Ni še konec: Barcelona po navidezni vdaji udarila nazaj, bo Neymar le igral 'El Clasico'?

Špansko razsodišče za šport (TAD) je potrdilo, da do predpisanega roka (15.00) prvakinja FC Barcelona ni poslala pritožbe na suspenz napadalca katalonskega kluba Neymarja, ki tako ne bo smel odigrati velikega derbija z madridskim Realom. A španski prvaki se še niso predali.

Juventus Barcelona - 2

Brazilec je v solzah končal sredino tekmo z Juventusom v Ligi prvakov, v petek je lahko slišal še nekaj slabih novic. (Foto: AP)

Neymarja je Španska nogometna zveza (RFEF) kaznovala s tremi tekmami prepovedi igranja zaradi protestov po izključitvi na tekmi z Malago, kjer je Barcelona izgubila svojega zvezdnika in tekmo, po kateri je postalo jasno, da bo moral Brazilec počivati na naslednjih treh ligaških dvobojih. Njegova kazen zajema tudi prihajajoči derbi z Real Madridom, "El Clasico", a so Katalonci napovedali vojno odgovornim, ki pa se je končala predčasno, saj naj Barcelona ne bi poslala pritožbe na Špansko razsodišče za šport (TAD), čeprav je po neuspehu prve pritožbe trdila, da bo to storila. Če bi bilo potrebno, bi aktualni državni prvaki pravico iskali tudi na Mednarodnem častnem razsodišču za šport (CAS) v Lozani, a zdaj je že jasno, da se ne nameravajo spuščati še globlje v sodne spise in Neymar je zdaj gotovo odpadel za derbi v Madridu. Čeprav je Barca na svoji spletni strani zatrdila, da bo posredovala pri TAD, so z naslova razsodišča nekaj po 15. uri, ko se je iztekel rok za pritožbo, oznanili, da je primer zaključen oziroma da ga Katalonci niso niti načeli. Izjavo je medijem prenesel predsednik TAD Enrique Arnaldo: "Nobene pritožbe nismo dobili in končali smo s sestankom. Nihče ni prosil za odložitev kazni. Da bi pritožba prišla kasneje? Nikoli še nismo sestankovali popoldne, ravno smo ga končali." 

Barcelono na zelenici večnih rivalov čaka morda odločilna tekma v boju za nov španski naslov, na lestvici ima Real s tekmo manj zajetne tri točke prednosti in je v dobrem položaju, da prvič po letu 2012 in šestič v tem tisočletju postane državni prvak. "Vseeno mi je, če bo (Gareth) Bale igral ali ne, zdi pa se mi prava sramota, da Neymar ne bo mogel igrati," je že pred današnjimi dogodki komentiral Toni Freixa, nekdanji direktor Barce, ki se je pred časom neuspešno potegoval za predsedniško mesto na Camp Nouu. Od tam je popoldne prišla potrditev, da so pritožbo na TAD poslali v za to predpisanem roku (15 dni), ne pa do konca zasedanja, a Katalonci trdijo, da takšnega precedensa še ni bilo, zato še vedno upajo, da bo lahko Neymar zaigral na stadionu Santiaga Bernabeua. Sklicujejo se na pravilnik Španske nogometne zveze, ki pravi, da nogometaš v primeru pritožbe ne sme biti kaznovan, dokler o pritožbi ne razpravlja TAD, in sicer v roku 15 dni, ki do tekme v Madridu še ne bo minil. TAD bi se moral sestati na izredni seji v soboto in pregledati pritožbo, sicer zaseda le enkrat na teden in v primeru, da se pri TAD ta konec tedna ne bi zbrali, bi Brazilec očitno lahko zaigral na "El Clasicu". Barcelona, so poročali nekateri mediji, je celo pripravljena poslati Južnoameričana na zelenico, četudi se TAD do tekme ne bi izjasnil, če sploh lahko igra ali ne. Torej bi aktualna državna prvakinja najbrž tvegala tudi izgubljeno tekmo za zeleno mizo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 131
 
Štanjkol 23.04.2017 22:53:48
Nekako pogrešam glavnega tle. E.T.-ja
Več komentarjev