Nogomet

Parižani so se Barceloni maščevali za remontado izpred sedmih let

Barcelona, 16. 04. 2024 23.00 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Anže Mlakar, Nina Mihalič
Komentarji
210

Nogometaši PSG-ja so na prvi tekmi proti Barceloni klonili z 2:3, na povratnem obračunu pa so se v zaostanku znašli že v 12. minuti. Po slabe pol ure igre je Barcelona na igrišču ostala le z deseterico, Ousmane Dembele in Vitinha pa sta poskrbela za preobrat na olimpijskem stadionu v katalonski prestolnici. Barko Barcelone je v nadaljevanju z dvema zadetkoma potopil Kylian Mbappe in Francozom zagotovil uvrstitev med najboljše štiri ekipe Lige prvakov.

Več videovsebin
  • Zadetek Mbappeja za potrditev napredovanja v polfinale LP
    01:59
    Zadetek Mbappeja za potrditev napredovanja v polfinale LP
  • Mbappe je uspešno izvedel najstrožjo kazen (3:1)
    02:16
    Mbappe je uspešno izvedel najstrožjo kazen (3:1)
  • Vitinha je poskrbel za preobrat PSG-ja (1:2)
    01:03
    Vitinha je poskrbel za preobrat PSG-ja (1:2)
  • Ousmane Dembele je izenačil na 1:1
    01:09
    Ousmane Dembele je izenačil na 1:1
  • Rdeči karton za Ronalda Arauja
    00:58
    Rdeči karton za Ronalda Arauja
  • Raphinha poskrbel za zgodnje vodstvo Barcelone (1:0)
    01:27
    Raphinha poskrbel za zgodnje vodstvo Barcelone (1:0)
  • Vpogled v slačilnico PSG-ja pred tekmo z Barcelono
    00:46
    Vpogled v slačilnico PSG-ja pred tekmo z Barcelono
  • Nogometaši Barcelone na poti na olimpijski stadion
    00:57
    Nogometaši Barcelone na poti na olimpijski stadion
  • Iz 24UR: Pred tekmo Barcelona - PSG
    01:48
    Iz 24UR: Pred tekmo Barcelona - PSG
V studiu smo pod drobnogled vzeli prav Raphinho. "Igrati za Barcelono so moje sanje in vse bom storil, kar je v moji moči, da tukaj ostanem še dolga leta," je pred časom povedal 27-letni Brazilec, ki z odličnimi predstavami v dresu blaugrane počasi uresničuje svoje sanje.

Uvodne minute tekme so minile v znamenju Parižanov, ki pa si resnejše priložnosti niso uspeli priigrati. Katalonci so v nadaljevanju prevzeli kontrolo nad igro ter slednjo kronali z zadetkom v 12. minuti. Po odličnem prigravanju in asistenci Lamina Yamala je žogo v mrežo potisnil Raphinha, ki se je na prvi tekmi podpisal pod dva zadetka.

Tekma se je nadaljevala v visokem ritmu, nekaj minut po zadetku je na drugi strani zapretil Kylian Mbappe, za povišanje prednosti pa je bil za nekaj centimetrov premalo natančen Robert Lewandowski. Gostje so bili blizu izenačenja v 27. minuti, ko je dvakrat zapretil prvi zvezdnik Francozov – prvi strel je Marc-Andre ter Stegen obranil, drugič pa je žogo izbil Jules Kounde.

Kylian Mbappe je bil v kazenskem prostoru Barcelone najvišji, njegov zadetek pa je preprečil Jules Kounde.
Kylian Mbappe je bil v kazenskem prostoru Barcelone najvišji, njegov zadetek pa je preprečil Jules Kounde. FOTO: AP

Vsega dve minuti kasneje se je v hitrem protinapadu znašel Bradley Barcola, slednjega pa je na robu domačega kazenskega prostora podrl Ronald Araujo in bil upravičeno kaznovan z rdečim kartonom. Parižani prostega strela niso uspeli izkoristiti, domači trener Xavi Hernandez pa je luknjo v obrambi zakrpal z Inigom Martinezom, ki je v igro vstopil namesto Yamala.

Gostje so nadaljevali s pritiskom in v 40. minuti vendarle prišli do izenačenja. Barcola je poslal oster predložek v kazenski prostor, Mbappe je žogo zgrešil, Ousmane Dembele pa je bil pri drugi vratnici na pravem mestu in z natančnim ter močnim strelom poravnal izid na olimpijskem stadionu v Barceloni. Prav Dembele, sicer bivši nogometaš blaugrane, je bil v izdihljajih prvega polčasa blizu popolnega preobrata, a za las zgrešil cilj.

