Nogomet

Benzema v Madridu junak prve tekme proti Bayernu

Madrid, 23. 04. 2014 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Müchenski Bayern in madridski Real sta odigrala prvo tekmo polfinala lige prvakov. Na stadionu Santiago Bernabeu so tesno zmago (1:0) slavili gostitelji. Gol je že v prvem polčasu dosegel Francoz v vrstah galaktikov Karim Benzema.

Karim Benzema
Karim Benzema FOTO: Reuters
Dvoboj evropskih nogometnih velikanov Reala in Bayerna na polnem Santigau Bernabeuu ni ponudil vrhunske nogometne poslastice v polfinalu lige prvakov, kot so pričakovali mnogi. Prva tekma je bila na sporedu v Madridu, povratna bo v Münchnu, bolj zadovoljni po "prvem polčasu" polfinalnega dvoboja pa so v taboru Reala, saj so zmagali z 1:0.

Trener galaktikov Carlo Ancelotti je tekmo začel brez Garetha Balea, je pa zato bil znova na igrišču po poškodbi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, v vrstah Bayerna pa je strateg Pep Guardiola lahko računal na prvega vratarja Neuerja, v prvi postavi je bil tudi Mario Mandžukić, na klopi pa Thomas Müller. Bavarci so pogumno začeli tekmo in dvakrat je ob strelu Bastiana Schweinsteigerja posredoval Iker Casillas. A dovolj je bila le majhna nepazljivost v obrambi Bayerna po hitrem protinapadu Reala, da je na semaforju pisalo 1:0. Po podaji Fabia Coentraa iz strani je gol dosegel Karim Benzema in neposredne bližine. To je bil peti gol francoskega napadalca v letošnji sezoni lige prvakov. V 26. minuti je lepo priložnost za povišanje izida zamudil Ronaldo, ko je Real znova izvedel hiter protinapad, a je žoga po njegovem strelu zletela čez gol, podobno je bilo pri akciji Di Marie v 41. minuti. Prvi polčas se je končal z vodstvom Reala, posest žoge pa je bila pričakovano v korist Bayerna ( v odstotkih 64:36).

V drugem polčasu je Bayern še povišal prednost v posesti žoge, vendar pa si je priigral malo priložnosti, da bi izid izenačil. Obe moštvi sta v drugem polčasu igrali zelo previdno in priložnosti na obeh straneh res ni bilo veliko. Oba trenerja sta opravila tudi nekaj menjav, na igrišče so pri Bayernu prišli Javi Martinez, Müller in Mario Götze, na klop so odšli Ribery, Rafinha in Schweinsteiger, pri Realu pa so v igro vstopili Illaramendi, Bale in Varane, igro so zapustili Ronaldo, Isco in Pepe, ki se je poškodoval. Najlepšo priložnost polčasa je zamudil Götze, ki je močno ustrelil proti golu, a se je z dobrim refleksom izkazal Casillas in ubranil prednost Reala pred povratno tekmo v Münchnu. V statističnih elementih (streli, posest žoge, koti,...) je bil boljši Bayern, rezultatsko pa Real.

Veselje nogometašev Reala bo golu Benzemaja.
Veselje nogometašev Reala bo golu Benzemaja. FOTO: Reuters

Izid:
Real Madrid - Bayern München 1:0 (1:0)
Benzema (19.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (428)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaDecima
24. 04. 2014 23.43
+5
Lepa,taktična zmaga, ki pa ne pomeni ničesar. Upam, da se Real nebo preveč branil na Allianzu, ker če nedajo gola zna biti zelo nevarno. Še posebej , ko bo cel stadion rdeč.
donće
24. 04. 2014 23.27
-2
Nekam neviden je bil včeraj Cristiano.
12king12
25. 04. 2014 10.18
+3
prva tekma po poškodbi + da je opravil samo 2 treninga... dal je odlično podajo do cuentraa in od dalje za gol
Real Madrid 1
24. 04. 2014 20.26
+1
lightning
24. 04. 2014 17.18
+4
navijam za chelsea, v španiji pa za real. se pa sprašujem - če oboji pridejo v finale in bodo vsak svoj bunker špilal...a bodo na sredini sodniki imeli piknik? al bodo kar takoj pristopili k izvajanju penalov?
jaz.bajsek
24. 04. 2014 20.00
-2
Hhaahahaha...., verjetno bi Chelsea prvi popustil! Ampak po mojem ne bo straha, ker bo Bayern v finalu skupaj s Chelseajem!
