem tu Kristina in ne vem, zakaj so na lestvici najboljših le Brazilci
Iniesta
19. 03. 2018 19.12
-13
Ronaldo je verjetno najboljsi golgeter v celotni zgodovini ...
n1kolaj
19. 03. 2018 19.40
-6
resnicaosvobaja
20. 03. 2018 10.00
+4
Če Mesi ni najboljši na svetu, ker ni osvojil svetovnega prvenstva, potem je po logiki Miroslav najboljši strelec v celotni zgodovini s 16 goli ( Kristina ima zavidljive 3 gole)
jebalvisvoju
19. 03. 2018 18.44
+19
odkar smo opazli da je zlata zoga kupljena od ocka pereza za penalda.. je zgubila vso vrednost.. naj jih dobi se 5 te niso vec nobeno merilo.. ena sama korupcija in soldi.. noben denar ne kupi takega pregleda na igro takega razigravanja ekipe taksnih podaj taksnih prodorov taksnih ponizanj nasprotnikov take carovnije kot nam prikazuje eden in edini Messi... Penaldo je zgolj napumpana medijska lutka ne recem da ni dober samo nestojte ga primerjat z neprimerljivim...
poserjemsenavas
19. 03. 2018 18.33
-16
kolikor vem, ronaldo ni povedel na lestvici strelcev la lige. tam je še vedno z 5 tekmami več na prvem mestu nesebični in oh in sploh in nezemeljski in božanski in najboljši in vse kar navijači barce nikoli ne bodo in največji dribler in najboljši obrambni igralec in najboljši golman in najbolj pošten sodnik in nasploh božanstvo na dveh zvitih nogah in skrito denarnico pred davkarijo in brezlpačnimi recepti za galofak messi.
blazter
19. 03. 2018 15.07
-7
Tudi za tap-in moraš biti na pravem mestu. Čarovnija neke vrste.
poserjemsenavas
19. 03. 2018 15.54
-5
Slovenec-slovencu=pes
19. 03. 2018 13.38
+13
Dragi moderator. Če že brišeš moj komentar vsaj popravi svojo napako. Še vedno piše, da je igraleč prišel na igrišče iz KLETI namesto KLOPI. Nova podoba vendar noter isto .........
poserjemsenavas
19. 03. 2018 15.54
-6
resnicaosvobaja
20. 03. 2018 10.02
+2
modelx
19. 03. 2018 12.37
+4
dejstvo: do konca lalige je 9 kol. čez 4 kola, bo imela laliga novega prvaka, kar vsekakor ne bodo posrančkarji. osatneta le barca in am. am lahko potrem še 3 kola moli, da bo barca kiksnila toliko, da si podaljšajo upanje.
Anticripstoned
19. 03. 2018 12.04
+16
po raziskavi ki je zajela 9831oseb je povprečna starost navijačev Reala 11,87 let Barce pa 23,12 let. Sedaj razumem zafustriranost cripsa in njegovih nickov(zapiramusta notranjc rdečikarton loco...)
CURVANORD Zanetti
19. 03. 2018 13.23
+16
Nekako razumem, v kolikor so stari 12 let, da pisejo bedarije, da si pa pelan pri 24 letih pa je zalostno
grozjak
19. 03. 2018 15.24
+7
vse spoštovanje do raznoraznih raziskav, a nekako se mi zdi, da mularija nima ravno volje do natepavanja tu gor...po moje smo vsi tam okol 50 :)))
poserjemsenavas
19. 03. 2018 15.54
-1
poserjemsenavas
19. 03. 2018 18.25
+1
najbolj zanimivo je to, da ti nekateri res verjamejo. maš moj + čeprav navijam za real
Anticripstoned
19. 03. 2018 11.58
+14
Nov slovar zafustriranih realčkov: ko vidiš da bo barca osvojila vse kar se da osvojiti rečeš da greš za 3 mesece v Avstralijo. V resnici pa jokaš v sobi polni posterjev od Cr7. In moliš k bogu za gen. Franca ki je omogočil vsaj malo veselja in Perezovo zdravje da podkupi še kakega sodnika in da ne bi bilo še 100let var tehnologije ker potem je real obsojen na borbo za sredino lestvice. Lp in ne pozabite resnica osvobaja
Kollerik
19. 03. 2018 22.44
+3
StarDeluxe
19. 03. 2018 11.39
+0
Mors pa res bit talent za stiri tap-in gole, pa se to z velik srece...en in edeni, penal-do.
