Nogomet

Barcelona pripravlja poletno prevetritev, Koeman priznava: 'Sanjam, da bi jo nekoč vodil'

Barcelona, Liverpool, 04. 05. 2017 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener angleškega prvoligaša Evertona, Nizozemec Ronald Koeman, je priznal, da poleg vodenja nizozemske izbrane vrste sanja tudi o prevzemu svojega nekdanjega kluba Barcelone. Španski prvaki še niso sporočili, kdo jih bo popeljal v novo sezono, potem ko se bo poslovil trenutni trener članskega moštva Luis Enrique.

Ronald Koeman si želi z Evertonom, trenutno je na sedmem mestu v Premier League, v naslednji sezoni naskakovati Ligo prvakov.
Ronald Koeman si želi z Evertonom, trenutno je na sedmem mestu v Premier League, v naslednji sezoni naskakovati Ligo prvakov. FOTO: AP
Katalonski mediji so začeli na seznam najverjetnejših naslednikov trenerja Barcelone Luisa Enriqueja uvrščati tudi 48-letnega Argentinca Juana Antonia Pizzija. Gre še za enega nekdanjega člana Barce, ki je v Španiji vodil Valencio in je zdaj selektor Čila. Že nekaj mesecev naj bi bila v najboljšem položaju za Enriquejevo nasledstvo sicer pomočnik Asturijca Juan Carlos Unzue in trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde.

V pogovoru za katalonski športni dnevnik Sport je Ronald Koeman odkrito spregovoril o svojih načrtih za prihodnost, ko bi rad sedel tudi na klop nekdanjih delodajalcev. Koeman je legenda Barcelone, klubu s Camp Noua je kot branilec z golom v finalu leta 1992 prinesel tudi prvi naslov v Ligi prvakov na tekmi s Sampdorio Srečka Katanca. Koeman je v Kataloniji preživel šest let, zanjo je igral med letoma 1989 in 1995, 54-letnik pa po zelo uspešnih nekaj letih na Otoku gleda proti novim izzivom. Koeman je v Premier League dobival pohvale za predstave svojega Southamptona, pred začetkom iztekajoče sezone pa je malce nepričakovano sedel na klop liverpoolskega Evertona, ki ga želi popeljati v Ligo prvakov. A kljub temu težko spregleda svoje ime v španskih medijih, kjer ga povezujejo z izpraznjenim trenerskim trenerskim stolčkom, ki ga po koncu sezone zapušča Luis Enrique.

"Počaščen sem in všel mi je, da mislijo name," je za Sport povedal Koeman, ki je kot trener vodil tudi Vitesse, Ajax, Benfico, PSV Eindhoven, Valencio, AZ Alkmaar in Feyenoord. "Vsi vedo, da sem za Barco, vedo, da imam rad ta klub, kjer sem odrasel kot igralec in oseba. V življenju profesionalnega trenerja si želim izpolniti še dve želji. Ena je, da bi vodil mojo reprezentanco, Nizozemsko. To službo bi že lahko opravljal, a mi je to preprečila moja obljuba Evertonu. Moja druga želja, druge sanje, so, da bi nekega dne treniral Barco. Res je tako. Toda pri Evertonu imamo močen in navdušujoč projekt, čim bolje se bomo poskušali okrepiti in poskusili naslednjo sezono priti v Ligo prvakov. Kaj bi, če bi me poklicala Barca? To je hipotetično, ne moremo preveč govoriti o tem. V nogometu je tako kot v življenju in poslu: lahko govoriš in se pogovarjaš o vsem." 

Poletni prihod Coutinha iz Liverpoola bi gotovo dvignil veliko prahu, potem ko je Barcelona rdečim "ukradla" že urugvajskega napadalca Luisa Suareza.
Poletni prihod Coutinha iz Liverpoola bi gotovo dvignil veliko prahu, potem ko je Barcelona rdečim "ukradla" že urugvajskega napadalca Luisa Suareza. FOTO: AP

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo se je v svoji zadnji izdaji razpisal o "Barceloni, ki prihaja". Športni časnik omenja imena nogometašev, ki jih bolj ali manj resno lahko pričakujemo v kadru Barce v naslednji sezoni. Tarči sta v branilski vrsti člana Arsenala in Atletico Madrida, Hector Bellerin in Theo Hernandez, v zvezni vrsti oziroma napadu pa Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Philippe Coutinho (Liverpool) in Gerard Deulofeu. To so "glavne tarče", pišejo pri Mundu Deportivu, Bellerin in Deulofeu sta se nogometno izobrazila ravno v Barceloni, a se nista uveljavila v prvem moštvu, 22-letnemu branilcu Bellerinu je to uspelo v Londonu, leto starejši napadalec pa se je precej selil in se preizkušal v Sevilli, Evertonu in nazadnje AC Milanu.