Campeones34
25. 04. 2014 00.25
+6
Za napadalni bunker (tiki taka) se pac uporablja obrambno taktiko na kontre. Samo vi otroci tega ne razumete, vi bi da se vsi odmikajo igralcem Bayerna in gladko zmago Bayerna. Ce je Bayern tolko dober, bo ze prebil obrambno formacijo.
MesOjediPinGvin
24. 04. 2014 16.28
+0
Po novem bosta povratni tekmi na istem stadionu ob istem času. Na eni polovici bo Real igral bunker proti Bayernu, na drugi pa Chelsea proti Atleticu .... hahaha
LJILJAN
24. 04. 2014 15.39
+13
eni se bunjo cez pimlanje zoge gor pa dol,eni cez bunker. Vsak sciti svoj klub. Vceraj je zmagala taktika reala,ki bayernu ni dopustila dosti. Zasluzena zmaga. Vendar se nimamo finalistov. upam na finale Chelsea- Real
markojan
24. 04. 2014 15.11
-5
Predlagam, da vsi, ki gledate fuzbal le zato, da tvoj klub zmaga ustanovite svojo CL. Pravila: "kdo bo dalj časa in z več igralci zdržal v svojem kazenskem prostoru brez prejetega gola, ta zmaga". Kar se sinoči Reala tiče pa zadnjič Chelsee je antipropaganda fuzbala. Brez veze. Sicer pa tako ali tako vsi zadnjih 10 let študirajo kako premagati Barco in sedaj še Bayerna. In so pogruntali: bodi 70 min v svojem 16 meterskem prostoru in se mogoče to lahko zgodi. In se res kdaj pa kdaj. Pa kaj pol. Sicer razumem navijače iz Madrida, Londona, ..., da navijajo za svoj klub in potem navdušeno proslaljvljajo, ker so zmagali. O:K. Ne razumem pa, da mi, slovenčki, ki gledamo te klube le zato, ker je (zopet) fuzbal luštno gledat in mi klobasate o tem kolk je Real pametno in nasploh superiorno (kot pravi Beckenbauer) premagal Barco. Please, ne, ne morem več poslušat. Vsi boste rekli lej ga še en, ki za Barco navija. Ja res je, ampak ne zato,ker sem iz Katalonije ampak zato, ker so edini gledljivi in igrajo zato da dajo gol. Kapo dol za tak fuzbal bi rekel naš Srečko. Vsi ostali pa študirajte kako ga ne dobiti. Bravo "jaz.bajsek".
ElCapitan
24. 04. 2014 15.17
+8
neskončno podajanje žoge nazaj in naprej je atraktiven nogomet?
markojan
24. 04. 2014 15.32
-4
ne da se mi več razpravljat. Imaš prav. Res se da z lahkoto spraviti žogo mimo 11ih igracev v gol (če ni mogoče še kakšen iz klopi zraven).
LaDecima
24. 04. 2014 23.46
+4
Na domačem igrišču ni ravno lepo dobiti gol.
jaz.bajsek
24. 04. 2014 13.55
+8
Nekateri tukaj pa res pojma o pojmu nimate! Od kar Barca ni več najboljša od najboljših, čeprav še zdaleč ni slaba, je kar naenkrat tiki-taka najslabša možna igra, ki jo lahko nek klub goji, pa naj bo to Barca ali Bayern! A ste že vsi pozabili, kako je Barca prav s takšno igro nadigralavala vse in vsakogar in to ni trajalo eno leto, ampak skoraj 10letje! Logično je, da se je ustavilo, saj je neka generacija enostavno svoje odpela in ni več dovolj motivacije, ampak ne veselite se prehitro! Barca se takšni igri ne bo odpovedala, le nadgradila jo bo, kot jo je Bayern! In tudi če Bayern letos slučajno ne uspe osvojiti LP, to ne pomeni, da je Guardiola vse uničil, kot nekateri pišete, ampak je enostavno težko igralcem dve leti za povrstjo doseči najboljše od najboljšega! Če ne bo letos, bo pa drugo leto, boste videli! Mislim tudi, da bo že naslednji tekmi proti Realu znova pokazal zobe! Barca jih bo pa takoj, ko se vsaj malo okrepi s kakšnim obrambnim igralcem in ko dobi vsaj solidnega trenerja In potem me zanima, kaj boste nekateri spet imeli za povedati čez tiki-tako!