KavčStrokovnjak
19. 03. 2018 11.45
+6
šumar
19. 03. 2018 11.19
+1
popolnoma nepomembni goli haha 3je mesto v nogometu res ni ponos šteje samo prvo
šumar
19. 03. 2018 11.21
-2
goli pa v njegovem slogu samo en dotik vse naredijo drugi haha on pa kolesari v kazenskem prostoru haha legendarna izjava komemtatorja haha
poserjemsenavas
19. 03. 2018 15.53
+0
letos šteje prvo mesto, lani pač ne, ker ni bila prva barca
Anticripstoned
19. 03. 2018 11.03
+3
pomlad prihaja in čivavca se vrača. sportko lep dan želim
zk12
19. 03. 2018 10.41
+26
Meni je popolnoma useeno, zaradi mene naj bo Real, Ronaldo najbolši klub in igralec. Jaz raje uživam v čarovnijah Messija in Barcelone . Zaradi mene naj Ronaldo dobi pečičija sam da bo mir, pa se zlato žogo nej dobi. Pa kaj se sploh kregate. Pac navijac real bo reku da je Ronaldo bolsi barcin pa Mess. In kaj boste dosegli z nenehnim kreganjem kdo je bolši, če bo potegnil vsak za svojega. Pa dosti je že pravokacij zaprivamusta.
apodgra
19. 03. 2018 10.57
+13
Če si tako želi obe nagradi,najh jih tudi dobi.S temi podarjenimi nagradami si med pravimi ljubitelji nogometne igre ne bo pridobil velikega slovesa.Tudi naši gospodrarstveniki so prejemali nagrade za najboljšega gospodarstvenika leta ,sedaj pa so vsi kazenskekm postopku.
grozjak
19. 03. 2018 11.06
+3
Kollerik
19. 03. 2018 12.12
+1
Barsa je kot celota fenomenalno močna in to nas zelo veseli. Je pa res, da s svojim (upravičenim) taktiziranjem občasno "ubije" užitek ob spremljanju kakšne tekme, lep primer včeraj proti Atletom iz Bilbaa. Glede tega ima Real Madrid (generalno gledano) za neopredeljene gledalce bolj gledlive tekme... tekoča akcija, mnogo golov, pa čeprav jih zraven dobijo tudi sami.
grozjak
19. 03. 2018 10.25
+8
zdaj smo pa 14 dni frej....... :)))
cripstoned
19. 03. 2018 10.28
-17
vi pac ne ...takoj ko bo novica o realu boste dezurni hejteri spet lajali...kot vedno....od maja pa do septembra pa se obvezno ne pozabite skriti in se potem pojaviti z novim vzdevkom in minusirati vsakega ki navija za real....to ste vi sramota nogometa, sramota za navijace barce....mali hejtercki...
grozjak
19. 03. 2018 10.33
+7
CURVANORD Zanetti
19. 03. 2018 10.41
+9
cripstoned
19. 03. 2018 11.04
-8
mogoce v koncu marca v avstrijo....zdaj ni casa...sluzba, delo doma....za hejterje pa tako ali tako ne potrebujem vec kot pol urce na dan..hahahah
RamosOlupek
19. 03. 2018 11.15
+0
Samo ti si obseden z barco in mesijem...tudi ce ni clanek realu vedno pises ku je roni car in bi mu lizal j...a!!! Ti nisi navijac realno gledano reala ampak messi in barcelona sta tvoj najvecji kompleks
cripstoned
19. 03. 2018 11.16
-11
jaz sem obseden z uspehom tako kot ronaldo in real....moje privat zivljenje pac ne trpi zaradi nogometa....za razliko od vas hejtejrev ki ste po cele dneve in cele sezone za racunalnikom z xy vzdevki in pljuvate po uspesnih.....v jok...
