Nogomet

Beli balet pobral vse nagrade v Dubaju: poleg Ronalda in Zidana priznanji tudi legendam Lippiju, Tottiju in Puyolu

Dubaj, 28. 12. 2017 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na podelitvi nogometnih priznanj Globe Soccer Awards v Dubaju je Real Madrid slavil v vseh glavnih kategorijah. Nagrado za najboljšega v letu 2017 je dobil napadalec Cristiano Ronaldo, najboljši trener je postal Zinedine Zidane, beli balet pa je slavil tudi v ekipni konkurenci.

V Dubaju niso pozabili niti na legendarne Francesca Tottija, Carlesa Puyola in Marcella Lippija. Na podelitvi Globe Soccer Awards so Tottiju in Puyolu, dolgoletnima članoma AS Rome in Barcelone, vročili nagradi za njuno življenjsko delo, podobno kot prekaljenemu italijanskemu trenerju Lippiju, ki je največje uspehe dosegal na klopeh Juventusa, italijanske reprezentance in kitajskega Guangzhouja.  

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. FOTO:

Vseeno je bilo vse v znamenju madridskega Reala in zvezdnika belega baleta Cristiana Ronalda. Portugalski as je leto, v kateri je v domačo vitrino pospravil peto zlato žogo in bil izbran za najboljšega nogometaša Evrope, sklenil z nagrado za Globe Soccer. Glasovali so člani Mednarodne zveze nogometnih agentov (EFAA) ter Združenje evropskih nogometnih klubov (ECA). Med tistimi, ki so nagrade podeljevali, je bil tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, a Ronalda na podelitvi ni bilo.

"Zame je to poseben trenutek. Srečen sem, ker sem dobil to nagrado. Hvala mojim soigralcem, trenerju in Madridu. Osvojili smo veliko skupnih in posamičnih nagrad. Hvala tistim, ki so glasovali zame, naslednje leto pa gremo še enkrat," se je zbranim v Združenih arabskih emiratih prek videopovezave oglasil Ronaldo, ki mu je nagrado vročil upokojeni italijanski virtuoz Alessandro Del Piero

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zidane nagrado posvetil vsem mamam
Portugalec je sicer v izboru ugnal dolgoletnega rivala Lionela Messija, Neymarja, Gianluigija Buffona, Paula Dybalo, Kyliana Mbappeja in soigralca Sergia Ramosa. Njegov agent Jorge Mendes je tudi letos odnesel nagrado za najboljšega agenta, trener leta pa je kljub ne najbolj prepričljivemu začetku aktualne sezone Realov Zinedine Zidane. Ta je v glasovanju ugnal Massimiliana Allegrija, Antonia Conteja in Joseja Mourinha, potem ko je osvojil Ligo prvakov in špansko prvenstvo ter leto z osvojenim naslovom svetovnega klubskega prvaka prvič v zgodovini Reala sklenil s petimi lovorikami.

"Ta nagrada je dokaz, da reči delujejo," je na odru v Dubaju dejal Zidane, ki je imel zaradi poraza na derbiju z Barcelono (0:3), velikem "El Clasicu", kar nekaj dela s prebiranjem kritik v medijih. "Jasno je, da se moram zahvaliti mojemu predsedniku, ker mi je Real Madrid namenil priložnost, da lahko vodim to ekipo, to neverjetno ekipo," je dodal Zidane. "Želim čestitati in se zahvaliti vsem mojim igralcem, ker brez njih ta sezona in ta nagrada ne bi bili mogoči. Rad bi se zahvalil tudi trenerjem, imel sem jih veliko, od Marcello Lippija do Fabia Capella, veliko jih vidim tukaj. Vem, da je to zelo težka služba, jaz sem jo šele dobro začel in osvojil veliko reči. Mislim na vse trenerje, res na vse, tiste, ki zmagujejo, in tiste, ki ne, tiste, ki jim ni uspelo osvojiti te nagrade. Želim povedati še nekaj, to pa je tudi najpomembneje: nagrado bi posvetil vsem mamam tega sveta."