Campeones34
24. 04. 2014 14.13
+1
Campeones34
24. 04. 2014 14.14
+0
Pa mimo grede, Bayern je naredil gromozanski korak nazaj.
12king12
24. 04. 2014 15.14
+1
jaz.bajsek verjemi da barcelona ne bo ndolgo več ista ekipa ker ne bo imela več igralcev tipa xavi, iniesta... predno me popljuvaš naj ti razložim kaj s tem mislim. še vedno bo imela vrhunske igralce mogoče celo boljše ampak dejstvo kako sta se razumela na igrišču kot naveza xavi-iniesta je dolgo več ne bo. ekipo sta razigravala imela kirurško natančne podaje + odlični messi ki je zabijal na vsaki tekmi... leta naredijo svoje in tudi ta dva nista več rosno mlada in ne verjamem da se bosta hitro spet našla tipa igralca xavi in inista ki sta bila ostvarjena za igro tika taka
jaz.bajsek
24. 04. 2014 15.41
+0
12king, drzi, ampak bodo prisli novi in novi...
Los Galacticos
24. 04. 2014 17.13
+6
Ja bajsek res je, tika taka je najboljša taktika in igra kar jih je lahko in je v prvih dveh treh letih ubijala vse klube, zato je tudi Barca bila ta leta superiorna... Ampak taka igra je pripeljala do tega da gledaš samo eno ekipo igrat, in pridejo dnevi ko tika taka nima ideje ampak kljub temu moraš gledat igrat samo eno ekipo, Barco in recimo Bayern in to je slabo za nas gledalce... Kljub temu da gledaš dva velika kluba, zgleda k da je en drugoligaš drugi pa europski prvak, zaradi te posesti žoge in podajanja do onemoglosti... Za primerjavo daj tekmo Liverpool-ManC obe ekipi sta igrale napadalni nogomet, veliko priložnosti in lepih akcij, če bi pa ena od teh igrala tika taka taktiko potem bi gledal samo eno ekipo igrat in drugo čakat na kotre... Skratka pri tiki taki pride do velike posesti žoge posledično tud logično da igra samo ena ekipa, kar uničuje gledljivost... Če bi se srečal današnji Real in Juppov Bayern, bi to včeraj bil spektakel...
jaz.bajsek
24. 04. 2014 20.13
+1
Belaj_, delno se celo strinjam s teboj, ampak zares le delno! Barca je prva tri leta pod Guardiolo igrala fenomenalno, da ne rečem vesoljsko, ker je igrala prodorno tikitako, saj je imela tudi nekaj višjih igralcev, Alves je bil v formi in je dal večino podaj Messiju, Xavi je bil v vrhunski formi, v obrambi pa sta bila Puyol, ki je bil takrat izjemen obrambni igralec in Pique. Da se ne pogovarjamo o Abidalu! Barcino tikitako so uničili slabi nakupi in prodaje igralcev, pa tudi trenerjev! Takoj ko bodo uredili te zadeve, bo tikitaka spet laufala! In še nekaj...že pred Guardiolo je Barca igrala eno blažjo različico tikitake in tudi takrat so bili odlični (Ronaldinho, Etoo,...). Jaz nimam nič tudi proti takšnemu načinu igre! Pa tudi z Bayernom bo šlo, samo verjetno ne dve leti zapovrstjo, ali pač!?
LaDecima
24. 04. 2014 23.52
+1
@Belaj_ +! bajsek imaš lrav glede tega, da bo Barca
propain
24. 04. 2014 13.44
+12
Najboljši igralec RM je že dolgo časa Modrič ampak je zmeraj v ozadju.
