Nogomet

Belgijski selektor ostro nad kritike: 'Da, blefiral sem! Negativci me ne zanimate ...'

Pariz, 19. 06. 2016 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Belgijski selektor Marc Wilmots si je po zanesljivi zmagi svojih varovancev privoščil kritike, ki so pod vprašaj postavljali njegove sposobnosti in sposobnosti reprezentantov po uvodnem porazu z Italijo. V soboto so rdeči vragi opravili z Irci (3:0), Wilmots pa je med drugim spregovoril o "manipulacijah".

Lukakuju je želel Wilmots pokazati, da vanj še verjame.
Lukakuju je želel Wilmots pokazati, da vanj še verjame. FOTO: AP

Marc Wilmots je na tekmi drugega kroga skupinskega dela evropskega prvenstva v nogometu dočakal eno svojih največjih zmag. Ne toliko zaradi rezultata, Belgija je precej zanesljivo odpravila Irsko (3:0), temveč zaradi kritik, ki so se vsule na njegov račun že pred začetkom turnirja, okrepile pa so se po porazu z Italijo v prvem krogu. Po mnenju mnogih je Wilmots trener, ki iz ekipe zvezdnikov ne uspe izvleči najboljših predstav, a nekdaj izvrsten nogometaš, ki je kot selektor zorel skupaj s svojimi varovanci in postal nekakšen oče najbolj talentirani generaciji v zgodovini države, je z veseljem zaprl usta kritikom z lepo zmago. Irska ni imela odgovora na Romeluja Lukakuja, ki je na sobotni tekmi drugega kroga zadel dvakrat, med strelce se je vpisal tudi Axel Witsel, medtem ko je na klopi vsaj malce presenetljivo obsedel eden najljubših Wilmotsovih igralcev Marouane Fellaini. Igra je bila posledično hitrejša, selektor pa se je po tekmi hvalil, da je v pogovorih s kritičnimi mediji v zadnjih dneh namenoma blefiral, ko je izjavljal, da bi lahko na klop posadil Kevina De Bruyneja in Lukakuja.

"Da, blefiral sem. Blefiral sem. Igralci se tega zavedajo. Vsi so se tega zavedali. Čakali smo na pravi trenutek. O tem smo govorili zasebno," je bil z osebno zmago zadovoljen Wilmots. Poleg Lukakuja je zelo dobro tekmo na malce drugačnem položaju za napadalcem odigral tudi De Bruyne, ob vseh zadetkih so belgijski nogometaši praviloma stekli v objem selektorju, ki je s skokom v naročje Lukakuja članu Evertona tudi želel pokazati, da verjame vanj. "Mislim, da je pred tekmo z Italijo zabil štiri zadetke na ravno toliko tekmah. Rekli so, da je to drugače. Moral sem mu razložiti nekatere reči in mu pokazati, da mu zaupam," je nadaljeval Wilmots, čigar ekipo še čaka pomembna tekma s Švedsko. Kritike je opozoril, da prehitro pozabljajo na dosežke države, ki gre zaradi strahu pred terorizmom skozi težke čase, na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) pa je dosegla tudi izjemno drugo mesto. "Po štirih letih uspehov smo deležni kritik in zadnja štiri leta kar izginejo. Mislim, da je to manipuliranje ljudi, dajanje napačnih predstav ljudem. Mislim, da dajejo igralci vse za državno izbrano vrsto," je še dodal Wilmots, ki je sarkastično pokomentiral taktiko rdečih vragov po tem, ko je Lukaku lepo zadel z roba kazenskega prostora za zasluženo vodstvo:

"Ko zmagujemo z 1:0, imamo na voljo svoja orožja. Nisem nameraval naročiti ekipi, da naj se brani. Sicer bi me spet odstavljali. A ne skrbite, tega sem vajen. Včasih mislim, da je kritiziranje zgolj manipulacija. Razen smrti mislim, da se lahko merim z vsem, kar se mi postavi na pot. Imam 47 let. Ljudje, ki so negativni, me ne zanimajo. Želim si biti s pozitivnimi ljudmi."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECantona
19. 06. 2016 10.46
Tale EP je velika polomija. Za varnost ni poskrbljeno. Madžari so včeraj na stadionu strašili z orožjem (teleskopke). Incident med Rusi in Angleži, potem Hrvaška.
BURGA
19. 06. 2016 16.25
+0
Prav to je cilj vodilnih kapitalistov sveta. Cel mesec se siromaki tepejo med seboj na nacionalni osnovi, medtem pa kapitalisti v miru sprejemajo odločitve sebi v prid. Ves šport v katerem med seboj tekmujejo države ni nič drugega kot spodbujanje nacionalizma.