Nekoč so mu sicer napovedovali bogato športno pot in ga preimerjali z Lionelom Messijem, te primerjave pa so Kataloncu po lastnih ocenah precej škodovale, kot je priznal v enem zadnjih intervjujev. Zanimiva je tudi zgodba Hernandeza, ki je odigral izvrstno sezono na posoji pri Alavesu, lovi pa ga tudi največji tekmec Barce, madridski Real. Po poročanju madridskih medijev je Hernandez odločen, da okrepi beli balet, čeprav Barcelona ponuja več denarja, je pa res, da bo Atletico močno otežil pogajanja, saj bi z direktnim prestopom v Real Hernandez prekršil nepisano pravilo oziroma dogovor med predsednikoma obeh klubov, ki velja že slabih deset let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
05. 05. 2017 10.53
-9
zakaj bi kdo šel v barcelono če pa je očitno da je z njo konec....trenutno najbolj zanimivi klubi za igralce so real madrid, bayern, chelsea, psg, city in juventus....kdorkoli gre v barco bo to kmalu dojel ...
VaSi4658
05. 05. 2017 11.05
+10
Kollerik
05. 05. 2017 11.12
+7
idiu3krasne
05. 05. 2017 21.37
+3
Johnny_J
05. 05. 2017 08.20
+4
Odlične okrepitve,mogoče manjka en centralni branilec,ker zdaj je tam megla. Upam,da pripeljejo vse,potem pa hop po novo trojno krono. Realovcki,vam to še ni uspelo nikol,kajne?
Trend01
05. 05. 2017 09.30
-8
Ne bodi no tako naiven. Barcelona ima na voljo za prestope točno €25m. Bellerin ima odkupno klavzulo - £34m. Theo Hernández - €24m. A Real je že dal uradno ponudbo. Tudi Theo naj bi želel v Real. Njegov zastopnik pa si želi Barcelono. Verratti ni naprodaj. PSG ne pusti. Sicer "stane" cca. 93m evrčkov. Coutinho naj bi tudi nadaljeval v L'poolu. A, če bi do nakupa vseeno prišlo (zakaj pa ne?), bodo morali ponuditi vsaj €70-75m. Deulofeu? Da. Ta pa ja. Za €12m.. A prvo morajo prodati Turana ter še par mandeljcev, da bodo sploh lahko začeli razmišljati o nakupih. Žal. Evo, na hitro sem ti dokazal, da potrebujejo cca. 145 milijonov. 25 jih imajo + denar od Turana.
cripstoned
05. 05. 2017 10.50
-6
johhnyj....kaj vam danes pomeni trojna krona ce pa vas cepa vsaka malo mocnejsa ekipa....ko bo barce v igri za 12 naslov lige prvakov se oglasi hahahahaa
Johnny_J
05. 05. 2017 10.53
+5
Sam da jih real ne more! Torej je real slabši od večine ekip v la ligi in to je dokaz,da ste dogurali do sem s pomočjo.
VaSi4658
05. 05. 2017 12.10
+4
Trend ne bluzi v prazno... drži se raje Reala, tam ti gre bolje.
tedoVV2HCmedo
04. 05. 2017 20.37
+4
Enrique naj kar gre. Pri Barceloni zadnje čase vidim, da ne znajo priti z žogo v kazenski prostor. Dolgo si podajajo 30m stran od gola, potem podajo po zraku Suarezu ali pa po tleh Neymaru, ta potem nekaj dribla in neuspešno brcne ali poda naprej. Pri Realu je obratno, brez težav pride blizu gola.
Kollerik
05. 05. 2017 08.42
+3
Robertinhox
05. 05. 2017 11.04
+1
tedo vredu si opiso pa gledam dosti tekm od barce, točno tak je pač meni tudi gre na živce toto podajanje za brezveze
modelx
04. 05. 2017 20.37
+3
rabjo dva obrambna igralca enga namesto albe in enga dobrega za rotacijo in bodočnost. pol pa še enga izkušenega za sredino. d.suarezu in portugalski limonci pa eno še eno leto šanse, da se izkažeta z moško in kreativno igro. če se ne, pa nagnat in potem še 2 nabavit.
Jožica2611
05. 05. 2017 09.50
+1
Houdor
04. 05. 2017 18.42
+2
Kuman, ti kr sanji...