Statistika prvega polčasa na tekmi Barcelona - PSG
Statistika prvega polčasa na tekmi Barcelona - PSG FOTO: Sofascore.com

Prva priložnost v drugem polčasu je pripadla nogometašem iz Parka princev, strel Achrafa Hakimija pa je ter Stegen kljub velikim težavam uspel obraniti. Nekaj trenutkov kasneje se je v lepi priložnosti znašel še Fabian Ruiz, a bil za vodstvo PSG-ja premalo natančen. A kot pravi pregovor, v tretje gre rado. Po kratki podaji iz kota je Hakimi tretjo priložnost v drugem polčasu pripravil Vitinhi, portugalski vezist pa je z vrhunskim strelom poskrbel za preobrat na Montjuicu.

Veselje Vitinhe po zadetku za preobrat.
Veselje Vitinhe po zadetku za preobrat. FOTO: AP

Zaradi provokacij in pretiranih reakcij je bil v nadaljevanju izključen še trener domačih, 58. minuta pa je prinesla veliko neumnost Joaa Cancela in enajstmetrovko za goste. Odgovornost za strel je prevzel Mbappe in z preciznim strelom v desni zgornji kot domačih vrat matiral ter Stegna.

Kylian Mbappe je z vrhunsko izvedeno enajstmetrovko povišal vodstvo PSG-ja.
Kylian Mbappe je z vrhunsko izvedeno enajstmetrovko povišal vodstvo PSG-ja. FOTO: AP
LA REMONTADA - V sezoni 2016/17 so nogometaši Barcelone na prvi tekmi osmine finala v Parizu klonili s 4:0, na povratni tekmi v Barceloni pa so Katalonci slavili s 6:1 in poskrbeli za eno najznamenitejših zmag Lige prvakov, ki se je v zgodovino zapisala pod imenom "La Remontada". Letošnji preobrat PSG-ja vsekakor ni bil tako dramatičen, a zaradi hudega udarca izpred sedmih let nedvomno nekoliko bolj sladek.

Parižani so po tretjem zadetku nadaljevali s terensko prevlado, ki so jo zaradi igre z nogometašem več veliko lažje držali. Katalonci so sicer v 73. minuti zapretili preko Lewandowksega, čigar strel je Gianluigi Donnarumma zaustavil, odbitek pa pravočasno izbil kapetan Marquinhos. V 88. minuti si je v obrambi PSG-ja veliko napako privoščil Lucas Hernandez, poljski napadalec pa je bil preveč sebičen za drugi zadetek Barcelone.

Nekaj trenutkov kasneje so se gostje znašli v hitrem protinapadu, ter Stegen se je izkazal z dvojno obrambo, Kounde pa je nato žogo odbil na nogo Mbappeja, ki se je še drugič na tekmi podpisal pod zadetek in dokončno strl srca 50.000 glave množice na stadionu v centru katalonske prestolnice.

Končna statistika tekme Barcelona - PSG
Končna statistika tekme Barcelona - PSG FOTO: Sofascore.com

Izid, četrtfinale Lige prvakov:

Barcelona - PSG*     1:4 (1:1)     3:2**

*zmagovalec para
**izid prve tekme

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.18

Hvala, da ste ostali z nami. Pridružite se nam tudi jutri! Lahko noč!

23.11

In še zadnji zadetek na tekmi, Kylian Mbappe je potrdil napredovanje PSG-ja, poglejmo:

23.09

Na nogometnih zelenicah bo zelo zanimivo tudi jutri. Na Kanalu A in VOYO boste lahko spremljali obračun Manchester Cityja in Real Madrida. Prva tekma v Španiji se je končala z rezultatom 3:3. Kdo se bo veselil uvrstitve v polfinale?

23.08

Igralec tekme po izboru Sofascore je Kylian Mbappe:

23.05

KONČNA STATISTIKA TEKME:

KOMENTARJI (210)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
17. 04. 2024 17.15
+5
Škoda.....Ponos je ostal...borili so se ponosno kot je treba....Čast?.....tu so pa zatajili....tudi poraz moraš znati častno sprejeti.....Xavi to je tvoj poraz....ni bilo boksarskega garda....moral bi igrati v sistemu 4.4.2....izbira prve postave pa zgrešena....
Malopezde14
17. 04. 2024 14.39
+2
Neumnost Auraja. Ištvan je pa splošno znan madridist.
JanezBos.
17. 04. 2024 19.00
-1
Tu ni važno za koga je sodnik!! To je po pravilih rdeč karton...ne sme pokazati rumenega!!Ampak nekaj razlagati tu hejterjem reala nima smisla:)
metallica-one
17. 04. 2024 13.59
+1
Neumnost jih je stala napredovanja. Čisto sami so krivi in zasluženo napredovanje PSG
Lucky
17. 04. 2024 13.36
+1
Jst praktičn nimam kej dodat. O vseh napakah pišem že celo leto. Prvi gol. Slaba podaja Arauja in potem neumnost v obrambi. OK, se zgodi. Ni mel cajt razmišljat, da tud če bi dobl gol, bi še vedn igral z 11-imi. Sam njegove slabe podaje bojo pa ostale. Cancelo. To se je vedl, da ga bojo prebil. Ta gleda sam žogo. Sploh ne ve, kje ma igralca, dokler žoga na gre na njega. Pol je pa prepozn. Naveza Frrnkie, Gundo, XXX ne funkcionira. Pol pa še sebičnost Lewe, ko bi lohk podal Torresu in je, kar je. Raphinhi bi jst reku tkle. Lej, nkol ne boš Ronaldinho, nkol ne boš Neymar, ker nimaš tehnike. Lohk si pa Dani Alves. Dej da te sprobamo na beku. Že zdej, v tej vlogi je super. Sam to je naloga trenerja, da najde vloge, jih razdeli. Pol je pa na igralcih, da jih sprejemjo. Velik je še za poštimat.
cripstoned
17. 04. 2024 13.51
+1
Spet si porabil celo sezono za pisanje brezvexnih spisov ki jih bereš samo ti in se par tvojih slepcev tukaj...na koncu pa KORUPTILONA pa čeprav z največjo sodniško pomočjo v vseh tekmovanjih 0lovorik in gledanje reala na tronu spanije in upajmo se evrope hahahahaha...neprecenljivo...siuuuuu dir hejters
Kollerik
17. 04. 2024 14.38
+0
Lucky, upam da pride Flick pa čeprav zdaj pisarijo o Rafaelu Marquezu. Še enkrat, škodaj za včeraj. PSG je bil zrel za odstrel!
pako-san
17. 04. 2024 15.29
+3
Lucky,saj pa pri prvem golu Araujo ni bil vec na igriscu,kak bi pol slabo podal
cripstoned
17. 04. 2024 15.40
+3
Lahko pridejo klopp, zidane in podobni...konec je s Koruptilono...tukaj se bo samo se pral denar in zavajal vas navijače...vidiš da ste že tako zmedeni da ne veste cigav avtobus namenjate LOL...hahahahaha
Lucky
17. 04. 2024 18.07
+4
Mislu sm, ko je dobu rdečga. Ni dobr tipkat, če nimaš cajta. Bolš ne oddat komentarja.
Lucky
17. 04. 2024 21.41
+1
Kollerik. Jst sem slišal, da precej članov boarda, nasprotuje Marquezu, ker bi naj mel na enem profilu reklamo za neko stavnico. Ne vem pa, kolk je to res?
Bučkapaceukrmper
17. 04. 2024 11.29
+4
štajerc65
17. 04. 2024 11.20
-10
Podarjena zmaga PSGju.
Dany75
17. 04. 2024 12.01
+7
🤣🤣🤣🤣🤣 humorist...idi raje gledat kmetijskih nasvetov
mptour
17. 04. 2024 11.06
-9
Vsekakor je šla naprej slabša ekipa.
cripstoned
17. 04. 2024 11.20
+5
Objasni...psg vam je na 2 tekmah nasul 6 golov...kako je to lahko slabša ekipa...1.tekmo psg pac ni sel all in in je bolj kot kaj spoznaval nasprotnika...na 2.tekmi pa popolna ofenziva...v kolikor bi bi francozi bili toliko bolj razpoloženi bi včeraj odpihnili Koruptilono z najmanj 7goli...vsekakor sta tako Koruptilona in psg slabi ekipi za to tekmovanje ampak definitvno je zmagala boljša ekipa...ampak tvoja tolažba je pac taksna kot je..
štajerski janezek
17. 04. 2024 11.41
-3
RUBEŽ
17. 04. 2024 12.57
-2
crispi - pazi da ne boš slučajno zvečer razočaran.
cripstoned
17. 04. 2024 13.52
+3
zakaj bi bil razočaran?? Nisem navijač koruptilone ali pa bayerna in real madrid je že prvak lalige in pfvak superpokala..zavedam se da bo real madrid težko zmagal brez napadalca in z 3.golmwnom ampak dejstvo da je to tekmovanje reala in kdor nas je odpisal je vedno bil na koncu sam odpisan..
cripstoned
17. 04. 2024 11.01
+6
real 15ic ali city drugič.. Prelahka pot do finala in naslova čaka zmagovalca omenjenih ekip...upam da zmaga tradicija in ne plastika...vamooooos campeeeoneees...