Zidane je kljub polomu na "El Clasicu" skupaj z Realom leto vseeno sklenil z lepim priznanjem za najboljšo ekipo, kraljevi klub je v tem pogledu ugnal osvajalca Lige Evropa Manchester United in francoskega prvaka AS Monaco. Najboljše prvenstvo je španska Primera Division, najboljši sodnik pa Nemec Felix Brych. Monacov podpredsednik Vadim Vasiljev je bil razglašen za najboljšega nogometnega delavca, direktor Manchester Cityja Ferran Soriano pa je dobil nagrado za občutno izboljšanje poslovanja kluba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paulista
29. 12. 2017 19.09
+8
@cripstoned saj proti boljšemu nasprotniku ni sramotno izgubiti 0:3, si bil ze navajen na kaj hujsega 0:4, itd..te je pa dodelalo en teden si se skrival, napovedal si pa visoko zmago Reala in pol mrk ..ti bos pljuval po Barci, Real je letos prvic v 115 letih osvojil 5 pokalov...pa vse te bi dali sam da ne bi tak fasali doma z Barco. Barca pa v zaddnjih 10 letih 1x 6 pokalov pa se 2 x 5 pokalov v sezoni ... in spet napovedujes nekaj da Barca ne bo osvojila nic v naslednjih letih, dobro premisli pubec ..El Clsico si se opeko :-)
Symbolic
29. 12. 2017 15.35
BLABLA... Iin vi to napišete po 23.12. 2017 ?
ledr
29. 12. 2017 14.32
+1
In kdo je podeljeval te nagrade???
krnekilojz
29. 12. 2017 14.33
+7
arabski ljubitelji spodnjic in istega spola
cripstoned
29. 12. 2017 13.17
-10
hejtejrem reala spodaj...seveda sem lepo cestital barceloni za zmago....vam pa nimam kaj za cestitati ce ste pa samo navijaci messija posledicno hejteri reala in ronalda...ko bo odsel ronaldo in ko bo odsel messi se boste kot vedno skrili....madridiste navijamo za klub...klub ki je najboljsi v spaniji, evropi in na svetu zadnja leta....tudi ce letos konca brez lovorik ko razlogov za zalost ni....to kar smo doziveli navijaci reala v zadnjih 2letih ni dozivel noben navijac ....hvala realu za vse....se slisimo naslednje leto...do takrat pa pozabite na nogomet in se poveselite z domacimi, puncami, prijatelji itd ....
krnekilojz
29. 12. 2017 13.27
+9
6 pokalov!!! v eni sezoni!!!! vidiš to je nekaj, kar belčkom nikoli ne bo uspelo, nikoli. In kako je lahko realčič najboljši klub, če nima tega uspeha?? ta slika je samo v tvoji glavi
Johnny_J
29. 12. 2017 13.31
+9
Trend01
29. 12. 2017 13.37
-10
Kdor ne verjame, naj v brskalnik vtipka: ovrebo apologize
MaunelNeuer
29. 12. 2017 13.50
-7
lojzek real je pa prvi klub ki je obranil naslov najboljšega v LP....kaj boš pa zaj reko?
Kollerik
29. 12. 2017 14.16
+7
nekateri imajo pač radi .....dinozavre....in prazgodovino...jurski park,..... pa take pa to.... :)))
Trend01
29. 12. 2017 14.20
-5
Točno tako. Zato se pa tako radi hvalite s šestorčkom. A ta pa ni dinozaver?
Trend01
29. 12. 2017 14.22
-6
\"Dragi\" urednik portala. Če želiš, da so na tej strani uradne stvari, ne briši tiste tekste, ki so pomembni (pa čeprav v angleščini). Spoštovani, Komentiranje na naših portalih je moderirano in deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo.Vaš komentar ni v skladu s temi pravili in smo ga zato tudi izbrisali. Izbrisan komentar: Jp, lojze in johnny; je lepo tudi Tom Henning Øvrebø, sodnik v polfinalu Barcelona - Chelsea, po treh letih priznal in povedal: \"*.\" To je bila izjava za The Times. Če bi dotični sodnik sodnil normalno, Barcelona tudi finala ne bi videla. To je dejstvo. 4 nedossojeni penali... Noro. In te \"dinastije\" ne bi bilo. Ja, to je \"neprecenljivo\". Na koncu je pa še dodal: \"*.\" P.s. - celo Gerard Piqué je \"ksno\" po tekmi dejal, da je v svojem 16m prostoru igral z roko in bi moral biti dosojen penal.
