Nogomet

Batistuta javno priznal: Zelo sem bil jezen, ker je Messi podrl moj rekord, a zdaj vsaj zaostajam za Nezemljanom

Buenos Aires, 13. 11. 2017 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgoletni napadalec argentinske reprezentance Gabriel Omar Batistuta je v pogovorni oddaji v domovini spregovoril o velikem razočaranju, ki ga je občutil, ko je ostal brez naziva najboljšega strelca v zgodovini reprezentance. "Krivec" je seveda nihče drug kot Lionel Messi.

A Gabriel Batistuta, ki je imel po odhodu v pokoj tudi nekaj psihičnih težav, trenutnemu kapetanu argentinske izbrane vrste Lionelu Messiju ne zameri. Po drugi strani pa nekdanji napadalec River Plata, Fiorentine in AS Rome ne skriva, da ga je bolelo, ko je zvezdnik Barcelone uspel zabiti 54. gol, s katerim je presegel rekord legendarnega "Batigola", ki se je izpovedal na televiziji Telefe. Messi je rekord podrl med lansko Copo Americo, trenutna znamka pa znaša 61 golov.

Gabriel Batistuta (drugi z desne) v družbi Davida Trezegueta, Javierja Zanettija in Carlosa Valderrame.
Gabriel Batistuta (drugi z desne) v družbi Davida Trezegueta, Javierja Zanettija in Carlosa Valderrame. FOTO: AP

"Če povem po pravici, sem bil kar precej jezen, ne le malo," je priznal Batistuta, čigar besede smo malce olepšali, točnejši prevod bi bil sicer "raz**zden". Batistuta je nadaljeval: "To je bil naziv, ki se me je držal. Ni kar tako. Greš po svetu in rečeš: 'Jaz sem najboljši strelec argentinske reprezentance.' To mi je bilo všeč. A prednost tega je, da zdaj zaostajam za Nezemljanom." Messi na zadnji prijateljski tekmi v soboto z Rusijo v Moskvi (1:0) ni zadel in je v majici z državnim grbom izbral že prek sto nastopov ‒ za razliko od Batistute, ki je 54 golov zabil na vsega 77 tekmah med letoma 1991 in 2002.

"Zabil bo enkrat toliko golov kot sem jih jaz," je o 30-letnem kapetanu reprezentance še povedal Batistuta, ki bo tudi naslednje leto pozorno spremljal, če bo Messiju uspelo prekiniti urok (ne)uspehov. Petkratni osvajalec zlate žoge v očeh nekaterih ljubiteljev še vedno zaostaja za Diegom Maradono, saj je legendarni Argentinec svoje rojake popeljal do naslova svetovnih prvakov, česar Messiju še ni uspelo. V Rosariu rojeni zvezdnik je po drugem zaporednem neuspehu v finalu Cope Americe celo začasno prekinil reprezentančno kariero, a se vrnil v velikem slogu in "rešil" Argentince na odločilni tekmi v kvalifikacijah za SP 2018 v Ekvadorju (3:1).

Prijatelji ali ne? Argentinska nogometna reprezentanca med enim od letošnjih treningov.
Prijatelji ali ne? Argentinska nogometna reprezentanca med enim od letošnjih treningov. FOTO: AP

"Manjka jim moštvenega duha, podpore, solidarnosti. Ne moreš ves čas dajati žogo Messiju," je o težavah aktualne izbrane vrste v Todo Noticias podrobneje spregovoril Mario Kempes, prvi strelec SP 1978. "Ne vpokličejo te v reprezentanco, ker govoriš dobre vice, ker si smešen, ker si lep ali ker si Messijev prijatelj. Pokličejo te, ker imaš vlogo, ki ti jo dajo v klubu in imaš osebnost. V reprezentanci si in vsakič jo (žogo) daš Messiju. To je najlažja možnost, ker potem te lahko neha skrbeti in reči prepustiš njemu ter čakaš, kaj bo storil. Nisem tam, da bi to lahko videl, a glede na to, kaj prebiram, so vsi zelo dobri prijatelji. A to prijateljstvo bi se moralo odsevati na igrišču. Če bi bilo enajst prijateljev, bi ščitili drug drugega na igrišču," je prepričan nekdanji svetovni prvak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
14. 11. 2017 14.12
-8
messi je trenutno najslabši igralec med vsemi vročimi zvezdniki,tako da nevem kaj se greste tu z laganjem vdi vejo da je messi ptevara stoletja in lobij mafije ki pridno podpira barco in podkuplja sodnike
apodgraj
15. 11. 2017 10.22
+0
Če si v to trdno prepričan , kar si zapisal , potem , ti lahko mirne duše rečem ,da si največji teleban na tem portalu in verjetno tudi sredine v kateri živiš. Če bi bil "bog" , ti bi lahko samo on pomagal , ker baje samo on dela čudeže.
Drago Kugler
17. 11. 2017 20.04
+1
ehjaehja
14. 11. 2017 08.13
-13
messi je nula v reprezentanci ter klubu zadnjih 10 let breu inisete in xavija ne bo znau niti zabiti gola
prava resni.ca
14. 11. 2017 09.00
+9
Johnny_J
14. 11. 2017 09.04
+8
In potem svizec zavije čokolado...božiček tudi ne obstaja,zato ne verjemi mamici in atiju,da pod jelko ni ničesar,zato ker si tako neverjetno neumen,ampak te nimata rada in ti nočeta nič kupiti. Rojstne dneve preživljaš s stenicami in ščurki,pa še njih je vsako leto manj,ker,so pametnejši in nočejo imeti opravka s tabo!
saturnsky23 saturnsky23
13. 11. 2017 18.32
+29
Resnično (morda trenutno) narobe svet.Nogomet, ni samo zabijanje golov in to po zaslugi vrhunskih soigralcev, ki "morajo" igrati samo na tebe, velja za Ronalda. To kar nam prezentira Messi (verjetno) vsaj mi, generacija ne bomo več videli, doživeli. Edini na svetu je (Lionel), ki v nogometni igri, ima sposobnost zadeti po svoji zaslugi, da ne govorimo o izvenzemeljskem preigravanju, ki mu je edinstvena.
CURVANORD Zanetti
13. 11. 2017 17.43
+12
Prvi 3-je na sliki so pustili globok pecat v Italijanski ligi,Valderrama pa je tudi legenda sploh zaradi famozne cupe:-)
Kollerik
13. 11. 2017 17.09
+30
Batigol ima brez dvoma prav. Samo eden in edini je Lionel Messi, najboljši med najboljšimi!! Kvaliteta, ki pa žal v tem hinavskem in zahrbtnem svetu mode in podkupovanja seveda ni nagrajena tako, kot bi si zaslužila.... kot smo videli, razne zlate žoge pobira tudi na igrišču večno srebrni CR7.....
fihner
13. 11. 2017 17.39
+6
pako-san
13. 11. 2017 22.52
-14
apodgraj
15. 11. 2017 10.25
+1
pako -san Verjetno, bi jih sam nujno potreboval in to zelo močne.