grozjak
19. 03. 2018 11.20
+9
eh, zanetti, smučanje je šport, ki me pusti povsem ravnodušnega..... kolesarjenje, hribi, to je to. Do nedavnega je bil tu še fuzbal, pa je stvar postala prenaporna, slabi živci in poškodbe povezane s starostjo :))
grozjak
19. 03. 2018 11.26
+11
....sem pa namigoval na 14 dni brez lig...prijateljske reprezentančne tekme pač ne bodo tako burkale duhov tu gor....ali pač??
RamosOlupek
19. 03. 2018 11.47
+2
Tvoji komentarji obsesija itd niso pomembni ker ce ne bi visel ti cele dneve tle gor ne bi bil podpisan prav pod vsakim nogometnim clankom....se ko pise o bundeligi in francoski ligi se utaknes zraven in hvalis tvojega ronija.....
Anticripstoned
19. 03. 2018 12.01
+7
crip hahaha vsi vemi da si 12 let star mulc k nima prijatlov pa skos gor visiš
RamosOlupek
19. 03. 2018 13.14
+4
Me zanima kako bos hvalil neymarja ce bo prisel za 400 mil...prej ko je igral za barco in psg je bil balerinka diver narcis itd... Ce pa bo prisel v RM paga bos spet dvigal v visave in mu lizal j....a! A zapomni si da bos imel zelo zelo drag barcin odpadek se bolj preplacan kot ga je preplacal psg
RamosOlupek
19. 03. 2018 13.24
+2
Res ti zelim da podpiše za rm ce ne letos pa enkrat v prihodnosti da bos obrnil plosco in spet pisal o neyu kot zdej o roniju in potem se bo vidlo kak navijac Največjega kluba na svetu..P.S. in ne pozabi da so RM ze hoteli pobrat 5 evropskih naslovov od leta 55-60 ker so bili osvojeni "prijatelsko" in zadeva se ni zakljucena
CURVANORD Zanetti
19. 03. 2018 13.25
+5
jaz sem mojo kolo v petek peljal k serviserju da ga pripravi na novo sezono, saj pocasi se bodo temaprature dvignile,
grozjak
20. 03. 2018 08.37
upam, da bo kaj od pomladi in poletja letos ;)
cripstoned
19. 03. 2018 10.24
-6
do tekme real madrid-girona v isti novici 40 komentajrev....po tekmi real-girona dodatnih 150....hejteri hvala za pozornost... real, ronaldo in madridiste vam unicujemo zivlljenja....spet vas ne bo od maja pa do septembra... a letos boste povohali polfinale? ahahahah
cripstoned
19. 03. 2018 10.17
-15
hahaha isti hejteri ronalda so decembra govorili da so najbolj pomembni goli....danes ze govorijo drugace hahahaha....pocakajte se malo ronaldo bo osvojil picicija barca bo pa prvak...real in ronaldo bosta igrala finale lige prvakov in ce ga osvojita bo ronaldo spet najboljsi strelec lige prvakov .... 6zlata zoga bo potem takem spet zasluzeno romala k ronaldu in v madrid....hejteri pa v jok
grozjak
19. 03. 2018 10.28
+5
težko bo zlato žogo osvojil igralec, ki ne osvoji nacionalne lige (Salah, Ronaldo....), ali naslova z reprezentanco........Nemcev ni med kandidati, ker tam posameznik ne šteje nič.......
cripstoned
19. 03. 2018 11.05
-8
ko nekdo osvoji ligo prvakov 3x zapored in je tam tudi najboljsi strelec je vse ostalo zaman....seveda boste hejteri reala in ronalda govorili drugace ampak kot vedno...tudi to je zaman...hahahaha
265004
19. 03. 2018 10.10
+13
hahaha kakšne travme doživljata zapirač in odpirač....V nepomembni tekmi za 4 mesto izlijeta vsa svoja čustva do naduvanca,ki je že jeseni prepustil naslov Barci.Zdej naj pa fila statistiko,sej tko je zmeri....
