Barcelona: Dembele že na začetku nove avanture preizkuša Valverdejevo potrpljenje

V vrstah Barcelone je po uvodnih dveh zmagah v španskem državnem prvenstvu vzdušje razumljivo na visoki ravni. Toda pozitivnemu ozračju navkljub, obstaja posameznik, ki pošteno načenja živce glavnega trenerja Ernesta Valverdeja. Gre za novo pridobitev blaugrane v napadu Ousmana Dembeleja, ki je v katalonsko prestolnico prišel telesno slabo pripravljen.

Barcelona je dolgo vztrajala in v zadnjih dneh prestopnega roka naposled le dočakala prihod težko pričakovane zamenjave za rekorderja letošnjega poletja Neymarja jr., ki je za dobrih 220 milijonov evrov prestopil v vrste pregrešno bogatega Paris Saint Germaina.

Ousmane Dembele

Ousmane Dembele je na Camp Nou prišel telesno neustrezno pripravljen, kar v zadnjih dneh že pošteno načenja živce glavnega trenerja katalonskega ponosa Ernesta Valverdeja.

Iz dortmundske Borussie je za 105 milijonov evrov prišel Ousmane Dembele, ki naj bi po napovedih strokovnega vodstva blaugrane predstavljal veliko okrepitev, toda očitno se je že nekaj dni po njegovem prihodu začelo pošteno zapletati. Gre za trenutno vprašljivo telesno pripravljenost nesporno nadarjenega nogometaša, pred katerim je obdobje dokazovanja na največjem nogometnem prizorišču. Z dolžnim spoštovanjem do Borussie, toda Barcelona je navkljub kriznim časom še vseeno drugi svet, kar je mladi Dembele izkusil na svoji koži že ob svoji predstavitvi na kultnem Camp Nou. 

Izvor omenjenih Dembelejevih težav s fizično pripravljenostjo leži v nadvse neprofesionalnem vedenju do nekdanjega delodajalca, kateremu je z odsotnostjo s treningov pošiljal jasno sporočilo, da si želi čimprejšnjega prestopa v vrste katalonskega ponosa. Kot poroča Don Balon, Dembele vadi po posebnem programu, ločeno od svojih novih soigralcev, s čemer je razjezil sicer po značaju mirnega trenerja Ernesta Valverdeja, saj si slednji želi čimprejšnje priključitve nogometaša, od katerega najzvestejši privrženci Barcelone kot tudi vsi v klubu pričakujejo velike stvari.

Zaenkrat je leva stran Barceloninega napada "zaupana" Gerardu Deulofeuju, ki pa na začetku sezone niti ene od skupno štirih tekem (dve v španskem superpokalu proti Realu in dve v državnem prvenstvu) ni odigral do konca. 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 51
Symbolic 11.09.2017 14:34:28
Kaj, če bi, pod člankom o Barci kaj več napisali o njenem "pojačanju", namesto o "dominaciji" Reala? A ni malo čudno, da nekateri že napovedujejo zmago Reala, pri nepolnih 8% odigranih tekem v Primeri?
Več komentarjev