Daco105
24. 04. 2014 21.26
-4
hahaha, dej ne me smejat, hahahah kr modrič prav ta je pa dobra, vic leta majkemi. PS : Modrič nima pojma
kiki7 best
24. 04. 2014 13.30
+3
mislim da zaslužena zmaga. CR7 pa je odigral odlično tekmo glede na to da je samo 2 treniral z ekipo.poleg tega pa mislimm da sta bila bolj pomembna pri golu coentrao ki je odlično podal benzemaju ki kaj veliko dela ni imel pred podajo coentraoa pa je je ga CR7 lepo našel..viva real madrid
Flamee
24. 04. 2014 11.37
+16
po branju spodnjih komentarjev sem se večino časa držal za glavo, mislm kakšne traparije folk piše pa to ne morš vrjet. Guardiola je hotel narekovat tempo, uspel mu je samo niso bili učinkoviti u napadu, Realovo najmočnejše orožje so pa protinapadi, kar so tud znal pokazat z izvedbo hitrih kontr. Moram pohvalt izjemno navezo Pepe-a in Ramosa včeraj, zares sta me presenetila oba in pa seveda Casillas, ki dokazuje da je še vedno številka 1 med vratarji. Vsakič ko je Mandžo dobil žogo sem bil malce v strahu kaj bo naredil, celo manj sem se bal ko je prišla do Robbna. Robben je Bayernov stroj ja ampak če njega zaprejo zraven zaprejo še pol ekipe, Ribery včeraj skorajda odrezan od ekipe, Gotze bi moral začet od prve. Presenetil me je Isco v prvi postavi, odigral je kar dobro, Webb je dolgo odlašal preden mu je pokazal karton. Vse je še odprto, ne veselimo se prezgodaj. Razne inieste, meskiči in podobno ste pa res sramota državljanov slovenije, brez besed res. Ene in iste traparije pišete + žaljivi messiniesta. Bomo počakal še povratno tekmo in ponovno razpravljali o tekmi. Do takrat pa LP, Hala Madrid.
mkmorfius
24. 04. 2014 13.21
+1
že nekaj let govorim, da je Benzema Zelo podcenjen napadalec. Tip je ZAKON!
LaDecima
24. 04. 2014 23.54
+1
LaDecima
24. 04. 2014 23.54
+1
big247
24. 04. 2014 10.35
+15
Čestitke Realu dobra tekma! Vsi ko ste se pritoževal nad Murinhom kak bunker špila pa kak dovgocajtna tekma je bla rejši poglejte tega Guardiolo kaj je naredil iz mašine bayerna majo 70% žogo v nogah pa ne zabijejo gola!! Dobesedno zaspal sem skoraj zraven ta tika taka je res brezveze isto kot on bunker od Chelsea!!
kor22
24. 04. 2014 12.31
+3
chelsea je igral bunker ker ni mel glavnih akterov. na povratni tekmi bo druga pesem
big247
24. 04. 2014 14.37
+4
Ja js pa dvomim o tem Chelsea ne bo imel ključnih igralcev tako da bojo spet v 11metrski prostor stisjeni sicer pa sej ni blema Murinho je mojster tega tak da bomo videli vsekakor bom navijal za Chelsea!!!
12king12
24. 04. 2014 10.30
+13
še vedno ne razumem ljudi ki trdijo da če ima nekdo večjo posest žoge da je nasprotnik boljši! kaj ti nuca tika taka na igrišču recimo 30 metrov stran od gola če pa ni nobene nevarnosti....pep misli da bo nardil na 30 metrov višek igralca al kaj ? niti enega še nism vidu ki bi imel večjo posest od bayerna ker z igro tika taka tako ali tako nasprotnik nima možnosti za večjo posest... če pa pogledamo samo priložnosti je pa real imel več zrelih priložnosti za gol pa jih niso izkoristil takoo da nisem videl neke dejanske premoči bayerna ( seveda meskič in podobni hejterji so jo) razen v posesti s katero pa tako ali tako bavarci sami sebe uspavajo
Trend01
24. 04. 2014 12.55
Kot primer pimplanja ti lahko povem, da so imeli Di Maria,Isco, Modrić in Alonso skupaj malenkost več podaj kot Kroos, ki jih je napimplal 127.
AntiCule01
24. 04. 2014 10.20
+9
Meskic kok je biu učeri rezultat? PAHHAAHAHAHAHAHAH sej boste za ns v finalu naivjal
-4
ucer je blo 1:0....in ja..jst sm navijal za Madrid..oz mi je bilo vseeno...u torek pa seveda za Atletico...u finalu se pa ve za koga bomo...diego 3x ;)
big247
24. 04. 2014 10.37
+5
ja morejo prvo Chelsea v Londonu zmagat kar pa bo zelllllllllo teško
brezreklam
24. 04. 2014 13.41
+3
jediseadm1n
24. 04. 2014 10.17
+11
Bravo Karjola, ti je uspelo uničit še eno ekipo. Tole drekanje z žogo gre na živce vsem, ki ne navijajo za Barco. Ko je bil trener še Jupp, je bila to ekipa, ki so se je bali vsi. Tole sedaj je pa za bruhat. A ne veš, da so te že vsi poštudirali in si imel v bistvu srečo, da si imel lahke nasprotnike do polfinala.