Trend01
29. 12. 2017 14.24
-6
Poglejte še leto poprej, ko je sodil v prvem krogu na izpadanje. Fiorentina - Bayern. Končni rezultat: 4-4. Kasneje Bayern postane zmagovalec LP. " Tom Henning Ovrebo je po veliki napaki, ko je na prvem srečanju osmine finala Lige prvakov med Bayern Münchnom in Fiorenitno priznal povsem neregularen zadetek Miroslava Kloseja za zmago Bavarcev z 2:1 v zaključku srečanja, zagotovo najbolj osovražena oseba v Firencah . Norvežan se tega zagotovo zaveda, a po toči zvoniti je prepozno. Kljub temu je Ovrebo po ogledu spornega posnetka priznal, da je naredil veliko napako, ko ni razveljavil zadetka Kloseja, ki je bil po podaji Ivice Olića v očitnem prepovedanem položaju. " Pogledal sem si posnetek in nič ne morem rečti v svoj bran. Naredil sem napako. Vsa odgovornost je moja. Pogovarjal sem se s stranskim sodnikom, a njega ne morem okriviti za napako. Vso odgovornost prevzemam nase, ker sem jaz naredil napako. Zavedam se, da tega ne morem popraviti in zaradi tega mi je še veliko huje, " je v svoj bran dejal Norvežan. Lepa gesta Ovreba, ki pa igralcem in navijačem Fiorentine ne pomaga veliko."
krnekilojz
29. 12. 2017 14.38
+7
ja trendek vi ste pač pravljičarji, ki mislite, da ima tistih 6 pokalov v 50 in 60 letiih prejšnjega stoletja, enako veljavo, kot pokali, ki so se podeljevali po letu 1990.
Trend01
29. 12. 2017 14.45
-5
He, he. Sem mislil, da imaš vseeno kaj več v glavi. V tem formatu ima Real 6 naslovov. Štima? On, če smem; v čemu spet žalivost? Zakaj trendek? Tebe lojzek kličejo?
Trend01
29. 12. 2017 14.56
-3
He, he. Sem mislil, da imaš vseeno kaj več v glavi. V tem formatu ima Real 6 naslovov. Štima? In, če smem; v čemu spet žaljivost s pomanjševalnicami? Zakaj trendek? Tebe lojzek kličejo? Vem, da si otročji, a vseeno...
Symbolic
29. 12. 2017 15.55
+7
Opaaa ... 6 dni se je "elita" beličnikov (v polni sestavi) skrivala in končno, zbrala le toliko poguma, da se je vendar oglasila... (prilezla na plano, tudi v polni sestavi). "Bravo"!
Trend01
29. 12. 2017 16.07
-6
Spet "nakladaš" simbolični podoficir? Sam sem bil gor tam kjer je bilo zanimivo. Tam kjer ste se onegavili, pač nisem bil. Bil sem tudi med prvimi, ki sem napisal komentar na tekmo Real - Barcelona. Če si slep ali še kaj drugega - ti pač ne morem pomagati. Te razumem; zoprno je, če imaš prazno bučo.
Symbolic
29. 12. 2017 16.57
+4
Boli... boli, a ne? Pa tudi nobenega nisem omenil (razen "elito" beličnikov) ... No zdaj sem pa malo zbegan: paa ne, da se ti imaš za neko elito.... Ajoooj... bogi ti... Da si beličnik, to se ve, ampak, da si "elita"? To je prav smešno... Čist razumljivo je zakaj je EDINA tvoja obramba žalitev oponenta... to pa je kultura , a veš?
Opazovalec2020
29. 12. 2017 22.24
+2
Trend kako pa kaj 2 offside gola v 105 in 110 minuti cetrfinala lige prvakov? Dejma se to pokomentirat...kera podmukla lisica si ti!
MaršalPerez
29. 12. 2017 22.44
+2
trendek spet potvarja resnico....on deluje po načelu ponovi laž 100 krat in postala bo resnica....pravi mali gebels
Symbolic
30. 12. 2017 14.20
+1
Machetekills007
29. 12. 2017 13.16
-3
šumar
29. 12. 2017 11.06
+3
vse se da kupit to itak vemo
cripstoned
29. 12. 2017 10.36
-18