cripstoned
17. 04. 2024 11.00
+7
ahahaahhaahaha...in vse kar vam preostane dragi hejtercki je navijanje za city...tako kot je to praksa pri vas že desetletje...o KORUPTILONI pa ne bomo izgubljali besed...ta klub nikoli več ne bo prvak lige prvakov...karma pac ne dovoljuje tega ....spet ste me imeli za norega ko sem napisal da bo nova blamaza španskega nogometa v evropi...in spet je na koncu imel kripsi prav...le da nisem pričakoval da bodo tudi atleti blamirali španski nogomet...zdaj pa jasno da je spet vse na realu da resi špansko čast ki jo uspesno rešuje odkar obstaja liga prvakov....
mptour
17. 04. 2024 11.07
-3
cripstoned
17. 04. 2024 11.23
+6
Včeraj sem navijal za za karmo proti koruptiloni ki bi tudi letos morala se 3.sezono zapored igrati v ligi evropa...porto je bil oškodovan da do prilezli iz skupine in napoli da so prišli v četrtfinale...in to vse zaradi močnih vlagateljev in kosil laporte z našim ceferinom v ljubljani...KORUPTILONA je razlog zakaj so ustvarili VAR...zato pa imajo v dobi Vara samo eno lovoriko pa se ta je prišla lani ravno na rwcun vara....
Kollerik
17. 04. 2024 18.39
+1
Pomožni navijači PSGja spet bluzijo. Strokovno bi lahko rekli, da je to njihovo naravno stanje...
17. 04. 2024 10.41
+9
Danes pa vsi navijači Barcelona navijati za City....samo spomnim,da slučajno ne pozabite!😅😅
HALAcR7
17. 04. 2024 10.55
+8
Še dobro da jim v omari sedijo dresi od citiy,chelsija,liverpoola,psgja,mijamija,,,,,,,,ahahahhaahha kako nizek klub,najvecje ponižanje je danes navijati za barco
HALAcR7
17. 04. 2024 10.38
+6
Dokaz kako veliki IQ imajo barcini navijači,,pazi to napadejo barcin avtobus po nesreči,,privoščijo enriqeju zmago in nima veze ker je skakal ko kura od veselja ker to dela za plačo,,Dembeleju zamerili ker je delal isto to,,,,,nevem kaj njim žvižga v glavi
Koronavirusovec
17. 04. 2024 10.34
+1
mislim da ni naklučje, da odkar je VAR, barcelona ne more doseči ničesar v ligi prvakov
HALAcR7
17. 04. 2024 10.28
+4
Remontada je bila največja kraja po čelsiju,,tako da e to sramota omenjati,kaj šele kao maščevanje
seloveroni
17. 04. 2024 09.47
-4
Moštvo je še zelo mlado, naslednjič bo bolje. Visca Barca!
HALAcR7
17. 04. 2024 09.44
+4
Arauho pozabil da ni v laligi in da lahko počne kar hoče,,skače po viniju,udarja,spotika,,,nema tu negreire,,,gledal tekmo dokler ni barca dala gol nato ugasnil,,po rdečem gledal do konca,,užival v nemoč barce,,,še danes da gre dalje Real bo perfekten teden kljub taksnem vremenu
RUBEŽ
17. 04. 2024 13.00
-2
HAHAHAHAHAHAHA, se pravi, da se ti napajaš z energijo ob porazih Barce. V tem primeru si res bogi, da nimaš drugega veselja.
manucao
17. 04. 2024 09.12
+4
Če pa kdo zna postavit ekipo proti Cityu je to Ancelotti. Odločilno bo vsekakor prvih 30 min in potem lahko nastane pravi še en epski boj kot na prvi tekmi. Sicer osebno ne dajem prevelike možnosti Realu.
Kollerik
17. 04. 2024 15.41
+2
Ja, smo vidl. Tebe tudi odnese s temi diagnozami 🤣... Petarda, pa zadnjič zgolj remi na domačem terenu in še to po pocarskih avtogolih in brez de bruyneja....
DavorPraprotnik
17. 04. 2024 09.04
+0
Jokajte koruptolončki hahaha jokajte
Petarda10
17. 04. 2024 09.07
+3
bobiv
17. 04. 2024 09.03
-1
Gledal sem pod prečko, Jug je 3x oškodoval Maribor: 1. Gol, 2. Penal, 3. Rdeči karton za Bravo, včeraj v Barceloni pa podobna slika! Še dobro, da Skomina komentira sporne situacije!
bobiv
17. 04. 2024 09.00
-1
Če je sodnik glavni na terenu, potem imamo takšno tekmo, kot smo jo včeraj gledali! Sodnik mora bit na terenu neviden, ne pa da je v prvem planu! Sodniki, ki sebe postavljajo v prvi plan so zanič sodniki in taki uničujejo nogomet! Pri nas je eden takšen Jug!
Pessi5
17. 04. 2024 10.38
+3
Mislita tako nevidni kot aytekin in ovrebo haha to so sodniki po vasem okusu
mptour
17. 04. 2024 08.58
+15
Oslarija Arauja. Taki prekrški se delajo v zadnjih 10 minutah, ne na začetku tekme. Fantje so pa premladi, da bi tekmo pripeljali do konca samo z 10. Žal.