cripstoned
19. 03. 2018 10.19
-11
pri meni travm ni....travme pa se to minimalne so bile desetletje nazaj ko nas je izlocil lyon itd .....pod zidanom real igra galakticno....v zadnjih letih smo osvojili to o cemer lahko ostali samo sanjajjo....in zaradi tega bo to veselje prisotno se na mnoga leta....hejterjev pa iz sezone v sezono vedno vec....tako kot evropskih lovorik pri realu in individualnih pri ronaldu....ce ima kdo travme imate vi ki ste ze zamenjali xy vzdevkov in ste skriti od maja pa septembra....hahahahaha
265004
19. 03. 2018 10.26
+6
travme in to velike imate vi od leta 2005 naprej.Rajši ne glej el classice iz preteklosti ker boš res travmatiziran.Dejstvo je ,da je Barca v eri Messija prišla do tega da je pridobila največje število navijačev in jih ima po raziskavah dejansko največ.Real je pa zaradi naduvanca izgubil največ navijačev.Cel svet se vam posmehuje ker primerjate Ronalda z Messijem.Ronaldo je boljši samo za navijače Reala(pa še to ne vse),Messi pa za ves ostali svet.To se vidi tudi po tem,da Ronaldu na vsakem stadionu močno žvižgajo...
cripstoned
19. 03. 2018 10.31
-9
hahahaha se strinjam....v eri messija (medijev) pac 12letnikom ni bilo tezko oprati mozgane zato pa jih je danes najvec....ko gledas tekme barcelone 20% stadiona lahko poje himno ostali so pa kitajski turisti in pijani maturantje....zalostno da je barcelona padla tako nizko...stadion turistov....klub se pa lahko primerja z chelseajem, cityjem in psgjem....z realom, bayernom, juventusom, liverpoolom ki so klubi z tradicijo se pac ne more.....
265004
19. 03. 2018 10.38
+6
zdej boš ti to govoril k je 9/10 Madridčanov dokazano navijačev Atletika...Če ima kdo medijsko podporo je to vaš naduvanec,ki brez tega in Pereza ne bi dobil zlate žoge.A zato je Perez klical Messija in v letalu hotel podpisat pogodbo.Drugač pa tud pijani maturantje in kitajski turisti so ljudje.Dobr da ima Real same izobražence take kot sta vidva z zapiračem...Kdo pa dons še navija za klub diktatorja in za smešne okronane glave??V njem pa kot je za klub značilno igrajo šminkerji in naduvanci ki ob porazu brez stiska rok nasprotniku odvihrajo v garderobo....Fej!!
cripstoned
19. 03. 2018 11.07
-8
atleti in barcelona niso obstajali 15let nazaj....takrat je bilo vse v znamenju reala in valencije....potem so prisli mediji in vse ostalo je zgodovina....lepo sem ti povedal eno so klubi in navijaci s tradicijo drugo so umetni klubi....barca lahko ima najvec navijacev ampak dejstvo je da imajo dalec najmanj spostovanja....enako velja za psg, city in chelsea....v jok sem rekel...
265004
19. 03. 2018 11.57
+4
ej znalac,mogoče veš kdo je več kot 15 let nazaj zapiral najboljše igralce Barce v avtomehanične delavnice in niso mogli igrati skoraj en mesec?Mogoče veš kdo je ugrabljal žene najboljšim nogometašem in gro.zil.....????
Kollerik
19. 03. 2018 11.59
+6
265004, odlično si tole predstavil... +++++, kar se pa tiče odpirača krispa in zapirača...kaj vse jim dela Barsa... ja, ja...14 let nazaj je še šlo, sedaj pa po batinah spet batine.... :))
Kollerik
19. 03. 2018 12.00
+6