ker je december imam malo manj casa da se oglasim tukaj ampak vseeno.....lahko pa vam povem da drzi tista izjava locoblancota na zacetku sezone da se zaradi politike letos prepusca barci naslov....tako je barca prakticno ze prvak in realu je prvenstvo nepomembno....liga prvakov pa bo povsem drugacna zgodba....imejte letos laligo in se veselite se zadnjic ker potem pride susno obdobje in konec barce.....vseeno je pa real klub ki lahko pomalica barcelono z b ekipo ce se mu to zagre....pa srecnega in zdravega vsem tudi hejterjem...reeeaaaaal maaaaadriiid cristiaaaaanoooo roooonaaaldooooo!!
resnicaosvobaja
29. 12. 2017 10.41
+16
"Real lahko pomalica Barcelono, če se mu to zagre...¨ ampak Barca je zmagala s 3:0 pa se ji tudi ni šlo za zmago... Tudi tebi vesele praznike
Johnny_J
29. 12. 2017 12.08
+13
Ja spet so sodniki pomagali Barceloni,ki si niti približno ni zaslužila zmage,v tem nepomembnem prvenstvu hahahaha kake pa ti strelas! O neki suši si govoril že na koncu minulega prvenstva in real je doma izgubil z najboljšo postavo,grizli so travo,da bi zmagali,pa niso mogli prdnat! In ni kriv december,ampak si na močnih antidepresivih,skrival si se od sramu,saj besed,ki si jih izrekel pred tekmo,ne moreš povleči nazaj! Sprijazni se že,da je lanska sezona bila podarjena realu in,da nimajo za burek! Jaz sem to vedel,mi smo vedeli in 3/4 sveta ve. Včeraj ti je guardiola lepo povedal,da je glavni favorit tisti,ki ima Messija! Ti si sramota za vaš klub in zaradi takih kot si ti,so rivalstva na sovražnem nivoju,ki nimajo veze z nogometom!
fihner
29. 12. 2017 12.40
+5
krnekilojz
29. 12. 2017 13.06
+6
ah Barca je na zadnji tekmi igrala tok slabo, da bi jih lahko vsak malo, ampak res malo, boljši klub od Slovenskih, naprimer Tenerife, premagal. Pač Real ne spada med to kategorijo malo boljših klubov in je izgubil.
Symbolic
29. 12. 2017 16.04
+4
Hehehe... Cripsy končno dojel koliko je ura in je že izobesil belo (ja, kakšno pa drugo) zastavo... Pa ne Crispy... a veš kakšen dolgčas bo brez tebe... "Ostani z nami..." LOL (opomba: ne me ubogat!)
resnicaosvobaja
29. 12. 2017 10.30
+5
Za zlato kopačko bo moral najboljši igralec na svetu v letu 2017 najprej premagati vsaj 8 strelcev samo iz prve slovenske lige Ali so naši golgeterji tako dobri ali ...?
ddolores
29. 12. 2017 10.04
+7
Tumpoglu Marquez, Zapiramvamusta in Crispstosned - prvi napad štale Madrid prav tekmujejo, kdo bo dobil več minusov tu gor!
fihner
29. 12. 2017 12.44
+2
To pa je štala....v pravem pomenu besede...
resnicaosvobaja
29. 12. 2017 09.48
+7
Te nagrade bodo zmeraj sporne, dokler ne bo uvedenega nekega osnovnega točkovanja za pokale, asistence, gole, Igralca tekme , player ratingsa v eno skupno primerljivo oceno TO ZDAJ JE ŠE NAJBOLJ PODOBNO SLOVENSKI EMI
Opazovalec2020
29. 12. 2017 22.25
paulista
29. 12. 2017 09.18
+14
Biti tepen doma na Bernabeu na zadnjih treh El clasicih v Laligi z rezultatom 2:10 od najhujšega nasprotnika Barce je hudo, je pa lepo da se tolažijo ko vidis faco Zidana in Ronalda po 0:3 je vse jasno
ehjaehja
28. 12. 2017 22.03
-19
Ja kdo drug kot kraljevi klub! HALA MADRID!!
fafajonka
28. 12. 2017 22.21
+19
Menda ima Narcis svoj muzej in že polno šare v njem.
xxman.y
29. 12. 2017 08.56
+7
paulista
29. 12. 2017 09.31
+13
kaj je ZAPIRAMVAMUSTA...napovedal si zmago Reala 23.12. pol ste fasali 0:3 in si se skril . kaj pa je bilo to?
Jure Slanovic
29. 12. 2017 09.55
+4
krnekilojz
29. 12. 2017 13.08
+7
bo glasen do februarja, ko jih bo PSG uničil in potem ga ne bo do septembra. Samo malo še zdržimo in se ga znebimo.