LaDecima
24. 04. 2014 23.56
+2
Sezono osvojit v marcu nemore biti lahko, se pa strinjam, da je bila prejšnja mentaliteta ekipe veliko privlačnejša.
Štanjkol
24. 04. 2014 10.06
-11
Mislim da so edino realovi fanatiki uživali v igri reala. 25% posesti žoge v prvem polčasu ob takih igralcih je sramota. Še ronaldo se je zjokal med tekmo. Na koncu pa vedno isto blebetanje da je bila to super taktika. Me prav zanima če bo finale real chelsea kako bo to izgledalo. Verjetno bo vsaka ekipa stala v svojih šestnajt in po 120 minutah bomo gledali penale.
GorgonzolaJeZakon
24. 04. 2014 10.13
+8
Js sm tud uzivu u igri :) usec mi je da je dost 1 taprav napad da real da gol ;)
jediseadm1n
24. 04. 2014 10.20
+5
12king12
24. 04. 2014 10.20
+9
big247
24. 04. 2014 10.25
+3
Kaj ti hočeš kako naj pa špilajo če pa oni držijo žogo 70% pa si podajajo na svoji starni Real je čist dober igral lahko bi zmagal 3.0 če bi ronaldo pa dinarija zadela tiste smrtne priložnosti
Štanjkol
24. 04. 2014 11.38
Nič ne jokam, sam dejstva se navedel, ob tekmi pa nisem nič užival. Pa rezultat mi je tudi ustrezal saj sem stavil na real ;)
Štanjkol
24. 04. 2014 12.30
+1
big247 podajanje na svoji strani!? Kero tekmo si pa ti gledal, real je stal na 25-30 metrov zato je normalno da si podajajo (na realovi strani), kaj pa naj? predajo žogo realu? lolllllllll
darkangel31
24. 04. 2014 10.06
+3
ko berem komentarje si samo zelim finale real chelsea ...samo bodo mnozicni samomori otroskih navijacev farse in ko dvigne kanto monrinho za ligo prvakov jim bodo se ostali froci sledili
ledr
24. 04. 2014 15.02
+1
Ena sama velika "farsa" si ti kot vidim...
ledr
24. 04. 2014 09.47
-6
Lahko se vi hvalite in kregate kolkor hočete, kdo je boljši, jaz pa sem prepričan, da je največji poraženec NOGOMET!!! Odkar je na sceno stopil uničevalec nogometa Muri s svojim pokvarjenim Chelsejem in njegovim zloglasnim bunkerjem je to katastrofa za nogomet. Še posebaj zato, ker ga nekateri sedaj skušajo posnemat, pri tem pa prednjači tako velik klub kot je Real Madrid. To je KATASTROFA ZA NOGOMET!!!
darkangel31
24. 04. 2014 09.57
+5
ledr
24. 04. 2014 09.25
+2
Kak mi pa gre to na živce, ko dajem pluse in minuse pa jih sploh ne sprejme in samo piše "svoj glas si že oddal"...
Trend01
24. 04. 2014 12.57
+1
Pa si razumel kaj ti hoče s tem sporočiti?
TomažNovak
24. 04. 2014 09.23
+2
Real je s to zmago postal prvi favorit za osvojitev Lige Prvakov, nasmiha se jim peti pokal Champions League. Dvomim, da bo Bayern zabil tri gole na Alianz Areni, kajti Real bo zagotovo enega pičil.
DonMiltonFriedman
24. 04. 2014 10.01
+3
Ti si nek strašen analitik, vsakič druga napoved.
TomažNovak
24. 04. 2014 10.02
-2
Aja? O tej tekmi do sedaj sploh nisem napisal niti besede.
DonMiltonFriedman
24. 04. 2014 10.10
+6
Da nima veze Atletico in Chelsea, da bo Bayern povozil kogarkoli v finalu (to pomeni da je Real že odpisan). Tak pač si, dvoličen houdre. Če Bayern nekako zmaga 2:0, boš na veliko pametoval REKEL SEM VAM, verjetno tudi da je obratno. Pač "houdre". Rajš se zapri doma v sobo al pa po paketke laufi.
DonMiltonFriedman
24. 04. 2014 11.54
+3
Al se še kar ukvarjaš z neznanko kako da sta se v četrtfinalu pomerila 2 španska kluba?